Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν κατάλαβα καλά συνέδεσες το psu/inverter της τηλεόρασης LE22A457 ,με τις λάμπες της οθόνης 19'' και οι λάμπες σβήνουν πάλι ,μετά από λίγα δευτερόλεπτα.
    Αν κάνεις το ανάποδο τι θα γίνει ,δηλαδή αν συνδέσεις το inverter τις οθόνης 19'' με τις λάμπες της τηλεόρασης
    LE22A457 , τότε οι λάμπες θα σβήσουν πάλι σε λίγα δευτερόλεπτα ή όχι; Θα σου πρότεινα να το κάνεις ,αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
    Φαντάζομαι ότι έχεις αλλάξεις και τους πυκνωτές C315,C316,C317.
    Η δεύτερη σελίδα στο σχέδιο που έδωσες είναι το κύκλωμα του inverter. Δεν είναι 100% σίγουρο ότι φταίει ο
    μ/τ, χωρίς βέβαια να αποκλείεται .

Για αρχή βάση του σχεδίου που δίνεις ,μπορείς να κάνεις το εξής :
    α) αν ξεσυνδέσεις όλες τις λάμπες από τις φίσες τους ,μετρώντας τα πόδια στο δευτερεύων του μ/τ ως προς την γείωση ,θα πρέπει να μην έχει αντίσταση ( ή έστω να έχει αρκετά υψηλή ).
    β) αφαιρώντας την αντίσταση R301 390Κ πάνω από το κύκλωμα, μετρώντας ωμικά μεταξύ τους ( ή κατά ζεύγη) τα πόδια του δευτερεύοντος του μ/τ, θα πρέπει λογικά να έχουν την ίδια περίπου αντίσταση .
    γ) τσέκαρε καλού - κακού τις διπλοδιόδους ,τις αντιστάσεις ,τους πυκνωτές κ.λ.π. στα κυκλώματα που έχουν άμεση σχέση
    με τις λάμπες ( δηλαδή τα κυκλώματα στο δευτερεύων του μ/τ και τα κυκλώματα επιστροφής / ελέγχου, από τις λάμπες προς το ολοκληρωμένο ) .

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

G.POL (08-12-12)

Το avatar του χρήστη G.POL
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν κατάλαβα καλά συνέδεσες το psu/inverter της τηλεόρασης LE22A457 ,με τις λάμπες της οθόνης 19'' και οι λάμπες σβήνουν πάλι ,μετά από λίγα δευτερόλεπτα.
    Αν κάνεις το ανάποδο τι θα γίνει ,δηλαδή αν συνδέσεις το inverter τις οθόνης 19'' με τις λάμπες της τηλεόρασης
    LE22A457 , τότε οι λάμπες θα σβήσουν πάλι σε λίγα δευτερόλεπτα ή όχι; Θα σου πρότεινα να το κάνεις ,αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
    Φαντάζομαι ότι έχεις αλλάξεις και τους πυκνωτές C315,C316,C317.
    για το αναποδο που λες,δεν υπαρχει η δυνατοτητα,γιατι η 19αρα οθονη που εχω ειναι σκετη χωρις invereter(ηταν καμενο απο παλια)και την ειχα κρατησει για ανταλακτικο.
    και οι πυκνωτες 315,316,317 τους εχω αλλαξει με καινουργιους.
    οσο για τις μετρησεις που λες,οταν παω στο σπιτι ,με την πρωτη ευκαιρια θα τσεκαρω και θα επανελθω.
    thanks
    g.pol

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Καλησπέρα.
    Εγώ θα σου πρότεινα (χωρίς να ξέρω πως είναι η πλακέτα) να συνδέεις κάθε φορά μία μόνο λάμπα (ή ζευγάρι) στον αντίστοιχο μετασχηματιστή και να δεις αν ανάβει έστω για 1"-2" , μέχρι να βρεις ποια λάμπα δεν ανάβει. Αν βρεις ποια λάμπα δεν ανάβει, μετά να τη συνδέσεις σε άλλο μετασχηματιστή να δεις τι κάνει.
    Πιστεύω ότι η λάμπα θα ανάβει για λίγο, έστω κι αν είναι συνδεδεμένη μόνο μία (ίσως να κάνω και λάθος)...

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Thansavv για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

G.POL (08-12-12)

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thansavv Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα.
    Εγώ θα σου πρότεινα (χωρίς να ξέρω πως είναι η πλακέτα) να συνδέεις κάθε φορά μία μόνο λάμπα (ή ζευγάρι) στον αντίστοιχο μετασχηματιστή και να δεις αν ανάβει έστω για 1"-2" , μέχρι να βρεις ποια λάμπα δεν ανάβει. Αν βρεις ποια λάμπα δεν ανάβει, μετά να τη συνδέσεις σε άλλο μετασχηματιστή να δεις τι κάνει.
    Πιστεύω ότι η λάμπα θα ανάβει για λίγο, έστω κι αν είναι συνδεδεμένη μόνο μία (ίσως να κάνω και λάθος)...
    καλησπερα φιλε μου. η πλακετα ειναι αυτη http://www.ebay.com/itm/Power-Board-...-/260879477763
    δοκιμη εκανα με αλλη οθονη 19αρα και κανει το ιδιο,οποτε το αποκλειω για να ειναι οι λαμπες,και οπως βλεπεις και στο λινκ πιο πανω ο μ/τ inverter ειναι ενας και διαχειριζεται ολες τις λαμπες.
    g.pol

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για αρχή βάση του σχεδίου που δίνεις ,μπορείς να κάνεις το εξής :
    α) αν ξεσυνδέσεις όλες τις λάμπες από τις φίσες τους ,μετρώντας τα πόδια στο δευτερεύων του μ/τ ως προς την γείωση ,θα πρέπει να μην έχει αντίσταση ( ή έστω να έχει αρκετά υψηλή ).
    β) αφαιρώντας την αντίσταση R301 390Κ πάνω από το κύκλωμα, μετρώντας ωμικά μεταξύ τους ( ή κατά ζεύγη) τα πόδια του δευτερεύοντος του μ/τ, θα πρέπει λογικά να έχουν την ίδια περίπου αντίσταση .
    γ) τσέκαρε καλού - κακού τις διπλοδιόδους ,τις αντιστάσεις ,τους πυκνωτές κ.λ.π. στα κυκλώματα που έχουν άμεση σχέση
    με τις λάμπες ( δηλαδή τα κυκλώματα στο δευτερεύων του μ/τ και τα κυκλώματα επιστροφής / ελέγχου, από τις λάμπες προς το ολοκληρωμένο ) .
    α)εγινε ωμικος ελεγχος των ακρων στο δευτερευον του μ/τ, δεν εδειχνε τιποτα το ωμομετρο.
    β)το ενα ζευγος του δευτερευοντος ειχε ενδειξη 915 ωμ και το αλλο 956 ωμ
    γ)εγινε ελεγχος αλλα δεν βρηκα κατι το περιεργο.
    @@ εκτος απο τους πυκνωτες c301-302-303-304 αυτοι οι πυκνωτες βρε παιδι μου,φενονται καινουργιοι,υπαρχει τετοια περιπτωση?
    g.pol

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

το u201 είναι drive ccfl και είναι ύποπτο αν δεν σου ξεκινάει αυτό δίνει για να ανάψει η τν ή να σβήσει μαζί με το u202

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

G.POL (08-12-12)

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

παιδια και παλι ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας.
    θα προσπαθησω να βρω τα u201 kai u202 ,αν και το δευτερο δεν το βρισκω διαθεσιμο στο ε-βαυ
    θα δω τι θα κανω,και οταν εχω καποιο νεοτερο,θα σας ενημερωσω,βεβαια εξεταζω και την περιπτωση να παραγγειλω ολη την πλακετα τροφοδοτικο-inverter.
    g.pol

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Γεια σας και παλι!
    χρονια πολλα σε ολους,και καλη χρονια να εχουμε!
    Επιστρεφω ξανα για να ενημερωσω πως η βλαβη διορθωθηκε,το προβλημα τελικα ηταν ο μ/τ inverter.
    Ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας,να'στε καλα.
    g.pol

Το avatar του χρήστη HellasTechn
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Καλησπέρα.
    Έχω σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με την ίδια τηλεόραση. (ανάβουν οι λάμπες 1 δευτερόλεπτο όχι 5)
    μέτρησα τον inverter (εκτος πλακέτας) και δεν φαίνετε να έχει πρόβλημα. (1 Kohm στα δευτερεύοντα) το πρωτεύον μου δείχνει βραχυκύκλωμα με το πολύμετρο αλλα σε ενα σχέδιο που βρήκα λέει οτι η αντίσταση προτεύοντος είναι 0.03 Ohm οπότε λογικο να δείχνει βραχυκύκλωμα...

Τι να κάνω δεν ξέρω. πάντος για τα ολοκληρωμένα δεν τα βρήκα στην αγορά...

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

αλλαξε τον μ/τ ινβερτερ ,δεν εχεις να χασεις και τιποτα,ετσι και αλλιως δεν ειναι ακριβος!
    g.pol

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] προβλημα με lcd samsung le32r32b
    από jeck στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-16, 21:42
  2. [Τηλεόραση Samsung] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ SAMSUNG
    από kasikis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-13, 08:48
  3. [Οθόνη Samsung] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SAMSUNG LCD 243T
    από slayerjohnny18 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-12-12, 10:59
  4. [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG LE40S61B ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!! HELP!!!!!
    από rgv στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-12, 13:48
  5. προβλημα με samsung omnia
    από sedcomet στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-10, 13:48

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι