Σελίδα 83 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 3373818283848593 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 821 έως 830 από 1143

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Έχεις δίκιο μπερδεύτηκα και αντί να πω ότι είναι visible to heat coil (όπως είναι στις εστίες των κουζινών - η καλύτερη λύση αλλά δύσκολα να βρείς τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη και τα watt είναι πάρα πολλά) έγγραψα concave συγκρίνοντας με την σειρά FSR (σου γράφω και παράλληλα μετράω το κύλωμα τροφοδοσίας σε ένα acer και είμαι και συγχισμένος με έναν Κινέζο που του παρρήγγειλα 100v 120uf και μου έστειλε 100v 100uf). Περαιτέρω λίγο δύσκολα ο Κινέζος να έχει ανάλογη τιμή σε γερμανικό προϊόν με τον ευρωπαίο και δεν έχω δεί κανένα κινέζικο bga station να το φοράει ώστε να δικαιολογήσης ότι ο Κινέζος αγοράζει μεγάλες ποσότητες από τον Γερμανό και πουλάει και λιανική για να βγάλει τα νούμερα, όπως κάνει πιθανώς με το PC410, αγοράζει πιθανώς μεγάλες ποσότητες από το εργοστάσιο για καλύτερη τιμή και αναγκάζεται να τα πουλάει κομμάτι-κομμάτι ,γιατί για να κάνει custom version θα ζητάει οπωσδήποτε μεγάλες παραγγελίες. To 8500 πρέπει να φοράει custom version της συγκεκριμένης σειράς στα δύο bottom heaters.
    Το Altec PC410 είναι το φθηνότερο που μπορείς να βρείς σε multi segment pid. η κανονική τιμή του με όλα τα functions είναι άμα θυμάμαι από παλιά που το έψαχνα πάνω από 150 USD επομένως η oem version των 65usd είναι πολύ φτηνή. Εάν μπορείς να το κάνεις με το arduino κανένα πρόβλημα, προχώρα. Θα βρείς πολλές πληροφορίες στο reballing.es καθώς και έτοιμο λογισμικό. Αλλά τους βλέπω παιδεύονται πολύ οι άνθρωποι και δεν ξέρω εάν αξίζει ο κόπος και η καθυστέρηση για καμμιά 30αρια δολλάρια. Εγώ με τα PC410 κάνω την δουλειά μου. Κάποια στιγμή εάν ελευθερωθώ θα το ψάξω με το arduino αλλά προτρέχει για μένα ένα split vision system.
    Για τα stencils όντως θα χρειαστείς πολύ λίγα. Μπορείς να την κάνεις την δουλειά με τα universal απλώς θα παιδεύεσαι παραπάνω σε κάτι που ήδη είναι παίδεμα. Εγώ πάντως προσπάθησα να τα πάρω όλα μαζί με την πρώτη γιατί είναι εργαλείο δουλειάς. Solder balls θα χρειάζεσαι από 0.40, 0.45, 0.50 και 0.60 αλλά θα σου έλεγα πάρε ένα set από όλα για να τα έχεις, με μικρές ποσότητες και μετά παρρήγγειλε μεγάλες από αυτά που όντως θα δεις ότι χρειάζεσαι.
    Το συγκεκριμένο pump το έχω, παιδεύτηκα με την Κινέζα γιατί το στείλανε χωρίς μύτες, δεν έχει πολύ δύναμη, την κάνει βέβαια την δουλεία του αλλά συνήθως τα τσιμπάω με την τσιμπήδα. Εάν θέλω από περιέργεια να δω έάν υπάρχουν shorts το χρησιμοποιώ, όχι ότι είναι σιγουρo ότι δεν έκανα short εγώ ο ίδιος στο lift. Είναι πάντως φτηνότερο από το να πάρεις ένα pump για ενυδρείο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 26-11-13 στις 21:19

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Πυκνωτες ποτε απο κινα ειχα αγορασει κατι πυκωτες 4700uf και ειτανε fake χαλουσανε μετα απο λιγο τους ανοιξα και ειχανε βαλει μικροτερο πυκνωτη σε μεγαλυτερη θηκη
    και το κενο το ειχανε γεμισει με διαφορα σκουπιδακια.
    Το split vision system τι ειναι ? να τοποθετει τα μπιλακια με καμερα χωρις stencil ? εχω σκοπο να το κανω κατι τετοιο ποιο μετα με 3 φτηνα stepper motor nema17 ( http://www.ebay.com/itm/New-TB6560-3...item4ac9f841cd ) αερα και μυτες απο συριγγες οπως και να σηκωνει το bga με αυτα τα μοτερ.

Το pc410 συνεργαζετε με καποιο λογισμικο απο υπολογιστη για να δωσεις προφιλ? συνδεετε με σειριακη 232 ? Το βρηκα και με 50 ευρω οποτε μαλλον θα το παρω.
    Τις elstein δεν θα τις παρω απο κινεζο απο τον εδω αντιπρωσοπο θα τις παρω.
    Αντι για μπιλακια εχω και παστα κολλησης αλλα επειδη η παστα αν απλωθει κολαει παντου ειναι εξαιρετικα τοξικη γιατι αποτελειτε απο μικροσκοπικα ρινισματα και μπορει να παει σε σημεια που δεν την βλεπεις καν για να την καθαρισεις πχ να κολλησει σε καποιο σημειο στο χερι σου και μετα που θα τα πλυνεις φας κατι αλλα να μην φυγει τελειως απο τα χερια σου και να φας ιχνη παστας με μολυβδο οποτε γι αυτο θελω μπιλιες.

Το συγκεκριμενο pump ειναι ποιο αδυνατο απο αυτα του ενυδρειου?

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Είναι από κάτι JBL subwoofer και αυτό το νούμερο δεν το βρίσκεις εύκολα.
    Split vision system το ονομάζουνε οι κατασκευαστές των workstation συνήθως και είναι για την τοποθέτηση με ακρίβεια του chip πανω στο board (η πιό ενδεδειγμένη λύση για την τοποθέτηση του chip με ακρίβεια π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=7nqLN4A-HRw8). Και αποτελείται από μία ccd κάμερα και ένα πρίσμα σαν το split beam prism που χρησιμοποιούν στα laser.
    how split image works.jpg
    Το πρόβλημά μου είναι να βρώ ποιό πρίσμα χρησιμοποιούν ακριβώς. Τα υπόλοιπα γίνονται αρκετά εύκολα (ας πούμε).

Το PC410 έχει RS-232 (δες την περιγραφή αυτού που αγοράζεις) και δουλεύουν όλα τα software των bga stations που έχουν pc410. Αλλά και πάλι μην νομίζεις ότι θα χρησιμοποιείς πολλά profiles, μετρημένα στα δάκτυλα του χεριού και το λογισμικό θα το βλέπεις για να λες "τι ωραίο γράφημα είναι αυτό!!!". Περαιτέρω μπορείς να κατεβάσεις το σετ εντολών, εάν θυμάμαι καλά, για δικό σου software απο το site της altec.

Παρόλο που αρκετές μεγάλες εταιρίες προτείνουν πάστα κόλλησης και ορισμένοι στο forum ορκίζονται σε αυτήν αντί για balls, δεν την χρησιμοποίησα φοβούμενος ότι δεν θα βγαίνουν ίδια τα balls και θα έχω πρόβλημα με shorts. Την χρησιμοποιώ (non-leaded) καμμιά φορά για να κολλήσω συρματάκια σε αντικατάσταση σηκωμένων pads αλλά ακόμα και εκεί τελευταία χρησιμοποιώ no-leaded σύρμα με λεπτή μύτη.

Το pump (εάν όντως το χρειάζεσαι τόσο πολύ) θα σου κάνει δουλειά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 26-11-13 στις 20:33

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mtzag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχω μαγνητες και σπυραλ οποτε μπορω να φτιαξω 2-3 τετοια. Ποσο το πηρες ?
    Ειναι μια μυστηρια ιστορια:Ρωταω την μια μερα την κινεζα, μου λεει 25 δολαρια με μεταφορικα,σκεφτομαι ενταξει καλη τιμη..
    Το παιρνω αποφαση μετα 2-3 μερες ξαναρωταω,μου απανταει μια αλλη κινεζα μου λεει 35 με μεταφορα με Swiss post γιατι το δικο τους εχει γινει χαλια..
    Σκεφτομαι μεγαλη διαφορα,μονο για τα μεταφορικα,κατσε να ξαναρωτησω..Της λεω " προχθες η αλλη κινεζα μου ειπε 25,εσυ γιατι λες 35"; Μου λεει κατσε να σου δωσω την αλλη, μου την δινει ,την ξαναρωταω και μου λεει παλι 25 και αποστολη με Swiss post..
    Οποτε το πληρωνω επιτοπου για να μην ξανααλλαξουν την τιμη και ολα καλα..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από atsio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όντως είναι πολύ βολικό αλλά υπερτιμημένο. Παλιά σκεφτόμουν να το κάνω με αυτό http://www.ebay.com/itm/USB-Flexible...item4852e39520 αλλά καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να σκεπάζω τα thermocouples με ταινία αλουμινίου για ακρίβεια στις θερμοκρασίες http://www.youtube.com/watch?v=wGkETcIukFc είδα ότι δεν το χρειαζόμουν.
    Μ'αυτο που πηρα χωραει να μπει κατω απο το Bga οποτε στεκεται μονο του.
    Αυτο ομως που εδειξες με εβαλε σε σκεψεις:ειναι σωστο να μετραμε την θερμοκρασια της πλακετας;Εγω παντα το εβαζα στο πλαι απο το τσιπακι(στο φαρδος του ας πουμε ) ωστε να μετραει αυτη την θερμοκρασια.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Λογικό δεν είναι να μετράς την θερμοκρασία της πλακέτας. Αφού εκεί δεν κολλάνε τα balls. Και μάλιστα κανένα εκατοστό μακριά για να ξέρεις περίπου τι γίνεται κάτω από το κέντρο του chip.
    Είναι απλό. Βάλε δύο thermocouples δίπλα δίπλα το ένα καλυμένο με ταινία και το άλλο χωρίς. Παρατήρησε την διαφορά θερμοκρασίας και κόψε ξαφνικά τον αέρα η το infrared (αναλόγος τι χρησιμοποιείς) και δες πως πέφτει η θερμοκρασία στα thermocouples. Θα δείς πόσο πολύ επηρεάζεται το εκτεθειμένο thermocouple στον αέρα - infrared. Βασικό να βρείς κάποιο τρόπο ώστε το thermocouple να κάνει επαφή με το board γιατί ή ζέστη και το flux ξεκολλαει την ταινία. Εγώ χρησιμοποιώ εύκαμπτες μεταλλικές βέργες για να κρατάω-πατάω το thermocouple πάνω στο board (όχι στα σύρματα αλλά στο jacket για να μην έχω παρεμβολές στην μέτρηση από την βέργα).

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Γιατί θα κολλήσεις κανένα δορυφόρο?

Έχω την εντύπωση ότι έχετε πολύ χρόνο και χρήμα για πέταμα.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιατί θα κολλήσεις κανένα δορυφόρο?

Έχω την εντύπωση ότι έχετε πολύ χρόνο και χρήμα για πέταμα.
    Τι εννοείς με το θα κολλήσεις κανένα δορυφόρο;

'Οσο για το HP τροφοδοτικό είδα ότι τα παλιότερα τροφοδοτικά είχαν 19volt και τα καινούργια 14volt στο κεντρικό pin. Δεν το είχα προσέξει πριν.

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

To split vision system οπως το ειδα εδω http://www.youtube.com/watch?v=7nqLN4A-HRw8
    δεν ειναι απλο να γινει το μηχανικο μερος θελει 3 μικρα stepper ή servo motors (ισως γινετε και με 2) και κινηση με ιμαντες μετα θελει κενο αερος να πιανει το chip μετα την εικονα απο την καμερα να την περνας απο λογισμικο (ιδιοκατασκευη) που εχει φιλτρα εντοπισμου ακμων και μετα να δινεις εντολη απο το λογισμικο αυτο να κινησει τα μοτερ αναλογα.Δεν ειναι κατι τραγικα δυσκολο αλλα απαιτει πολυ χρονο σε δοκιμες.
    Μου φαινετε ομως τζαμπα κοπος αφου και με ενα απλο συστημα οδηγο μπορει να κεντραρεις με το ματι ή μια πλαινη camera
    Αλλιως πριν να ξυλωσεις το chip μπορεις να βαλεις σημαδια ωστε να το ξαναβαλεις στο ιδιο σημειο ακριβως.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mtzag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλιως πριν να ξυλωσεις το chip μπορεις να βαλεις σημαδια ωστε να το ξαναβαλεις στο ιδιο σημειο ακριβως.
    Δεν χρειαζεται, ολες οι πλακετες εχουν ηδη το περιγραμμα του τσιπ.

Σελίδα 83 από 115 ΠρώτηΠρώτη ... 3373818283848593 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία