Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 33

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Προεπιλογή

Ποιοί να πούνε; Και σου είπα επειδή δεν είναι χαλασμένος ο κοννέκτορ, θα τον κόψω όταν συμφωνήσουμε σε ένα τρόπο που ή θα με πείσεις ή θα σε πείσω. Pull test θα σε έπειθε;

Επίσης σχετικά με την κόλλα (κυανοακρυλικός εστέρας - τυπικό δείγμα loctite super attack), αυτή από την χημεία μπορούμε να δούμε ότι μετά τους 150οC αρχίζει να μαλακώνει και λίγο μετά δημιουργεί τις αναθυμιάσεις. Στους 150οC (για PC ή 110 για ABS) λιώνουν τα περισσότερα πλαστικά απο τα οποία φτιάχνουν τα τροφοδοτικα. Εννοείται ότι η εσωτερική αλουμινένια ασπίδα δεν φτάνει ποτέ αυτες τις θερμοκρασίες. Για αυτό το λόγο αν είχες αναθυμιάσεις από την κόλλα κάτι άλλο συμβαίνει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hurt30 : 25-02-13 στις 18:57 Αιτία: Άκυρο βρήκα το video.

Προεπιλογή

Μόλις είδα την επισκευή σου. Ωραία φαίνεται αλλά παρακαλώ να μου επιτρέψεις να εκφράσω τις εξής διαφωνίες:

Η αντοχή μετά την επισκευή κατα μηκος του συστήματος καλώδιο βύσμα είναι τόση όση η αντοχή των κολλήσεων σου. Δεν υπάρχει συνθετικό υλικό το οποίο να μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή. Αν έπρεπε να κάνω έτσι την επισκευή αντι για θερμοκόλα θα χρησιμοποιούσα loctite putty εποξυ δυο συστατικών (όχι την υγρή-την πλαστελίνη). Εγκάρσια μηχανική αντοχη δεν το συζητάμε όσο αντέχει πάλι η κόλληση σου. Επίσης δεν έχεις καθόλου strain relief. Στην επισκευή όπως την προτείνω όλο το σύστημα βύσμα-καλώδιο-λάστιχο ακινητοποιείται σε πολύ μεγάλη εσωτερική επιφάνεια. Αυτό το κάνει σχεδον αχώριστο. Θυμίσου ότι στην αρχική κατασκευή η αντοχη σε πλευρικές ροπές ήταν μόνο ανάλογη της εσωτερικής συνοχής του λάστιχου, ενώ με την κόλλα υπάρχουν και οι δυνάμεις συνοχής των δεσμών της κόλλας. Δεν ξέρω αν μπορώ να το διατυπώσω σωστά...

Δεν ξέρω γιατί επέλεξες να κάνεις έτσι την επισκευή, αλλά πάντως αυτά τα βύσματα είναι μπάσταρδα. ο Συνδιασμος μήκος/διαμετρος και το μήκος του strain releif ειναι πολύ μικρο και σπανε εύκολα. Ξέρεις για ποιό λόγο; Ίσως να το έχεις σκεφτει, το πρόβλημα είναι οτι το λάστιχο του βύσματος δεν έχει καθόλου πρόσφυση στο μέταλλο. Δεν κολλαει το λάστιχο στο μέταλλο σε αυτές τις κατασκευές.

Αυτά βασικά νομίζω.

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-23, 13:07
  2. [Φωτογραφική] Fujifilm Finepix J37 - Πρόβλημα τροφοδοσίας μέσω καλωδίου
    από A-tech στο forum Φωτογραφικά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-05-12, 02:11
  3. Επισκευή τροφοδοτικου που βραχυκυκλωνει
    από tanasi στο forum UPS & Πηγές Τροφοδοσίας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-11-11, 10:20