Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
Λογικά η ασφάλεια δεν είναι καμμένη, γιατί αν ήταν καμμένη απλά δεν θα υπήρχε θερμότητα (λόγω έλλειψης ρεύματος) στο σημείο που αναφέρει.
Όσο αφορά το συγκεκριμένο πηνίο που αναφέρεις ,στο σημείο του κυκλώματος που βρίσκεται, είναι πολύ σπάνιο (έως σχεδόν απίθανο στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό) να καεί και βέβαια η δουλειά του δεν είναι να ενώνει απλά τους δύο πυκνωτές.
Η μυρωδιά μπορεί να οφείλεται και στον σκασμένο πυκνωτή.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα εξαρτήματα πάνω στις ψύκτρες, μια τα αναφέρεις (σωστά) ως διόδους και μια ολοκληρωμένα.
Είναι δίοδοι Schottky και συγκεκριμένα μέσα στο ίδιο κέλυφος είναι δύο δίοδοι με κοινή την κάθοδό τους που παρεμπιπτόντως εύκολα μπορούν να ελεγχθούν-μετρηθούν.



Ας ξεκινήσει αλλάζοντας όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (εκτός τον μεγάλο) και αν συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα ξαναγράφει.


Στην προσπάθεια επισκευής γενικά νομίζω, δεν είναι σωστή λογική να αλλάζονται διάφορα εξαρτήματα, χωρίς καν να γίνονται οι όποιες (πολύ εύκολα) εφικτές, αλλά και απαραίτητες, μετρήσεις .
Δηλαδή με την μέθοδο του υποπτεύομαι για τους χ-ψ λόγους,(π.χ. δεν μου αρέσει οπτικά, ή επειδή ζεσταίνεται, ή διάβασα κάτι αντίστοιχο στο τάδε forum κ.ο.κ.), κάποια εξαρτήματα και τα αλλάζω προληπτικά (αν εξαιρέσουμε τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές) και σαφέστατα είναι λάθος ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα ύποπτα εξαρτήματα είναι πολύ εύκολα μετρήσιμα, όπως οι συγκεκριμένες δίοδοι (ασχέτως κόστους ανταλλακτικών).
Η άποψή μου φιλικά.
Όπως και να χει λέω να αγοράσω και τα εξαρτήματα με τις διόδους γιατί το πολύμερρο που έχω δεν έχει επιλογή για έλεγχο διόδων. Απ ότι βλέπω πανω σ'αυτά τα εξαρτήματα και στα δυο εχει ζωγραφισμένες διόδους πανω οπως λες αλλα είναι διαφορετικού τύπου, το ενα είναι MBR10100CT 620 και το αλλο LT6225 SBL1045CT. Πειράζει αν παρω δυο ιδια;; επίσης όπως κοιταμε τη φωτο επανω στο αριστερο μέρος πισω απο τους πυκνωτές και τις δυο ασφαλειες υπάρχει μια διοδος P6KE9 1A και είναι νομιζω καμένη γιατί το ένα ποδαρακι έχει μαυρίσει όπως και απο την κάτω όψη της πλακέτας!