-
H υλοποιηση δεν εχει κατι το ιδιαιτερο. Το board εχει αντιγραφει απο ενα παλιο ελεκτορ το οποιο ειχε σχεδιο του tda7293, και εχει ξανασχεδιαστει με το eagle.
Εχω ηδη σχεδιασει νεες πλακετες με καλυτερες και πιο απλες χαλκοδιαδρομες αλλα δεν τις εχω υλοποιησει ακομα.
Στο τροφοδοτικο εχω χρησιμοποιησει 4Χ10.000μF και 4 'γρηγορες' διοδους αντι μιας παραδοσιακης γεφυρας.
Ο μ/ς ειναι τοροειδης 2Χ26volt ac , 300VA και κρινεται υπεραρκετος ακομα και μετα απο πολλες ωρες λειτουργειας.
Οι 3 μπορνες στο μεσον της πλακετας ειναι μπορνες τροφοδοσιας του +-38volt DC.
Οι ψυκτρες ειναι κλασσικες που χρησιμοποιουμε στα transistor τυπου TO-3 . Αν τον εφτιαχνα απο την αρχη θα προτιμουσα να χρησιμοποιησω ενιαια ψυκτρα , οχι τοσο για λογους ψυξης αλλα περισσοτερο για λογους θερμικης ισορροπιας μεταξυ των 2 καναλιων.
απο θερμοκρασια δεν υπαρχει κανενα ζητημα , ο συγκεκριμενος εχει βγαλει πολλα φοιτητικα παρτυ φορτωμενος με 2 και 3 ηχεια παραλληλα και ναι μεν την ζεστανε την ψυκτρα , αλλα ποτε δεν επεσε σε κατασταση mute λογω θερμοκρασιας. (το ολοκληρωμενο εχει κυκλωμα εσωτερικα που εαν η θερμοκρασια φτασει ψηλα αυτοματως πεφτει σε ληθαργο για να κρυωσει)
Μια δικη μου προσθηκη ειναι οι δυο μεγαλοι ηλεκτρολυτικοι στην πλακετα του ενισχυτη , οι οποιοι ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα γινεται στα ποδαρακια τροφοδοσιας παρεχοντας οσο το δυνατο αμεσα φορτια στο ολοκληρωμενο. Στα περισσοτερα σχεδια οι πυκνωτες αυτοι ειναι προαιρετικοι , σε καποια δεν υπαρχουν και σε οσα σχεδια υπαρχουν ειναι χαμηλοτερης χωρητικοτητας , ωστοσο στο δικο μου project αποφασισα να χρησιμοποιησω αρκετα μεγαλυτερους
Τα δυο προβληματα που συναντησα στην κατασκευη ειναι τα εξης.
1. βαζοντας το στην πριζα οι αδειοι πυκνωτες φορτιζονται αρκετα βιαια και σε ακραιες καταστασεις ριχνουν μεχρι και την ασφαλεια του σπιτιου , και επισης στελνουν και ενα ενοχλητικο και επικυνδυνο \παφ\ στα ηχεια. Η καλυτερη λυση ειναι να σχεδιασω ενα μικρο κυκλωματακι καθυστερησης τροφοδοσιας με το δικτυο και καθυστερησης συνδεσης των ηχειων με τον ενισχυτη.
2. σε κατασταση stand by παιρνω ενα ελαχιστο μεν ενοχλητικο δε βουητο απο τα ηχεια. Φανταζομαι οτι αν καποια στιγμη μπει σε σασι και γειωθει μαζι του ο βομβος θα εξαλειψει αλλα και παλι δεν το δοκιμασα για να σιγουρευτω. Επισης πιστευω οτι οταν με το καλο υλοποιησω τις νεες μου πλακετες θα βοηθησει πολυ.
Στο site http://www.hlektronika.gr υπαρχουν κι αλλες κατασκευες βασισμενες στο 7294 , μεταξυ αυτων και μια πολυ ομορφη δουλεια του φιλου Panos που αξιζει να δειτε.
Δεν ξερω τι αλλο πρεπει να εξηγησω , οποιαδηποτε παρατηρηση ή διαφωνια με αυτα που εγραψα ή που εφτιαξα θα ηταν πολυτιμη και για μενα αλλα και για ολους οσους ασχοληθουν με αυτο το project.
2013-11-03 23.02.42.jpg2013-11-03 23.05.19.jpg2013-11-03 23.06.22.jpg
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης