Ηρακλη οτι τεστερ και να παρεις η μετρηση ESR επανω στην πλακετα δεν ειναι αξιοπιστη.Αν δεν βγαλεις τον πυκνωτη δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα.
Ηρακλη οτι τεστερ και να παρεις η μετρηση ESR επανω στην πλακετα δεν ειναι αξιοπιστη.Αν δεν βγαλεις τον πυκνωτη δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
her (04-02-14)
το avr transistor tester δεν μετραει esr πανω στην πλακετα μονο εκτος και το μετραει με πολυ καλη ακριβεια.
Το mesr100 μετραει πανω στην πλακετα αλλα παρα πολλες φορες ειναι ακυρη η μετρηση γιατι στο πυκνωτη υπαρχουνε παραλληλα αλλοι πυκνωτες
και αλλοιωνουνε τη μετρηση.
Για σιγουρια θελουνε ακοκολληση οι πυκνωτες για να μετρηθουνε. Επισης και καλο esr να εχει ενα πυκνωτης δεν παει να πει πως ειναι καλος.
Ενας βραχυκλωμενος πυκνωτης εχει αψογο esr και καθολου χωρητικοτητα.
Επισης ενας πυκνωτης ειναι ενταξει στα 5V και στα 50V που ειναι η κανονικη του λειτουργια εχει αλλη συμπεριφορα.
Συμπερασμα το esr δεν ειναι απολυτος δεικτης οτι ειναι ενας πυκωτης ειναι καλος.
Mε το esr meter μετραμε ηλεκτρολυτικους σωστα;Μπορει να μην μου ετυχε ακομη αλλα βραχυκυκλωμενο ηλεκτρολυτικο δεν εχω δει..Αντιθετως με χωρητικοτητα περιπου στην ονομαστικη και esr πολλαπλασιο του κανονικου παρα πολλους.
Για την συμπεριφορα του πυκνωτη σε διαφορες τασεις δεν καταλαβα τι εννοεις . Το esr εχει σχεση και με την ταση λειτουργιας,αλλο εχει ενας π.χ 1000μF στα 6.3V και αλλη ενας 1000μF στα 25V.
Εννοειται οτι μας ενδιαφερει η συμπεριφορα του στις ονομαστικη τιμη τασης.
Ένας βραχυκυκλωμένος πυκνωτής , έχει πάψει να είναι πυκνωτής, είναι ένα κομμάτι σύρμα σε συσκευασία δώρου!!
Βέβαια δεν νομίζω να υπάρχει και esr/όμετρο με επιλογή τάσης ελέγχου.
Oχι βεβαια,χρησιμοποιουν πολυ μικρη ταση για να αποφυγουν να αρχισουν να αγουν τυχον ημιαγωγοι παραλληλα στον πυκνωτη.