Ο θερμοστατης ειναι καταψυξεις, αρα μπορεις να βαλεις ενα θερμοστατη
καταψυκτη και να τυληξεις το παραπανισιο πουρο σε σπειρα.
Ο θερμοστατης ειναι καταψυξεις, αρα μπορεις να βαλεις ενα θερμοστατη
καταψυκτη και να τυληξεις το παραπανισιο πουρο σε σπειρα.
Δεν το έχω ψάξει τέτοιου είδους (λεπτό θέμα ) για περίπτωση στο αν είναι στον "αέρα" ή στην "πλάκα" .. εφόσον έχουμε θεωρητικά ιδίων χαρακτηριστικών θερμοστάτη (επαφές / θερμοκρασίες ) ..
Τα μόνα "σκεπτικά" που μου έρχονται για αυτήν την διαφορά είναι στο ότι άλλοι θερμοστάτες έχουν μακρύ πούρο και άλλοι κοντό ..
Μπορεί το μακρύ/κοντό να το βάζουν ανάλογα την ιδιομορφία του χώρου και της απόστασης από τον θερμοστάτη έως το σημείο ελέγχου της θερμοκρασίας .
Αλλά μπορεί αυτό το μήκος του πούρου να επηρεάζει σε αυτό που λέμε διαφορικό (Different) δηλαδή . στην ζητούμενη θερμοκρασία που θέλουμε να επιτύχουμε με το ποια διαφορά θα ξεκινάει / σταματάει και με ποια απόκλιση ... π.χ. για διαφορά 2 βαθμών πάνω/κάτω ή 4 βαθμών πάνω/κάτω από την "κεντρική στάνταρ θερμοκρασία " που θέλουμε να ελέγχουμε.
Τώρα λέμε αν πειραματιστούμε να βάλουμε ιδίων χαρακτηριστικών θερμοστάτη με ποιο μακρύ πούρο (κουλουριάζοντας το περισσευούμενο κομμάτι ) . Ίσως να συντομεύσει π.χ. η προρυθμισμένη από το εργοστάσιο διαφορά (Diff) . Που αν για τον συγκεκριμένο θερμοστάτη με μακρύ πούρο ήταν π.χ. 4 βαθμοί . θα συντομεύσουν οι χρόνοι (απόκλισης) της διαφοράς σε 2 κτλ
Αν στην πράξη και στην λειτουργία δούμε πολύ σύντομους χρόνους και διαφοράς θερμοκρασίας ... ίσως να διορθώνεται αφήνοντας περισσότερο μήκος πούρου στο σημείο εντός της περιοχής "αέρα" . Όλα αυτά υποθετικά βέβαια . Και δεν νομίζω να είναι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό εκτός ίσως του ότι με τους σύντομους χρόνους (απόκλισης θερμοκρασίας) . Ταλαιπωρείται το ψυγείο συχνότερα στις παύσεις / εκκινήσεις του .