Οχι δεν τα ελεγξα,οταν κανεις αυτο που σου ειπα πες μου ωστε αν ειναι να προχωρισω σε μετρησεις στα ακρα του διακοπτη.
Οχι δεν τα ελεγξα,οταν κανεις αυτο που σου ειπα πες μου ωστε αν ειναι να προχωρισω σε μετρησεις στα ακρα του διακοπτη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 25-10-13 στις 21:32
Αναθεμα την για κονσολα...Πηρα μπαταριοθηκη ωστε να μην κρεμονται καλωδια και δοκιμασα αρχικα να ενωσω το 1 με το c και μετα το 2 με το c και τζιφος. Μετα δοκιμασα την προταση του Θαναση και γεφυρωσα το 3 με το +. Παλι τιποτε. Οποτε αν δεν σου ειναι κοπος Θαναση να μετρησεις...γιατι μαλλον θα το βαψω μπλε και θα το πεταξω στη θαλασσα τελικα
(ολες τις δοκιμες τις εκανα ακουμπωντας το τα ακρα ενος καλωδιου στα σημεια που με ενδιεφεραν, δεν κολλησα κατι).
Με διακοπτη στο off και χωρις να εχω γεφυρωσει κατι παιρνω 3,19V στο 3 και 0 στα υπολοιπα ενω με το διακοπτη στο on παιρνω 3,19V στο c και στο 3 και 0 στα υπολοιπα.
Εκανες την γεφυρωση που ειπα και εβαλες τον διακοπτη στην θεση on και δεν δουλεψε ετσι δεν ειναι?
Με διακοπτη στο off παιρνω ταση στο 1,c και 0 Volt στα υπολοιπα ενω με το διακοπτη στο on παιρνω ταση στα 1,c,3 και 0 Volt στο 2.
Εκανα κατι δοκιμες ακομα και ειδα οτι γεφυρωνοντας πρωτα το + με το 1 και μετα το + με το c μου ανοιξε κανονικα,ο διακοπτης να ειναι στην θεση off οταν δοκιμασεις την πρωτη περιπτωση γιατι ο διακοπτης λειτουργει αναποδα δηλαδη προς τα πανω ο διακοπτης ειναι off και προς τα κατω οn,για δοκιμασε και αυτο.
Βγαλε μου αν μπορεις μια καθαρη φωτο την πλακετα απο την θεση της κασετας και πανω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 25-10-13 στις 23:35
Θαναση σου ειναι ευκολο στο οφφ να μετρησεις τι ταση εχει το καθε ποδαρακι και τι τασεις εχουν στο ον? αν γινεται και με το εξτρα καλωδιακι που παει στο + και χωρις αυτο? Πιστευω οτι το καλωδιακι απο το + πρεπει να παει στο 1 ή στο 2 για να δουλεψει.
Θαναση δεν ειχα δει οτι ειχες κανει τις μετρησεις και το edit γιατι δεν ειχα ανανεωσει την σελιδα. Αρα το καλωδιο στη κονσολα του Παναγιωτη πρεπει να παει απο το + στο 1 και λογικα θα δουλεψει.
Μετρησεις χωρις το γεφυρωμα (+ με 3):
Οταν ο διακοπτης ειναι στην θεση off παιρνω 4.50 Volt στο 1 και c και 0 Volt στο 2 και 3,οταν ο διακοπτης ειναι στην θεση on παιρνω 4.50 Volt στο 1,
4.13 Volt στο c και 3 ενω στο 2 παιρνω 0 Volt.
Μετρησεις με το γεφυρωμα (+ με 3):
Οταν ο διακοπτης ειναι στην θεση off παιρνω 4.50 Volt στο 1 και c και 0 Volt στο 2 και 3,οταν ο διακοπτης ειναι στην θεση on παιρνω 4.08 Volt στο 1,
0.14 Volt στο c, 0 Volt 2, 0.14 Volt στο 3.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 26-10-13 στις 00:01
Λοιπον, μετα τις δοκιμες (τζιφος ολα) πλεον δεν παιρνω ταση σε κανενα ποδαρακι, ειτε στο On ειτε στο off...αυτο ηταν?? ψηθηκε?
edit: ακυρο, ειχα κανει χαζομαρα με το πολυμετρο...
Τα σημεια Α και Β που ειχες γραψει σε προηγουμενο ποστ ανηκουν στην γειωση.
Για πες μου πως μετρας ακριβως,που βαζεις τα ακρα του πολυμετρου?
δοκιμασε να δεις που καταληγουν τα συρματακια(που συνδεονται οι μπαταριες) πανω στην πλακετα και να μετρησεις τι ταση εχουν μεταξυ τους. Πρεπει να μετρησεις την ταση των μπαταριων. Στην ακραια περιπτωση που δεν κανουν καλη επαφη οι μπαταριες.
θαναση δεν γινεται στο γεφυρωμα + με 3 στο 3 να εχεις ταση 0. Πρεπει να εχεις την ταση των μπαταριων. Μια διαφορα των δυο κονσολων ειναι οτι ο παναγιωτης τροφοδοτει απο μπαταριες ενω ο θανασης απο το τροφοδοτικο.
Λογικα Παναγιωτη αν συνδεσεις ενα καλωδιακι απο το + στο 1 και βραχυκυκλωσεις και την ασφαλεια το μηχανημα θα δουλεψει.