Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

300ml παραφλού λίγο δεν είναι? ... μια φορά που χρειάστηκε να βάλω 1,5 λίτρο έβαλα ... και πέρα από την συμπλήρωση του παραφλού αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εντάξει ... θα πρέπει να συμπληρώσεις και τόσο νερό όσο να φουλάρει μέχρι την τάπα και να περιμένεις για λίγο ακόμη μήπως ξανακατεβεί και να συμπληρώσεις και πάλι μέχρι να μην κατεβαίνει στάθμη.

για την "σκιά" μια περίπτωση είναι να πάνε πιο πίσω ... αλλά εκεί θα κερδίσεις 1 ώρα παραπάνω . Οι μαστόροι για να κάνουν τέτοια μεταλλική κατασκευή ώστε να το σηκώσεις μέχρι και το ύψος του δώματος που φαίνεται στην φωτό , θα σου τινάξουν την "σκιά σου" ...
    Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου 2 (Γ) γάμμα σίδερα και να τα ακουμπήσεις στο πλάι στο δώμα μέχρι και την σκεπή και δυο οριζόντια σίδερα για να ενωθούν τα 2 (Γ) και το άλλο οριζόντιο σίδερο να βιδωθεί γερά στο πλάι του δώματος . και τα 2 πόδια της κατασκευής βίδωμα στο πάτωμα
    Επίσης τα πάνελ τα περίμενα πιο μαύρα και σκουρόχρωμα με ματ μαύρο .... για να τραβάνε καλύτερα .. σαν γκρί μου φαίνονται περισσότερο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    300ml παραφλού λίγο δεν είναι? ... μια φορά που χρειάστηκε να βάλω 1,5 λίτρο έβαλα ... και πέρα από την συμπλήρωση του παραφλού αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εντάξει ... θα πρέπει να συμπληρώσεις και τόσο νερό όσο να φουλάρει μέχρι την τάπα και να περιμένεις για λίγο ακόμη μήπως ξανακατεβεί και να συμπληρώσεις και πάλι μέχρι να μην κατεβαίνει στάθμη.

για την "σκιά" μια περίπτωση είναι να πάνε πιο πίσω ... αλλά εκεί θα κερδίσεις 1 ώρα παραπάνω . Οι μαστόροι για να κάνουν τέτοια μεταλλική κατασκευή ώστε να το σηκώσεις μέχρι και το ύψος του δώματος που φαίνεται στην φωτό , θα σου τινάξουν την "σκιά σου" ...
    Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου 2 (Γ) γάμμα σίδερα και να τα ακουμπήσεις στο πλάι στο δώμα μέχρι και την σκεπή και δυο οριζόντια σίδερα για να ενωθούν τα 2 (Γ) και το άλλο οριζόντιο σίδερο να βιδωθεί γερά στο πλάι του δώματος . και τα 2 πόδια της κατασκευής βίδωμα στο πάτωμα
    Επίσης τα πάνελ τα περίμενα πιο μαύρα και σκουρόχρωμα με ματ μαύρο .... για να τραβάνε καλύτερα .. σαν γκρί μου φαίνονται περισσότερο.

το 300ml μην το δένετε, το ειπα υπολογίζοντας με το μάτι, έβαλα από ένα μπιτονάκι στο μέγεθος αυτών που έχουν απιονισμένο νερο (μίγμα παραφλού με απιονισμένο νερό που μου ειχε φτιάξει ο μηχανικός για να συμπληρώνω στο αυτοκίνητο αν χρειαστεί - απο τα παραφλού που θελουν αραίωση). Είχε περίπου το 1/3 από το μπιτονάκι και έβαλα πάνω από το μισό της ποσότητας αυτής. Δεν ξέρω πόσα λίτρα έιναι το μπιτονάκι για να υπολογίσω ακριβώς, anyway..

Το δώμα είναι χτισμένο με άλφαμπλόκ και δεν είναι για να κρατήσει βάρη... καλή ιδέα πάντως έτσι όπως το θέτεις.. Τα πάνελ είναι όντως λίγο γκρι.. ο θερμοσίφωνας είναι παλιός και δεν είναι ότι καλύτερο.. γι αυτό σκεφτόμουν να έπαιρνα έναν καινούργιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια και επίστρωση τιτανίου κτλ από τους μοντέρνους που έχουν απόδοση υπο σκιά.. αλλά άν μπορουσα να αποφύγω και την σκιά ακόμα καλύτερα.. αλλά hi-tech θερμοσίφωνας, μεταλλικές κατασκευές.. θα ξεφύγει πολύ το κόστος ρε γμτ..

Το avatar του χρήστη DIATHERM
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

Φυλε πετρο να συμπληρωσο κατι πανω σε αυτο που πολυ σωστα ειπες για το γεμισμα τωρα για 300ml που εβαλε τι νερο να βαλεις, ουτε ενα μπουκαλακι του νερου το μικρο παραφλου δεν εβαλε...
    κατι αλλο που θα του προτεινα εαν δεν εβλεπε καμια ιδαιτερη αλλαγη στην λειτουργια του ηλιακου
    θα ηταν να βγαλει απο μεσα ολο το παραφλου που εχει.. αλλα και να ξεπλυνει το κυκλωμα προσθετοντας νερο απο πανω...
    δεν μπορεις να φαντασεις τι μαυριλα βγαζει....
    εγω το εχω κανει σε ηλιακο και μετα ηταν κομπλε...
    τωρα για τον αλλο ηλιακο για 1,5 ,μετρο υψος που λετε να το σηκωσετε εγω δεν θα το εκανα..
    γιατι ειναι ψηλα και με τον αερα δεν ξερεις καμια φορα εδω ξεκουμπονουν τα πανελ απο τα αυτια που ειναι ποιασμενα
    και δευτερον εαν τα κανουν τα σιδερα αυτα μαστοροι θα σου παρουν αρκετα!!

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DIATHERM Εμφάνιση μηνυμάτων
    τωρα για τον αλλο ηλιακο για 1,5 ,μετρο υψος που λετε να το σηκωσετε εγω δεν θα το εκανα..
    γιατι ειναι ψηλα και με τον αερα δεν ξερεις καμια φορα εδω ξεκουμπονουν τα πανελ απο τα αυτια που ειναι ποιασμενα
    και δευτερον εαν τα κανουν τα σιδερα αυτα μαστοροι θα σου παρουν αρκετα!!
    σίγουρα θα πρέπει να είναι πολυ στιβαρή κατασκευή.... μήπως θα ήταν καλύτερα λοιπόν να έβαζα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια πάνελ κι ας μείνω υπο σκιά? Πχ αν έβαζα τριπλό πάνελ θα έκανα τίποτα? Αλλά από την άλλη με μια τέτοια λύση, μήπως το καλοκαίρι θα βράζει το νερό και θα έχουμε άλλα προβλήματα?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DIATHERM Εμφάνιση μηνυμάτων
    .
    κατι αλλο που θα του προτεινα εαν δεν εβλεπε καμια ιδαιτερη αλλαγη στην λειτουργια του ηλιακου
    θα ηταν να βγαλει απο μεσα ολο το παραφλου που εχει.. αλλα και να ξεπλυνει το κυκλωμα προσθετοντας νερο απο πανω...
    δεν μπορεις να φαντασεις τι μαυριλα βγαζει....
    εγω το εχω κανει σε ηλιακο και μετα ηταν κομπλε...
    μάλλον πρέπει να γίνει αυτό.. τώρα που το σκέφτομαι όταν είχα καθαρίσει στο παλιό αυτοκίνητο το κύκλωμα ψύξης, έβγαιναν φύκια από μέσα... ένας καθαρισμός καλό θα έκανε.. αφού ξεπλύνω με νερό, μετά θα πρέπει να βάλω σκέτο παραφλού ή νερό με παραφλού? Και για τι ποσότητες μιλάμε?

Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

παραφλου πρωτα και μετα το ποσονεις με νερο...
    ποσα λιτρα ειναι...?
    150..?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

πρέπει να είναι 160αρης

Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

Εαν θυμαμαι καλα και δεν κανω λαθος θα πρεπειι να βαλεις 4 λιτρα παραφλου και το υπολοιπο γεμισμα με νερο....

Παρόμοια Θέματα

1. θερμοσίφωνας για οικονομία
    από goosey στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-12, 18:23
  2. ο θερμοσίφωνας ... σφυρίζει!
    από tzitzikas στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-12, 16:49
  3. Θερμοσίφωνας - το νερό παγώνει σχεδόν αμέσως
    από jomor στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 24