Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ Πέτρο για την απάντησή σου. Πήρα ένα ίδιο θερμικό και το αντικατέστησα. Θα αναφέρω παρακάτω βήμα προς βήμα τί έλεγξα για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Το πρόβλημα του ψυγείου ήτανε ότι δεν έκανε ψύξη ή αργούσε να κάνει ψύξη γιατί το μοτέρ ξεκινούσε για λίγα δευτερόλεπτα και σταματούσε αμέσως.
1) Πήρα το θερμικό και το αντικατέστησα με ένα ίδιο , το έβαλα να δουλέψει και το αποτέλεσμα το ίδιο.
2) Έλεγξα αν η εκτονωτική μου ψεκάζει - δουλεύει. Όντως δούλευε γιατί άσπριζε ο εξατμιστής και έδινε ψύξη στον θάλαμο.
3) Έλεγξα τον θερμοστάστη , δούλευε κανονικά.
4) Έλεγξα τις επαφές του συμπιεστή . Οι μετρήσεις μου ήτανε σωστές , οπότε απέκλεισα το "κάψιμο των τυλιγμάτων"
5) Αφαίρεσα το θερμικό δίνοντας τάση απευθείας στο C για να παρατηρήσω σε συνεχή λειτουργία πόσα Amper τραβάει. Διαπύστωσα ότι τραβούσε 2,2 - 2 Amper σε κανονική λειτουργία...
Μιλώντας με συναδέλφους μου είπανε ότι όταν τραβάει πολλά amper και παράλληλα έχω πάγωμα (άσπρισμα) της αναρρόφησης ως και την την είσοδο του συμπιεστή έχει πολλά υγρά. Αφαίρεσα με τα μανομετρά μου τα απαραίτητα υγρά , αλλά τα Amper δεν μεταβάλλονταν.
6) Έλεγξα αν το ανεμιστήρας του εξατμιστή και του συμπυκνωτή αν λειτουργούν σωστά και όντως λειτουργούσαν.
Το μοτέρ ηλεκτρολογικά όσο και μηχανικά δεν είναι κολλημενό ή ελλατωματικό. Το διαπίστωσα τόσο από την ωμομέτρηση που έκανα όσο και από την απευθείας τάση που του έδωσα (δεν ζεσταινότανε και δεν δούλευε "στεγνά") , οπότε αποκλείω το ενδεχόμενο να τραβαει πολλά Amper από σφάλμα του μοτέρ.
Το θερμικό που αντικατέστησα το επέλεξα με βάσει το παλιό θερμικό που υπήρχε και ΟΧΙ με βάσει του μοτέρ.. Παρακάτω θα σας αναφέρω τον τύπο του μοτέρ και θα σας επισυνάψω φωτο από το θερμικό που χρησιμοποίησα. Θέλω να ελπίζω ότι το θερμικό είναι μικρό για το συγκεκριμένο μοτερ και γι αυτο το κόβει αμέσως.. Αν μπορούσατε να με βοηθούσατε ή να προτείνετε κάτι θα σας ήμουν ευγνώμων.
Ευχαριστώ
Τύπος συμπιεστή: Aspera E6210E 217RA02
220-240V , R22 , 50HZ
Θερμικό: Το μόνο που αναγράφει είναι Rt 029 , και ακριβώς δίπλα έχει ένα τριγωνάκι με τον αριθμό 077 (Το επισυνάοτω σε φώτο)
Συνημμένο Αρχείο 36852




Απάντηση με παράθεση