μπά! ούτε η καλωδιοταινία, έφαγα 1 ώρα, αλλα είμαι σίγουρος οτι είναι σε τέλεια κατάσταση!
Απόγνωση!
ναι, το 8ο θαύμα στον κόσμο είναι τo linux...
Bios???? κάτσε να το δώ!
pavilion dv7 1020ev
ναι!
εκεί στα καλά καθούμενα, εκεί που έβλεπα ΜΠΡΑΦ στο youtube, έσβησε η οθόνη!
και απο τότε, όταν ανοίγει, απλά ανοίγει μαύρη! Γιαυτό φοβάμαι οτι είναι GPU!!
Αν έσβησε έτσι ξαφνικά, δύσκολα να είναι από bios (που ούτως ή άλλως θα ήταν σχετικά ζόρικο να ήταν από κει).
Αφού η οθόνη λειτουργεί σε άλλο λαπτοπ, μάλλον το inverter θα είναι.
Ο συνδυασμός κουμπιών FN και F4 προφανώς δεν κάνει κάτι το διαφορετικό ε?
Αναφέρω κάτι που διάβασα... Ποιός ξέρει....είναι μια θεωρία...
"Look at the LCD screen very closely and check if you can see a faint image on the screen. It's possible that the LCD lid close switch stuck in the "closed" position and the back-light stays off even when you open the LCD screen or turn on the laptop. The switch turns off the back-light when you close the LCD display to save the laptop battery power."
Από τα μηνύματα που διάβασα, πιστεύω πως 99% το πρόβλημα είναι στον οπίσθιο φωτισμό (λάμπα ή ινβερτερ)
Μπορείς να το καταλάβεις αυτό με ένα φακό, να προσπαθήσεις να δεις αν υπάρχει εικόνα στην οθόνη του λαπτοπ. Αν υπάρχει σκοτεινή εικόνα έχεις πρόβλημα οπίσθιου φωτισμού.
Όταν έχεις την οθόνη του λάπτοπ συνδεμένη λες ότι δεν δείχνει η εξωτερική. Λογικό αυτό, γιατί το λαπτοπ δεν είναι ρυθμισμένο να δείχνει σε 2 οθόνες.
Μπορείς να δοκιμάσεις το συνδυασμό πλήκτρων fn + F6 που κάνει την εναλλαγή των οθονών.
Από τη στιγμή που με την εξωτερική οθόνη φορτώνουν τα windows μπορείς να τρέξεις ένα statibility τεστ για τα γραφικά. Θα σου δείξει αν υπάρχει πρόβλημα στη gpu.
Λες ότι το ινβερτερ πέρασε το τεστ φωτεινότητας όταν την αυξομείωσες. Που το είδες αυτό; στην εξωτερική οθόνη; Το ινβερτερ δεν έχει καμιά σχέση με την εξωτερική οθόνη.
Δοκίμασε αυτά που λέω και πες μας τα αποτελέσματα.
Ξέμεινα από ψιλά…
και μου κόψανε τα χοντρά!!!
Αυτό δεν ξέρω πώς μπορώ να το ελέγξω! Το μόνο που ξέρω είναι οτι ανάβουν οι λάμπες, και οτι με fn F5-F6 ανεβοκατεβαίνει η φωτεινότητα Απο αυτό συμπεραίνω οτι το inverter δουλεύει, εκτώς και αν υπολειτουργεί!! Έχω 3 αλλά δυστυχώς κανένα που να ταιριάζει! Άν ξέρει κανένας πώς μπορώ να προσαρμόσω κανένα απο αυτά που έχω, στην πλεξούδα, θα με βοηθούσε! το πιν της λάμπας ταιριάζει σε όλα, απο την άλλη έχουν διαφορετικό!
Καμία αντίδραση!
το κοίταξα... τίποτα!!!!
όταν λες ότι ανάβουν οι λάμπες τι εννοείς ακριβός; Διάβασε και το μήνυμα 16
Ξέμεινα από ψιλά…
και μου κόψανε τα χοντρά!!!
Μπορείς να το καταλάβεις αυτό με ένα φακό, να προσπαθήσεις να δεις αν υπάρχει εικόνα στην οθόνη του λαπτοπ. Αν υπάρχει σκοτεινή εικόνα έχεις πρόβλημα οπίσθιου φωτισμού.
μα οι λάμπες ανάβουν, απλά δεν υπάρχει εικόνα! Δηλαδή φαίνεται μια μαύρη οθόνη, αναμμένη!!!
κάπως έτσι!
έφεξα με φακό, αλλά τίποτα, (λογικά όμως κατάλαβες οτι δεν άνοιγε καν, ή λάθος κατάλαβα εγώ)
Όταν έχεις την οθόνη του λάπτοπ συνδεδεμένη λες ότι δεν δείχνει η εξωτερική. Λογικό αυτό, γιατί το λαπτοπ δεν είναι ρυθμισμένο να δείχνει σε 2 οθόνες.
Μπορείς να δοκιμάσεις το συνδυασμό πλήκτρων fn + F6 που κάνει την εναλλαγή των οθονών.
το δοκίμασα... τίποτα!
Λες ότι το ινβερτερ πέρασε το τεστ φωτεινότητας όταν την αυξομείωσες. Που το είδες αυτό; στην εξωτερική οθόνη; Το ινβερτερ δεν έχει καμιά σχέση με την εξωτερική οθόνη.
όχι... στην οθόνη του λαπτοπ, αυτό το μαυρο, με F7-F8 αυξομειώνεται!