[QUOTE=xsterg;537544]
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν παρεις 160 λτ. ενα ατομο κανει αρκει να εχει ηλιοφανεια.σε οικογενεια παντως χειμωνα ειναι πεταμενα λεφτα.

αγαπητε φιλε. μαλλον δεν εχεις δει ποτε σου ηλιακο. ειναι μεσα νοεμβρη και βρισκομαι στην πατρα. με την ηλιοφανεια που υπαρχει αυτες τις ημερες ο ηλιακος μου των 150λιτρων εχει νερο για να κανουν νερο 4 ατομα σε καθημερινη βαση. καταλαβαινω οτι πιο βορεια, πχ μακεδονια η θρακη η αποδοση του θα ειναι μειωμενη αλλα και παλι τουλαχιστον δυο ατομα θα κανουν μπανιο. και μιλαω για μπανιο, οχι για ντουζ. επαναλαμβανω για ακομη μια φορα οτι το κλειδι στον ηλιακο ειναι η τοποθετηση του και οχι η μαρκα του. ολες οι μαρκες ειναι πλεον καλες και ειδικα οι ελληνικες. με δυο ωρες τον χειμωνα (μηνες ιανουαριος-φεβρουαριος) με καλη ηλιοφανεια το νερο φτανει σε επιπεδο μπανιου για 2-3 ατομα.
δεν ειχα ποτε μου ηλιακο. εβαλα πριν απο δυο χρονια στο σπιτι μου και μετα απο 15 ημερες και στους γονεις μου. την εγκατασταση και στα δυο σπιτια την εχω κανει εγω τοσο σαν τοποθετηση οσο και σαν δημιουργια παροχων αφου και τα δυο σπιτια δεν ειχαν προεγκατασταση για ηλιακο. θεωρω οτι ειναι απο τις πιο ωραιες αγορες που εχω κανει σε αντικειμενο και εχω μετανιωσει που τοσα χρονια δεν ειχα προχωρησει στην εγκατασταση του. το μεγαλο του ατου ειναι η ευκολια χρησης. ανοιγεις την βρυση και το καυτο νερο σε μισο λεπτο ειναι στο χερι σου! ουτε αναψε, περιμενε που εχει ο κλασικος θερμοσιφωνας, ουτε τιποτα! το μονο μειονεκτημα του ειναι το αρχικο κοστος αγορας.
ισως να μην εχω δει οπως εσυ.

σε πολυκατοικια δεκαετιας μενω.Ειχα elcos 160λτ.τον πεταξα και εβαλα gauzer 160 παλι με δυο πανελ(3,5 τετρ.μετρα αν θυμαμαι καλα).
χειμωνα για να κανουμε μπανιο 4 ατομα δεν εχουμε.