Υπάρχουν 2 άσσοι συμφορουμίτες σε αυτο το θεμα: Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ και ο mystaki g.
Λογικά θα σε βοηθήσουν αυτοί.
ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο σε οσα μερη έχει υψηλή τάση.
Υπάρχουν 2 άσσοι συμφορουμίτες σε αυτο το θεμα: Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑ και ο mystaki g.
Λογικά θα σε βοηθήσουν αυτοί.
ΠΡΟΣΟΧΗ μόνο σε οσα μερη έχει υψηλή τάση.
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Τους άσσους τους έχω καταλάβει αλλά δεν τους έχω πάντα στο μανίκι :P και φυσικά δεν θα έχουν τον χρόνο να μου κάνουν μάθημα από την αρχή.
Θα κάνω ολοκληρωτικό recap και θα τους ενοχλήσω αργότερα. To καλό είναι πως μου καίει το icprotector πριν κάψει το d1397.
Έχω γάντια και προσέχω αρκετά.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
Το icp είναι μια ασφάλεια fast 800mA που κόβει την τάση των 100-120V πριν πάει στο D1397 ή καίγεται όταν περάσει παραπάνω ρεύμα. Όταν καίγεται μένουν τα volts στον πυκνωτή και πρέπει να τον αποφορτίζω σε κάθε δοκιμή.
Συνήθως το icp καίγεται όταν γίνεται απομαγνητισμός της οθόνης ή sparks.
Παράλληλα με αυτό υπάρχει μια δίοδος και μια αντίσταση οι οποίες δείχνουν ότι είναι σωστές.
![]()
Sparks σε τι? Αυτό δείχνει πρόβλημα-όπως και το ότι στον απομαγνητισμό σου κάνει τα ίδια.Για τη δεύτερη περίπτωση εχει σχέση το θερμίστορ. Για το σπινθηρισμό πες μας από πού τον βγάζει-μάλλον εκεί ειναι το πρόβλημα. Δοκίμασε επίσης να απομαγνητήσεις την οθόνη χωρίς το θερμίστορ.Λογικά η ασφάλεια θα καεί στο σπινθηρισμό,ενώ τσο degauss θα δουλέψει.
Δεν βγάζει σπινθηρισμό. Το διάβασα από γαλλικό forum για να δω γιατί καίγεται στις συγκεκριμένες οθόνες το icp. Επίσης καίγεται από "input spikes" και "problem at 12V line overcurrent " όπως έγραφε αλλά δεν μπορώ να βρω πάλι το forum. Eγώ έχω κανονικά όμως τα 12V στην έξοδο.
Θα πάρω να αλλάξω το θερμίστορ, line filter και degauss coil (l501,l502,th501), θα κάνω recap και θέλω να ρωτήσω και για μια δίοδο γράφει επάνω 1Ε6F, έτσι θα την ζητήσω;
O κεραμικός που έχω σημειώσει στην φωτό που δείχνει πως έχει συνέχεια. Είναι 15ΝF/2KV. Είναι λογικό να έχω συνέχεια σε κεραμεικό πυκνωτή στο κύκλωμα;
Θα προσπαθήσω αφού αλλάξω αυτά να κατατοπίσω περισότερο με μετρήσεις και εξαρτήματα και να τα δείχνω εδώ με το σχέδιο.
Πριν κάνεις ολικό recap κάνε τα εξής:
Βγάλε τον συλλέκτη του τρανζίστορ υψηλής (2SD1397) στον αέρα και μέτρησε ξανά τις τάσεις.Υπάρχει κάποια διαφορά στις τάσεις;
Αν οι τάσεις πλέον είναι σωστές (ή περίπου σωστές),πολύ πιθανών να έχει πρόβλημα ο μ/τ υψηλής.
Μέτρησε όμως και τις διόδους ανόρθωσης των τάσεων από το μ/τ υψηλής, καθώς και τις διόδους zener (D402, D403, D404, D405, D406, D407), όπως επίσης και όλους τους πυκνωτές (εξομάλυνσης, απόζευξης κ.λ.π.) που έχουν σχέση με τις τάσεις αυτές και τις παραπάνω διόδους (πήγαινε βάσει σχεδίου).
Ο πυκνωτής 15nf/2KV που αναφέρεις είναι ο C432; Μέτρησε τον και εκτός κυκλώματος.
Η δίοδος 1E6F έχει διαρροή, είναι καμμένη ανοιχτή ή την μετράς και είναι σωστή;
Αν η δίοδος αυτή είναι η D512, έχει σχέση με την τάση 12V (μέσω του IC 503/ 78M12) που τροφοδοτεί το πληκτρολόγιο/PC, οπότε μέτρα αν όντως υπάρχει αυτή η τάση στο βύσμα τροφοδοσίας ή στο πόδι 3 του IC 503/ 78M12 ( ή μέτρησε αν υπάρχει τάση περίπου 16,5V στην κάθοδο της διόδου ή στο πόδι 1 του IC 503/ 78M12) και αν υπάρχει λογικά είναι ok η δίοδος αυτή.
Κάνε αυτά αν θέλεις, γράψε μας αποτελέσματα και αναλόγως συνεχίζεις.
Αποστόλης1 (05-06-14), angel_grig (05-06-14), vp74 (05-06-14)
Περιττά, βγάλε το CP006 να δεις αν είναι από εκεί το πρόβλημα που τα βλέπω άσχετα.
Αν το icp είναι στη θέση R436 μπορείς εκεί να παρεμβάλεις απλή λυχνία φωτισμού 60-75βατ για να μην καίει το 1387.
Στα σωστά του Σήφη να προσθέσω ότι πιθανόν να είναι και θέμα οδήγησης ,πχ C419 1/160 Q404.
Στη βάση τπυ 1387 μπορείς να βγάλεις παλμογράφημα;;
Το 15ΝF/2KV ποιό είναι;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αποστόλης1 : 05-06-14 στις 14:12