Aδαμ με στεναχωρεις..Μετα απ'οσα εγραψα πιστευεις οτι ειμαι ασχετος;
Τοτε μου εδειχνε απο 1.5 ως 50 ΚOhm ..Τωρα μου δειχνει αντισταση 30 Ωμ (ουσιαστικα short) συνεχεια..Μαλλον απο το σκαλιγμα αυτο που ηταν αρπαγμενο καηκε εντελως (και μου εκαψε και το Winbond και το PQ44 )
Eνταξει ξερω οτι δεν χρειαζεται τροφοδοσια για να ελεγξω για βραχυκυκλωμα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Μην στεναχωριέεεεσαι. Θα το βρεις και αυτό.
Ετσι ελπιζω.Το θεμα ειναι οτι βλεπω στο σχεδιο οτι η VIN πηγαινει σε 100 διαφορετικα σημεια τα οποια φυσικα ειναι ολα παραλληλα μεταξυ τους οποτε πρεπει να τα ελεγχω ενα-ενα.Πιστευεις οτι μπορω να αποκλεισω καποια εξαρτηματα τα οποια δυσκολα χαλανε(ας πουμε ηλεκτρλυτικους ) η ολα ειναι εξισου πιθανα να εχουν αρπαξει;
Σε καθε περιπτωση με το ολο ψαξιμο και το κολλα-ξεκολλα εχω αποκτησει μεγαλη ευχερεια στην χρηση θερμου αερα και solder paste ενα σημειο που δεν τα πηγαινα και τοσο καλα.
Επισης με τη βοηθεια σου εχω καταλαβει οτι χωρις σχηματικο δεν υπαρχει περιπτωση να γινει τιποτα και με αυτο μπορω τωρα να ελεγξω σε μερικα σημεια αν υπαρχει προβλημα η οχι..
Συνήθως το πρόβλημα είναι κάποιος πυκνωτής (Οχι ηλεκτρολυτικοί). Απομόνωσε κάθε κύκλωμα που ελέγχεις και ξεκίνα από την αρχή, ξεκολλάς pq28, pq27 και βλέπεις ποιά pin βραχυκυκλώνουν.
Επίσης έλεγξε και στην κάθοδο του pd11.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 16-02-14 στις 02:01
Ο ανεμιστήρας δούλευε καθόλου?
Θα το ξαναπιασω αυριο.Ο ανεμιστηρας δεν δουλευε.Τι μας λεει αυτο;
Αδαμ γιατι εχει σχεση η PD11;Αν ειχε βραχυκυκλωσει αυτη θα μπορουσε να "περασει" το βραχυκυκλωμα στην VIN;Αφου εχει αναμεσα την PD12 και το PQ28.