Ψάξε βασικά για ψυχρές κολλήσεις γενικά στην πλακέτα και ειδικά στο κύκλωμα vertical .
Ψάξε βασικά για ψυχρές κολλήσεις γενικά στην πλακέτα και ειδικά στο κύκλωμα vertical .
οταν λες το vertical κύκλωμα ποιο εννοείς ?
επίσης μια ερώτηση λογικής (τεχνικά δεν γνωρίζω πολλά πέρα απο τα βασικά ) . στο σχηματικό στην σελίδα 24 του datasheet έχει κάποια ρελε κτλπ του κυκλώματος του κουμπιού on-off και και του δέκτη , παίζει να έχει εκεί κάποιο πρόβλημα και να επηρεάζει εκτός απο το άνοιγμα κλείσιμο και την εικόνα που δεν εμφανίζετε ? . Ακόμα ο ήχος των ρελε ακούγετε κανονικά στο άνοιξε κλείσε οπως οταν την χειρίζομαι εγώ υπάρχει πιθανότητα να έχει πρόβλημα η πλακέτα της λαμπας ? για την εικόνα
είχε αναφερθεί κάτι για πλακετάκι μνήμης στο παλιο θέμα αν θυμάμαι καλά
Ευχαριστώ για την απάντηση
Πάνος
κοίτα την δικιά μου δεν την παρεξηγώ , είχε δείξει το πρόβλημα πριν 2 χρόνια
γενικά πχ στο hlektronika.gr διαβάζω απο τοτε που γράφτηκα πάρα πολλά θέματα (τόσα χρόνια ΤΕΕ ΤΕΙ δεν μαθαμε σχεδόν τίποτα απο εκει τα περισσότερα τα εμαθα απο εδώ )
και αναρωτιέμαι πόσο με την εξέλιξη τις τεχνολογίας θα μικραίνει αντι να μεγαλώσει το προσδόκιμο ζωής μιας ηλεκτρ. συσκευής .
UPDATE
λοιπόν εβγαλα για αρχή την πλακέτα του τροφοδοτικού και δεν είδα κάποια ψυχρή κόλληση η κάτι καψαλισμένο , είδα οπτικά όλους τους πυκνωτές και δεν βρήκα κάποιον εμφανή φουσκωμένο , μόνο πρέπει να είναι λίγο το τερατάκι ο μεγάλος φουσκωμένος ,Να τον αλλάξω μήπως και φταίει? πάνω γράφει είναι 470mF ce 85 βαθμούς κελσίου και 450WV και είναι τις nichicon .56 024.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη passer07 : 14-11-12 στις 20:28
λογικά λές το MCZ3001D (ενα 0 λιγότερο ) διάβασα οτι υπάρχει αυθεντικό και μή , παίρνω όποιο βρώ ? Ρωτάω γιατί αν είναι να κατεβώ κέντρο το απόγευμα .
απο χτες που την άνοιξα δεν την αναψα καθόλου και είχα βγάλει απο το σασί το τροφ. και τώρα που πήγα να μετρήσω το πυκνωτή (που δεν μου δίνει τάση αλλα θα ξαναπροσπαθήσω) είδα οτι το led αναβοσβήνει 14 φορές (δεν αναβόσβηνε πριν )
ψάχνω να βρώ σε τι αντιστοιχεί αλλα βρίσκω μονο μέχρι 10 φορές
ευχαριστώ και πάλι
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη passer07 : 15-11-12 στις 13:45
Αλλά πριν αλλάξουμε ένα ολοκληρωμένο, επειδή είναι κλασική βλάβη,θα πρέπει νομίζω πρώτα, να έχουμε τσεκάρει και όλα τα άλλα , πιο απλά, πιθανά αίτια ( ψυχρές κολλήσεις , ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές κ.λ.π. ) και να κάνουμε και κάποιες μετρήσεις.
Η γνώμη μου φιλικά.