να ετοιμάζομαι για reballing????
να ετοιμάζομαι για reballing????
ναι, το 8ο θαύμα στον κόσμο είναι τo linux...
εαν δεν εχεις εικονα εξ αρχης (δλδ δεν βλεπεις τα αρχικα λευκα γραμματα του bios) τοτε δεν εχει καμια σχεση με λογισμικο (os,drivers, etc)
σε 2 περιπτωσεις μου εχει τυχει η οθονη του λαπτοπ να μην εχει εικονα αλλα η εξ/κη να εχει (2χ HP dv6)
το προβλημα τους ηταν στην gpu ,τους εκανα r e f l o w κι ευτυχως ακομα δουλευουν (πανω απο χρονο) -αν μπορεις να κανεις reballing σ ω σ τ α ,τοτε προτεινεται...
και στα 2 παντως η βρωμα τοση που με δυσκολια γυριζε και το φανακι....ειδικα στο ενα το θυμαμαι ακομα, ειχε μια καφε-σκατι σκονη/τσιχλα και βρωμαγε τσιγαριλα...
εξωτερικα παντως ηταν αψογο μιας και το καθαριζε συχνα οπως μου ειπε ...
Καλημέρα...
Έκανα το λάθος και τον εμπιστεύτηκα στον αδερφό μου, του έδωσα όλες τις αυστηρές οδηγίες, αλλά ξέχασα να του πω, ίσως το βασικότερο, ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ... ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ! ε, μετά απο 3 χρόνια... πόσο να αντέξει ο καημένος!
anyway, δεν έχω κάνει ούτε reflow ποτέ ούτε reballing. τα δίνω σε έναν φίλο
άν ξέρει κάποιος, για reflow, όντος είναι τόσο εύκολο όσο βλέπω στο youtube?
Η διαδικασία είναι, καλύπτεις με χοντρό αλουμίνιο τα πέριξ του chip που θες να ζεστάνεις και απο απόσταση 15 περίπου εκατοστών, κρατάς το πιστόλι θερμού αέρα στους 100 βαθμούς C για περίπου 115-20 δευτερόλεπτα!
* Σε κάποιο site διάβασα οτι καλό είναι να βάλεις και σολντερίνη στις επαφές γύρο γυρο... Σίγουρα μιλούσε για reflow αλλα δέ κατάλαβα πού να μπει η σολντερίνη!
Αυτά!![]()
αυτα ειναι ...υπερμπακαλικη! ...καλο ειναι να προχωρησεις σε ..σουπερμαρκετ
θες θερμομετρο (καποιο πολυμετρο με k type πχ) ,flux gel οπως το kingbo ,αλουμινοφυλλο ,kapton tape, κατι για προθερμανση κλπ.
αν εχεις 2 θερμομετρα πχ ή και υγρο flux ,κανα προθερμαντηρα της ayuyoe(oaoyoea #$&^#@) θα εισαι ακομα καλυτερα στην μετριοτητα!!
ειναι και λιγο λαχειο -ειδικα για ορισμενα λαπτοπ με εγγενη προβληματα που ακομα και το reballing ΔΕΝ τα βοηθαει...
**επισης > δεν αρκουν 100 βαθμοι για 115''
αν χρησιμοποιησεις flux θες πιο ακριβη διαδικασια πχ προθερμανση στους 160 και ψησιμο στους 240 για χ' χρονο
αλλιως η κολληση δεν προκειται να ρευστοποιηθει (ή/και να ουδετεροποιηθει το no clen flux)
to fluxgel πού το βάζω?απο πάνω?
τι λόγος υπάρχει!
αυτό δε καταλαβαίνω...
....και κάτι ακόμα, την kapton tape???
για πού είναι!???
Ευχαριστώ !![]()
Γιαννη ,ελπιζω να μην παρεξηγηθεις αλλα δεν συνεχιζω την βοηθεια...βαριεμαι αφορητα να γραψω ενα απιθανο κατεβατο να σου εξηγω θεματα ,που για τα οποια κι εγω ακομα απευθυνομαι στους ''σοφους'' του φορουμ εδω ή στο hlektronika.....
επιγραμματικα:
kapton tape = ταινια πυραντοχη (μεχρι 400 νομιζω) και την θελουμε για μασκαρισμα (οποτε τωρα ρωτας τι ειναι το μασκαρισμα)
flux gel =ενα πραμα σαν την σολντερινη αλλα πιο ''αγνη'' και καταλληλη για ευαισθητα εξαρτηματα -εφαρμοζεται στα πινακια που θα γινει το reflow για να βοηθησει στο λιωσιμο της lead free κολησης (αποριες....?)
εγω παντως θα περιμενα να με ρωτησεις για τους ΧΡΟΝΟΥΣ κι οχι γι αυτα....
σου προτεινω να διαβασεις και τα 2 φορουμ στα οποια υπαρχουν οι απαντησεις για ολες σου τις αποριες (σοβαρα!)