Σε ευχαριστω πολυ atsio!
Δηλαδη γινεται να εχει ενα λαπτοπ αρχικο προβλημα σπασμενη οθονη και επειδη βραχυκυκλωσε η καλωδιοταινια να θελει reballing η Gpu?
DELL Inspiron 1564 Laptop Motherboard Intel HM55 skt 989 DDR3
Σε ευχαριστω πολυ atsio!
Δηλαδη γινεται να εχει ενα λαπτοπ αρχικο προβλημα σπασμενη οθονη και επειδη βραχυκυκλωσε η καλωδιοταινια να θελει reballing η Gpu?
DELL Inspiron 1564 Laptop Motherboard Intel HM55 skt 989 DDR3
Πρέπει να σε μπέρδεψα.
Το τελευταίο μου μήνυμα είχε σχέση με το απάντηση του Κωνσταντίνου στο μήνυμα του Γιάννη - nextforbest, ότι, ναι μπορεί να χρειάζεται reflow εάν δεν ξεκινάει ο υπολογιστής εξηγώντας του τι μπορεί να συμβαίνει.
Δεν είχε σχέση με το πρόβλημά σου που κάηκε η καλωδιοταινία σου. (Βέβαια εάν είναι και συγκυρία στην δικιά σου περίπτωση να χτύπησε η GPU την ίδια εποχή που άλλαζες καλωδιοταινίες - χωρίς να έχει σχέση με την αλλαγή -, αυτό δεν το ξέρεις εάν δεν ελέγξεις το κύκλωμα να δεις που είναι το short)
Το μοντέλλο της μητρικής πρέπει να το γράφει πάνω στα αυτοκόλλητα στο dimm slot ή κάτω από την μαύρη προστατευτική teflon ταινία στο dimm slot (πρέπει να την ξεκολλήσεις) και να είναι κάτι σαν DA0UM3MB8E0.
DAOUM3BMB6E O REV:A00
Το σχηματικό για την μητρική σου είναι αυτό http://kythuatphancung.com/uploads/d..._1564_1764.pdf. Η Quanda (η εταιρία που κατασκευάζει την μητρική σου) έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο σχηματικό - είναι από τα καλύτερα σχηματικά που έχω δεί.
Πρώτα θα κοιτούσα εάν όλοι οι voltage regulators έχουν ξεκινήσει βλέποντας τα volt σχετικά με την γείωση στο Pin 66 του SIO controller (U7) το οποίο πρέπει να είναι αυτό
dell 1564 sio.jpg
Εάν δεν έχω volt στο 66, αμέσως θα κοιτούσα τα R150, R153, R156, R155, R157, R154, D17, r152 τι volt έχουν.
Όλα τα παραπάνω αφού πατήσω το power button.
nextforbest (07-12-13)