Ευχαριστώ για την απάντηση. Βασικά διάβασα πριν postάρω ότι χρειάζομαι προσομοιωτή και το test του με ωμόμετρο δεν θα είναι εύκολο να καταλήξω αν είναι βραχυκυκλωμένος. Έχω αλλάξει όλους τους μεγάλους πυκνωτές προς το παρόν, χρειάζεται να κάνω ένα recap σε όλους αλλά δεν είχα όλες τις τιμές, ειδικά στους μικρούς 1mF με πολλά volts.
Το monitor δεν έχει άλλες πλακέτες. Ότι είναι στην φωτό. chassis Ζ70215
Το service manual δεν έχει στο κύκλωμα το IC protector και δείχνει υψηλής με παραπάνω pins, όχι αυτόν που φοράει το δικό μου. ctm664 /2
Την crt την έχω αποκλείσει καθώς την δοκίμασα με άλλο λειτουργικό σασί και δουλεύει κανονικά.
Οι τιμές των αντιστάσεων είναι τεσταρισμένες και είναι όλες όπως αναγράφονται στο service manual.
http://www.cpcwiki.eu/manuals/servic...tm644.gt65.zip
Από την σελίδα 26 και μετά έχει όλες τις τιμές και schematics για το monitor.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω από που να αρχίσω. Άρχισα από τις μετρήσεις των ολοκληρωμένων (έχει στο service manual τάσεις για κάθε pin) και σε όλα έχω τις μισές τιμές από ότι αναγράφεται.
Για κάποιον με εμπειρία σε crt tv θα ήταν εύκολη υπόθεση αλλά για εμένα όχι καθώς δεν έχω επισκευάσει ποτέ crt παρά μόνο έχω κάνει recap και ασφάλειες. Επίσης δεν είμαι συνηθισμένος σε μετρήσεις crt με άνεση καθώς τις φοβάμαι. Αλλά προσέχω αρκετά.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη ή έστω έναν καλό οδηγό για επισκευή crt. Λογικά αν δεν κάνω λάθος πρέπει τα βήματα επισκευής και διάγνωσης να είναι τα ίδια με μιας crt/tv το μόνο που δεν έχει το δικό μου monitor είναι το tuner.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και άλλες φωτό από την ίδια απλά δεν έχω καλή φωτογραφική. Θα ανεβάσω όμως και μετά το recap.

Απάντηση με παράθεση