Μάλιστα.Που πορώ να κάνω reflow και reballing;Συμφέρει να το κάνω ή να αγοράσω μια μεταχειρισμένη κάρτα;
View My Video
Ανέβασα κι ένα βιντεάκι να δείτε τι κάνει περίπου.Θα το δείτε στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα αν το παρατηρήσετε.
Μάλιστα.Που πορώ να κάνω reflow και reballing;Συμφέρει να το κάνω ή να αγοράσω μια μεταχειρισμένη κάρτα;
View My Video
Ανέβασα κι ένα βιντεάκι να δείτε τι κάνει περίπου.Θα το δείτε στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα αν το παρατηρήσετε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stanley : 11-06-13 στις 23:11
Αθήνα δεν ξέρω, το αν συμφέρει εσύ το ξέρεις και σκέψου οτι ίσως και η μεταχειρισμένη να έχει φάει reflow ή reballing.
Εγώ θα σου προτείνω να κάνεις τα παρακάτω:
Πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε αφαιρείς βύσμα τροφοδοσίας και μπαταρία.
1.ανοίγεις το καπάκι βγάζεις την κάρτα (GPU) και προσεκτικά την καθαρίζεις, το μαύρο τετράγωνο chip με οινόπνευμα ή και ακόμα καλύτερα με ισοπροπυλική αλκοόλη.
2.καθαρίζεις την ψήκτρα (2) χωρίς να την βγάλεις και μετά το (3) και (4) με αέρα.
3.Βγάζεις ανεμιστήρα λύνοντας 3 βίδες και αφαιρώντας το φις και τον καθαρίζεις και τον επανατοποθετείς.
4.Αγοράζεις thermal paste και απλώνεις ένα λεπτό στρώμα πάνω στο σημείο 2 της ψήκτρας (να είναι καθαρό) λεπτό στρώμα ομοιόμορφο.
5.απλώνεις λεπτό στρώμα ομοιόμορφο στο μαύρο chip της GPU (να είναι καθαρό) λεπτό στρώμα.
6.Πέρνεις τον χαλκό και τον καθαρίζεις και αυτόν (σε όλα αυτά που καθαρίζεις το χειρότερο είναι το λίπος των δακτύλων οπότε προσεκτικά) και τον τοποθετείς πάνω στην ψήκτρα (2).
7.Τοποθετείς την κάρτα γραφικών χωρίς να την ξανασηκώσεις.
5920.jpg
Η ψύκτρα είναι καθαρή.Χθες την έκανα.Πάστα έχει απο πέρυσι που είχα βάλει και αρκετή μάλιστα.Χαλκό μπορώ να βρω σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα γιατί απο ebay θα ερθει μετα από 2-3 βδομάδες.Γνωρίζετε μήπως τη τιμή περίπου για ένα reflow ή reballing;
Aπο ebay εαν παρεις απο τον αγγλο που πηρα εγω-θα ερθει σε μια περιπου εβδομαδα..reflow μπορεις να κανεις και μονος σου στον φουρνο αλλα δεν θα σου κρατησει (σε εμενα πηγε 2 μηνες ),οποτε τελικα κατεληξα στην αγορα καινουργιας απο τον Τουρκο εδω http://www.ebay.co.uk/sch/go.exe/m.h...&_trksid=p3686 που ειναι πολυ αξιοπιστος και εχει καινουργιες καρτες
Γρηγόρη δεν θέλω να δώσω άλλα χρήματα γι αυτό το laptop.Προτιμώ μια οικονομική λύση και όσο κρατήσει.Reflow και reballing απ ότι είδα είναι μια περίεργη διαδικασία και δεν θέλω να το κάνω μόνος μου.Γι αυτό ψάχνω ένα μαγαζί στην Αθήνα να το κάνει.
Oπως σου ειπε και ο Αντωνης,πιστευω οτι σε συμφερει να παρεις καινουργια καρτα απο το να κανεις reballing,γιατι κατω απο 60 ευρω δεν θα δωσεις.Η καινουργια καρτα θα σου αντεξει οσο και η παλια στην χειροτερη,οποτε τα λεφτα της θα τα βγαλει.Το λαπτοπακι ειναι απο τα καλα της acer και ακομα μια χαρα κανει την δουλεια του.Αλλιως εαν θες βαλτη στο φουρνο και κανε reflow μονος σου και οσο κρατησει.
Εγώ θα έκανα την διαδικασία πρώτα που σου περιγράφω και μετά θα έβλεπα πως θα πάει. Όλα τα υλικά για αυτή τη δουλειά είναι περίπου 12 ευρώ και καινούργια κάρτα να πάρεις θα χρειαστούν.