Ειναι παλιος ο πινακας?
Ετσι οπως περιγραφεις το σετ ασφαλεια-φωτακι, δεν εχεις διακοπτη θερμοσιφωνα. Ενας λογος παραπανω να καταπονειται χειροτερα η ασφαλεια.
Επειδη αντιλαμβανομαι οτι δεν το εχεις το αθλημα (μαλλον δεν εισαι ηλεκτρολογος) φωναξε καποιον να σου αλλαξει την ασφαλεια και εαν χωραει στον πινακα, να προσθεσει διακοπτη. Εγω ειμαι λιγο μακρια, αλλα ισως καποιος απο το φορουμ που μενει Θεσσαλονικη, να μπορει να σε βοηθησει.
φιλε αλπινιστη το σπιτι ειναι 7 ετων αρα μαλλον ο ηλεκτρολογος ηταν μ.....ας που δεν εβαλε διακοπτη.
οχι δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα κατεχω αρκετα και προσπαθω να ενημερωνομαι οσο μπορω γιαυτο
δεν χρειαζεται να φωναξω καποιον γιατι θα φωναξω τον ιδιο μαστορα που φωναξα και μου αλλαξε την αντισταση του θερμοσιφωνα
να θεσω και τον τελευταιο μου προβληματισμο που αφορα το ανοδιο.......μηπως δεν εβαλε ο μαστορας ανοδιο επειδη η αντισταση ηταν χαλκινη;
χθες που πηρα τον μαστορα σε συγκεκριμενες ερωτησεις οι απαντησεις του ηταν οι εξης :
α. το ανοδιο δεν χρειαζεται γιατι δεν κανει τιποτα επειδη στην περιοχη μου το νερο εχει πολλα αλατα
β. δεν χρειαζομαι στον ηλεκ.πινακα ξεχωριστο διακοπτη (για τον θερμοσιφωνα) γιατι η ασφαλεια αυτη που υπαρχει (την οποια θα την αλλαξουμε) ειναι ασφαλειοδιακοπτης
Σοβαρα το λεω και καλο ειναι στις περιοχες που δεν εχουν
πολλα αλατα να μην χρησιμοποιειτε ανοδιο.
Και αν εχετε προβλημα δειτε αυτο που δεν μπαινει μεσα στο νερο.
p-17398-300-both.jpg
http://www.4uthesite.com/p-17398/ano...u-stopcor.html