Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 37

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chipakos-original Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρώτον .Δεν χρειάζεται εμπειρία για να αλλάξεις πυκνωτή 10 ετίας που τον βλέπεις παραμορφωμένο σε τηλεόραση που από παλιά είχε πάντα πρόβλημα με τους πυκνωτές της.
    Δεύτερον. Ακόμα και ασφαλειοαντίσταση να είναι για κάποιο λόγο ζορίστηκε. Το πιο πιθανό είναι ο πυκνωτής φίλτρου να είναι ξερός μέσα του και να μην φιλτράρει καλά. Οπότε αν αλλάξεις ασφαλειοαντίσταση μπορεί φαινομενικά να δουλέψη η συσκευή αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναγυρίσει στον πάγκο. Ο εν λόγω πυκνωτής δεν ήταν σε αυτήν την κατάσταση όταν φτιάχτηκε η τηλεόραση. Φυσικά και θα αντικαταστήσει όλα αυτά τα δύο τρία μικρά πυκνωτάκια του vertical αν θέλει να κάνει σωστή δουλειά στην τηλεόρασή του και τον φουσκωμένο πυκνωτή. Οντως δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις CRT έχω επισκευάσει καμιά 500ριά μόνο στα τελευταία 30 χρόνια κι από αυτές μοντέλα Hitachi Japan Original Π.χ το μοντέλο 2518 το οποίο ήρθε Ελλάδα με ελλατωματικούς πυκνωτές οι οποίοι χύθηκαν πάνω στην πλακέτα στην πρώτη πενταετία λειτουργίας της και χρειάστηκε να αντικατασταθούν όλοι τους. Αν λοιπόν μπορεί να βοηθήσει ο Νίκος από Λάρισα ας το κάνει αλλά ας αφήσει κατά μέρος τους χαρακτηρισμούς γιατί ο κάθε ένας από εδώ μέσα έχει μία πορεία και επειδή δεν γνωριζόμαστε εύκολα παρεξηγιόμαστε.
    ο πυκνωτής είναι στο πρωτεύων του τροφοδοτικού και η βλάβη στην τροφοδοσία της υψηλής που δίνει και το κάθετο όπως βλέπει δεν εχουνε σχέση το ενα κύκλωμα με το άλλο αν ήτανε φουσκωμένος ο πυκνωτής θα είχε κάνει μπάμ το πρωτεύων του τροφοδοτικού.
    στις επισκευές δεν υποθέτουμε αν δεν είμαστε σιγουροι το τι κάνουμε γιατι θα επιστρεψει η συσκευή πίσω
    τώρα για εμπειρίες και τα τοιαύτα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε συνέχεια το τι έχει κάνει ο καθένας εγώ είδα οτι μπέρδεψες τα κυκλώματα και γιάυτό σου είπα οτι βιάστηκες να απαντήσεις λόγω απειρίας.
    και δεν πιστεύω να προσβλήθηκες γι'αυτό και να μην παρεξηγιέσαι τόσο εύκολα. τέλος

και επειδή βλέπω οτι δεν θέλετε λύση στα προβλήματα τουλάχιστον στις τηλεοράσεις που τις γνωρίζω πολύ καλά σας αφήνω πλέον να αναλάβετε να βοηθάτε εσείς απο εδώ και στο εξής τους ανθρώπους που προσπαθούν να βρούν λύση μέσα στο φορουμ

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

G.POL (29-03-14)

Το avatar του χρήστη G.POL
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

παιδια και μενα ειχε τυχει μια φορα με ενα πυκνωτη,εξωτερικα εδειχνε οτι ηταν φουσκωμενος,πηρα μια φαλτσετα και εκοψα το πανω μερος του,και φυσικα εσωτερικα ηταν μια χαρα!
    αν και αναφερθηκε παραπανω,ο φιλος πρεπει βαση σχεδιου να βρει το ολοκληρωμενο(καθετου) και να μετρησει τασεις και γενικα να τσεκαρει οτι εξαρτηματα απαρτιζονται γυρω του.
    g.pol

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας,
    λοιπον σημερα ειχα χρονο και τιν εψαξα περισσσοτερο...
    διαπιστωσα πως εχει καψει μια ασφαλειοαντισταση...
    σας παραθετω και εικονες..ειναι αυτη αριστερα η R752..
    μηπως γνωριζει καποιος ποσα Ωmh ειναι γιατι εχει μαυρισει και δεν φεναιτε...
    λετε να εχει καψει και κατι αλλο η μονο με αυτο θα διωρθωθει το προβλημα?
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Μου κάνει εντύπωση που ψάχνεις για βλάβη σε μια συσκευή με 7 κιλά σκόνη μέσα, και δεν την καθάρισες. Μειώνεις τις πιθανότητες να δεις κάτι...

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

G.POL (29-03-14)

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου κάνει εντύπωση που ψάχνεις για βλάβη σε μια συσκευή με 7 κιλά σκόνη μέσα, και δεν την καθάρισες. Μειώνεις τις πιθανότητες να δεις κάτι...
    εδω που τα λεμε εχεις ενα δικιο οτι της εριξα ενα καθαρισμα...
    ομως δεν εχω ανταλακτικο τετια ωρα για να δω αν φταει μονο αυτο..
    σιγουρα ειναι ασφαλειοαντισταση αυτο?

Το avatar του χρήστη G.POL
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από qazwsx Εμφάνιση μηνυμάτων
    εδω που τα λεμε εχεις ενα δικιο οτι της εριξα ενα καθαρισμα...
    Και δεν φτανει μονο αυτο,θα πρεπει οπως και δηποτε να βρεις το service manual (chassis S0),για να
    Κανεις σωστη δουλεια και συναμα να βρεις την τιμη της καμενης αντιστασης.
    Το σωστο ειναι, εχοντας το σχεδιο στα χερια μας,τσεκαρουμε καποια βασικα πραγματα,και αν τα βρουμε
    "Μπαστουνια"τοτε απευθυνομαστε στους γνώστες.
    Παντα φιλικα.
    g.pol

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

σας ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια σας..προς το παρων εχω βρει πως εχει καψει μια ασφαλειοαντισταση...μετρησα τις διοδους και ολα ειναι μια χαρα...
    μου ειπατε να αλαξω και ολους τους πυκνωτες που υπαρχουν διπλα απο το ολοκληρωμενο..
    σας επισυναπτω φωτο ωστε να δειτε τους πυκνωτες γιατι ειναι αρκετοι...
    και ρωταω θα πρεπει να αλαχθουν ολοι?αν μπορειτε να μου τουσ κυκλωσετε και να μου στειλετε την φωτο να τουσ δω...
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βάσει της λογικής που αναφέρθηκε παραπάνω από τον Δημήτρη (chipakos-original) για την αλλαγή πυκνωτών λόγω της γήρανσης τους, θα πρέπει να αλλαχτούν, αν όχι όλοι, αρκετοί (βασικά όσοι έχουν να κάνουν με κυκλώματα ισχύος και όχι μόνο),οπότε σίγουρα και αυτοί που φαίνονται στην φωτογραφία .

Κανονικά οι ύποπτοι πυκνωτές μπορούν να μετρηθούν με το κατάλληλο όργανο.
    Αν τώρα εσύ θέλεις να αλλάξεις προληπτικά κάποιους (σχετικούς με την βλάβη της τηλεόρασης σου),άλλαξε βασικά αυτούς που έχουν σχέση με την εξομάλυνση της τάσης τροφοδοσίας (+25V) για το vertical αλλά και με το κύκλωμα αυτό γενικότερα (ρίξε μια ματιά στο σχέδιο), ή απλά κάνε αυτό που έγραψες και μόνος σου:
    ''μου ειπατε να αλαξω και ολους τους πυκνωτες που υπαρχουν διπλα απο το ολοκληρωμενο..''

Μέλος
    Όνομα
    ΣΟΦΙΑΝΟΣ
    Περιοχή
    πυργος

Προεπιλογή

Λοιπον ακουστε τι εγινε....
    αλαξα ολα τα πυκνωτακια καθως και την ασφαλειοαντισταση αλα χωρις να αλαξω το ολοκληρωμενο καθως θα μου ερθει αυριο...
    και δυστυχως μου εκαψε κατευθειαν παλι την ασφαλειοαντισταση...
    γιατι την καει?
    μηπως επειδη ειναι χαλασμενο το ολοκληρωμενο και δεν κλεινει κυκλωμα?

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση] ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LCD HITACHI L37V01EA ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
    από akis_volos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-12-12, 23:24
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-12, 16:17
  3. [Τηλεόραση] HITACHI 42PD7200 ΚΑΗΚΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ
    από spyrosvon στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-10-12, 19:21