Δεν ισχύει αυτό που λες , γιατί ο ταχυθερμοσίφωνας (ο κλασσικός) από όσο γνωρίζω δεν επιδέχεται εμπόδιο στην έξοδο του . (θα έχεις προβλήματα) ... ίσως με κλασσικό θερμοσίφωνα .σκεφτόμουν να βάλω κανα ταχυθερμοσίφωνα στην είσοδο για το νερό έτσι ώστε να καταλαβαίνει οτι είναι ζεστό και να μην βάζει σε λειτουργία την αντίσταση.
Αυτό το πράγμα το έκανα σε πλυντήριο ρούχων (από τα ακριβά της Whirlpool με πλακέτες κτλ πολλά χρόνια τώρα ) δίνοντας νερό κατευθείαν από τον ηλιακό θερμοσίφωνα στην είσοδο κατευθείαν του κρύου του πλυντηρίου.
Αλλά και εδώ πρέπει να προσεχτούν κάποια πράγματα . π.χ. (σχεδόν) δεν μπορώ να βάλω πλύση για 90 βαθμούς , γιατί υποτίθεται το νερό του ηλιακού δεν είναι τόσο ζεστό για 90 .. αλλά π.χ. είναι 70 βαθμοί .
Το αφήνω να πάρει τους 70 βαθμούς του ηλιακού . να κάνει κανονικά την πλύση (κύρια πλύση με το 1ο νερό που είναι 70 βαθμοί ) και στην συνέχεια το πρόγραμμα του πλυντηρίου συμπληρώνει με την δική του αντίσταση την θερμοκρασία για να φτάσει στους 90 βαθμούς .. χρόνια τώρα αυτό γίνεται χωρίς προβλήματα.
Με προυποθέσεις βέβαια .... αφού αφήσω να πάρει το 1ο νερό που είναι 70 βαθμούς , να το γυρίσω αμέσως στο κρύο (να μην πάρει ξανά ζεστό νερό στα ξεπλέματα που εκεί θέλει μόνο κρυα νερά) + του ότι το πρόγραμμα τελειώνει ποιο γρήγορα επειδή "κερδήθηκε " η ψευδή άμεση θέρμανση νερού στους 70 βαθμούς ... και αυτό επίσης το διόρθωσα επιλέγοντας πρόγραμμα περισσότερου χρόνου.
Στο δικό σου (για πιάτων ) δεν ξέρω δεν θα σε πάρω στον λαιμό μου ... αλλά θα το έκανα δοκιμαστικά για προγράμματα με μικρότερη θερμοκρασία π.χ. για θερμοκρασία 60 - 70 βαθμούς . που επαρκεί ως ζεστό νερό για πλύση (αλλά μετά πρέπει να γυρίσεις αμέσως την βάνα στα κρύα ) για να μην συνεχίσει στα ξεπλέματα με επίσης ζεστά νερά (όπου εκεί δεν χρειάζονται ζεστά νερά ) και θα χαραμιστεί το υπόλοιπο νερό του ηλιακού σου.
Διαφέρουμε σε ένα σημαντικά σοβαρό στοιχείο ... το δικό μου πλυντήριο έχει καλή αντίσταση και απλά συμπληρώνει τους βαθμούς του νερού από 70 στους 90 (όταν βάλω λευκά ρούχα) .
Ενώ σε εσένα δεν μπορεί να ισχύσει γιατί έχεις πιθανόν βραχυκυκλωμένη αντίσταση ... και ίσως μια στις τόσες να προσπαθήσει να "συμπληρώσει" την θερμοκρασία , και θα σου πέσει η ασφάλεια .