Παράθεση Αρχικό μήνυμα από radioamateur Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι όντως εντός εγγύηση αλλά όταν τηλεφώνησα στο service μου είπαν ότι αν χάνει τα κανάλια περιστασιακά δεν αποτελεί πρόβλημα ακόμα και αν το πάω σε αυτούς.Θα με ενδιέφερε αν υπήρχε κάποια αναβάθμιση στο firmware γιατί όταν δουλεύει δουλεύει κανονικά.Μπορεί όμως να χάσει τις ρυθμίσεις μετά από 4-6 μήνες λειτουργίας και δεν είναι η πρώτη φορά.
Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό του service . Τι θα πει '' αν χάνει τα κανάλια περιστασιακά δεν υπάρχει πρόβλημα'' ;;;;;
Αυτό μπορούσε να συμβεί σε τηλεοράσεις CRT , που είχαν μπαταρία για την μνήμη και αν η τηλεόραση δεν λειτουργούσε για αρκετοοοό καιρό ( ή ακόμα και επειδή τα είχε φτύσει η μπαταρία, ή και αν υπήρχε πρόβλημα με το κύκλωμα φόρτισής της), αποφορτίζονταν η μπαταρία και έχανε τα κανάλια από την μνήμη.
Το παραπάνω μπορεί νομίζω να ισχύει ,αν και η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει μπαταρία για την μνήμη ,που το κόβω λίγο χλωμό.
Για κάποιο λόγο, νομίζω, κάνει reset η μνήμη. Μπορεί να είναι θέμα update (firmware), μπορεί όμως να είναι θέμα hardware κ.ο.κ.
Θεωρώ ότι και στις δύο περιπτώσεις ,ειδικά βέβαια και στη περίπτωση που η τηλεόραση είναι εντός εγγύησης , το επίσημο service της εταιρίας είναι υποχρεωμένο να δώσει λύση .
Εκτός αν το πρόβλημα ( να χάνει τα κανάλια από την μνήμη κάποια στιγμή) είναι μέσα στα standars της τηλεόρασης, οπότε σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα πρέπει να αναφέρεται / αποδεικνύεται και στα επίσημα χαρτιά ( οδηγίες χρήσης,service manual κ.λ.π. ) της εταιρίας κατασκευής, για το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης ( το οποίο βέβαια, οφείλει να το γνωστοποιεί με κάποιο τρόπο και στον αγοραστή της τηλεόρασης) .
Παρεμπιπτόντως και όλα τα τελευταία χλωμά το κόβω. Η άποψή μου , φιλικά.