Θερμό αέρα και με μια οδοντογλυφίδα σιγά σιγά την βγάζεις
Θερμό αέρα και με μια οδοντογλυφίδα σιγά σιγά την βγάζεις
Το εκανα τελικα reball και εχει το ιδιο προβλημα μετα το reball απογοητευση κριμα ολος ο κοπος
Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι στη μητρικη και οχι στο chip ?
Τελως παντων θα παρω αλλη μητρικη καινουργια η χαλασμενη αλλα μαλλον προς καινουργια παω να μην χανω τζαμπα την ωρα μου.
Πριν να χαλασω τα pads (που δεν ξερω αν χαλασανε τελικα γιατι κολλησανε εκει μπιλακια) ειχε το ιδιο προβλημα αρα δεν ειναι απο τα pads (3 pads).
Μηπως ειναι κανεις αλλος πυκνωτης ή πηνειο (ενα πηνειο ζεματαγε οτι το ακουμπουσα)?
Κατι αλλο πως ξεκολαει ευκολα το direct heat stencil απο το bga μετα το reball ? Μου εβγαλε την πιστη να το ξεκολλησω ριχνοντας και διαλυτικο νιτρου
για να βγαλω το amtech4300 flux το εβγαλα στο τελος αλλα ψιλοκατεστρεψα το stencil.
Αγορασα μια αλλη χαλασμενη μητρικη ελπιζω αυτη να φτιαξει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 24-05-14 στις 17:49
Αγορασα μια χαλασμενη ιδια μητρικη απο ebay την εβαλα και ειναι τελειως νεκρη δεν αναβει τιποτα κανενα led.
Αρα κατι ειναι μαλλον στην τροφοδοσια... το σχεδιο ειναι εδω http://downloads.ziddu.com/downloadf...7.com.pdf.html .
Που μπορω να κανω καποιους γρηγορους ελεγχους ωστε να να εντοπισω σε ποιο σημειο περιπου ειναι το προβλημα ?
Το καλο ειναι οτι εχω μια ιδια μητρικη που δεν εχει προβλημα τροφοδοσιας οποτε εχω ανταλακτικα.
Η πρωτες μετρησεις που εκανα ειναι
PAD1 18.92V
PAD2 0V
PAD3 0V
PAD4 0V
PAD5 18.92V
PAD6 0V
PAD7 3.36V
PAD9 18.92V
Στα drain των mosfet
Q1 18.92V
Q2 0V
Q4 0V
Q5 18.92V
Q8 2.62V
Q9 18.92V
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 07-06-14 στις 01:01
Καμια γνωμη για την χαλασμενη μητρικη που δεν παιρνει ρευμα ?
Λεω καλυτερα να προσπαθησω αυτη για η δικια του εχει φαει 3-4 reflow οποτε να κανω τραμπα το bga λιγο χλωμο.
επειδη δεν εχω ξαναδει σχεδιο μητρικης και ουτε εχω δοκιμασει να επισκευασω ξανα
εκει που λεει στο σχεδιο PAD4 5VA εννοει οτι πρεπει να εχει 5V οταν ειναι κλειστο το μηχανημα η ανοιχτο (δεν ανοιγει καθολου ουτε αναβει καποιο led)?
To U510 να τσεκαρω που οδηγει τα Q4 και Q5 ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mtzag : 07-06-14 στις 01:31