Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 69

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Τάσος
    Περιοχή
    Ξάνθη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilllis Εμφάνιση μηνυμάτων
    εσύ τι πιστεύεις;όταν χρησιμοποιείς ένα ακατάλληλο υλικό για αυτή την χρήση διακινδυνεύεις ή όχι;
    ...αν μιλάμε για πραγματικά "ακατάλληλο υλικό", υποθέτω πως ναι. Αν μιλάμε για "μη ενδεδειγμένο", υπάρχει διαφορά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, απλά δεν ξέρω σε ποια ακριβώς κατηγορία εμπίπτει η ασφάλεια που έβαλα (αν είναι ακατάλληλη κι όχι απλά μη ενδεδειγμένη), και κυρίως γιατί.
    Υποθέτω πως από το τρόπο που διατύπωσες την ερώτηση, γνωρίζεις να μου εξηγήσεις το "γιατί" αυτό, και μάλιστα σε ποια περίπτωση. Αν θέλεις, περιμένω να μου πεις.
    (...πριν καν δω το ποστ σου, έκανα edit στο αρχικό μου μήνυμα, διατυπώνοντας την αμφιβολία μου για την καταλληλότητα της ασφάλειας, μετά από βιντεάκι που είδα...)

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Αλλη μια περιπτωση που καποιος με σχεδον μηδενικες γνωσεις αλλαξε ασφαλεια που δεν ξερει γιατι καηκε και εκτος απο το να νιωθει μικρος θεος κριτικαρει τους τεχνιτες που κρατουν μαγαζια και εχουν γνωσεις στο αντικειμενο τους (εκτος απο το να εχουν συνέταιρο το κρατος και τα μνημόνια).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Τάσος
    Περιοχή
    Ξάνθη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλη μια περιπτωση που καποιος με σχεδον μηδενικες γνωσεις αλλαξε ασφαλεια που δεν ξερει γιατι καηκε και εκτος απο το να νιωθει μικρος θεος κριτικαρει τους τεχνιτες που κρατουν μαγαζια και εχουν γνωσεις στο αντικειμενο τους (εκτος απο το να εχουν συνέταιρο το κρατος και τα μνημόνια).
    ...να πω ότι δεν το περίμενα; Ψέμματα θα 'ναι... : Άλλος ένας τεχνίτης (...?), που δεν του αρέσει η κριτική στις τιμολογήσεις των τεχνικών, που δεν αναρωτιέται πώς τα βγάζω εγώ (και άπειροι άλλοι) ΠΕΡΑ, όταν για να κάνει κρα ένας τεχνίτης ζητάει αυτά που εγώ παίζει να παίρνω ως μεροκάματο, για να μπορεί να διατηρεί το ιδιόκτητο σπίτι του, το σχετικά καλό αμάξι του, την μηχανή του ίσως, το εξοχικό του, την γυναίκα και τα παιδιά του και ενίοτε και την "παράνομη σχέση του". Τα οποία θεμιτό να τα έχει, αλλά να μου την λέει κι όλας που κοιτάει να βγάλει ΤΕΒΕ, εφορία και μνημόνια από εμένα που σκέφτομαι ακόμα και την διαφορά τιμής μεταξύ μιας ορίτζιναλ ασφάλειας που κάνει 5 και μιας "ακατάλληλης" που κάνει 0.5; Λες κι εγώ ΔΕΝ έχω "συνέταιρο" το κράτος ως μισθωτός, ή δεν μου έχουν κόψει τον πατσά μέσω μισθού τα μνημόνια. Αναρωτιέμαι τί θα γινόταν αν όλοι εσείς οι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση τεχνικοί λέγατε να βάλετε κάτω τα σπουδαγμένα με κόπο/ώρες/και θυσίες μυαλά σας για να βρείτε πολιτικοκοινωνικές λύσεις ενάντια στο καταδυναστευτικό κράτος και τα ακόμη καταδυναστευτικότερα μνημόνια, αντί απλά να χλευάζετε όποιον γκρινιάζει που για "δουλειά" 5 λεπτών ζητάτε ποσά που πρέπει να σκεφτεί διπλά και τρίδιπλα για να δώσει κάποιος ακόμη κατώτερης τάξης από εσάς.
    Το σύστημα προφανώς και δεν θα το αλλάξουμε με μια κουβέντα στο παρόν μέρος και αυτό θα συνεχίσει να είναι ένας συνεχής πόλεμος = το κράτος και όσοι είναι πάνω από το κράτος θα συνεχίσουν να την πέφτουν σε όσους είναι κάτω από αυτό (και εντονότερα σε όσους είναι στον πάτο), και με τη σειρά τους καλή ώρα οι τεχνικοί θα κοιτάνε να ρεφάρουν πέφτοντάς την στους καταναλωτές/πελάτες και οι τελευταίοι ως τελευταία τρύπα του ζουρνά θα κοιτούν να τα βγάλουν πέρα με οικονομία και με πατέντες και μέσω ίντερνετ και με παραγγελίες από Κίνα (και κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι για να μπορέσουν να βάλουν ΛΙΓΟ πετρέλαιο τον χειμώνα ώστε να μην ψοφήσουν), αφού αυτοί δεν έχουν άλλον από κάτω τους για να του την πέσουν.

Σούμα : να μου ζήταγαν 5-10 Ευρώ για μια δουλειά ΠΕΝΤΕ λεπτών, δεν θα γκρίνιαζα. Θα έδειχνε και μια κατανόηση στις μνημονιακές εποχές μας, γιατί ως γνωστόν οι αποκάτω από τους τεχνικούς δεν διαθέτουμε μηχανήματα έκδοσης Ευρώ. Όπως δεν θα γκρίνιαζα εάν η διαδικασία ήταν επίπονη κι έπαιρνε 1 ώρα και μου ζήταγαν 30-40, κι ας εγώ παίζει να βγάζω 3-4 την ώρα. Αλλά για ΠΕΝΤΕ λεπτά; Ε είναι προβατοσφάξιμο ρε φίλε και συγγνώμη αλλά θα βελάξω.

Υπ' όψιν, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τεχνίτες που έχουν καταννόηση και ζητούν λογικότερες αμοιβές. Και ούτε έχουν αυτοκτονήσει, ούτε μεταναστεύσει, ούτε επάγγελμα έχουν αλλάξει, ούτε μαγαζιά έχουν κλείσει, ούτε απλήρωτα ταμεία έχουν αφήσει και όμως καταφέρνουν να ζουν αξιοπρεπέστερα από έναν απλό μισθωτό. Κι ας μην αρχίσουμε να τους συγκρίνουμε με άλλους συναδέλφους τους που δεν φτάνει που συνεχίζουν να χρεώνουν την ώρα χρυσάφι, αλλά καν δεν κόβουν αποδείξεις. Όπως κάνανε και προ μνημονιών και εν μέρει ευθύνονται και οι ίδιοι για αυτά, ναι;

Τεσπα, άχαρο θέμα για συζήτηση και χαοτικό για χίλιους λόγους και μιας και ο καθένας θα τα λέει απ' την μεριά του και υποπτεύομαι πως καν δεν θα αρέσει (και δικαίως) η οφτόπικ φύση του στην διαχείριση, ας μην το συνεχίσουμε, καθώς δεν έχω διάθεση να βρεθώ μπαναρισμένος (έψαξα βέβαια να βρω έστω ένα "spoiler tag" στον επεξεργαστή κειμένου, αλλά εις μάτην). Να 'σαι καλά που έμεινες στην γκρίνια μου για το 30άρι και δεν είπες να προσθέσεις κάτι ουσιαστικότερο στο θέμα μου (διότι προφανώς ακόμη και να γνωρίζεις, δεν καταδέχεσαι απάντηση στον "μικρό θεό" μουά...)

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Δεν ειμαι τεχνιτης συσκευων. Δεν εχω μαγαζι επισκευων μικροσυσκευων. Εχασες. Επισης διαλεγω να βοηθω οσους αναγνωρίζουν την αξια του χρονου που ξοδευουμε για να βοηθησουμε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Τάσος
    Περιοχή
    Ξάνθη

Προεπιλογή

..."έχασα"; Παιχνίδι είναι για εσένα όλα;
    Ε λοιπόν, εκτός από τον χρόνο μου (άντε και πιθανές συμπάθειες - αλλά αν είναι να τις χάσω από αυτά που είπα, μη σώσω και δεν τις χάσω) δεν έχασα κάτι άλλο με το να γράψω.
    "Αστόχησα" ίσως. Αν και την επιφύλαξη της υπόθεσής μου για την ιδιότητά σου ήδη την διατύπωσα μέσα από ένα ερωτηματικό (δεν πήγα δα να σου κρεμάσω κουδούνια, χωρίς να σε ξέρω).

Όσο για το ποιους διαλέγεις να βοηθήσεις, καλά κάνεις (υποχρεωμένος κανείς δεν είναι).
    Το έκανα κάποτε/αλλού/με άλλο περιεχόμενο και εγώ (και ακόμα και τώρα με ψάχνουν για βοήθειες κι ας έχω απομακρυνθεί για λόγους ζωής). Διαχωρίζοντας αυτούς που ρωτάγανε λες και τους χρωστάγαμε κάτι όσοι βοηθάγαμε, από αυτούς που τονίζανε ότι θέλουν βοήθεια γιατί απλά δεν βγαίνουν πέρα (και μιλάμε για πολλές ώρες, πολύ γράψιμο και μέχρι και τηλεφωνήματα και VOIp βοήθεια). Και όσους έβλεπα ότι τίμια γκρινιάζανε για τις τιμές των τεχνικών, ένα παραπάνω. Τα λαμόγια άλλωστε ξεχωρίζουν, και φυσικά υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί που όχι δεν μπορούν, αλλά δεν ΘΕΛΟΥΝ να πληρώνουν. Όπως έκανα πέρα και όσους (δηλωμένα) τεχνικούς γκρινιάζανε για όσους γκρινιάζανε για τις τιμές των (κάποιων) τεχνικών.

Τώρα βέβαια πώς εσύ έκρινες ότι εγώ δεν αναγνωρίζω την αξία του χρόνου που εσύ διαθέτεις για βοήθεια, θα παραμείνει ούτως ή άλλως μυστήριο (καθώς "τέτοια βοήθεια", ειλικρινά δεν θα την ήθελα ούτως ή άλλως φίλε klik και φυσικά κάπου εδώ εγώ τουλάχιστον το σταματάω οριστικά.
    Mακάρι όντως να βοηθάς άλλους που κρίνεις ότι άξιζουν τον χρόνο σου, κι ας είμαι εγώ ο συμπλεγματικός που θα μείνει με το ντουί στο χέρι).

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Επί του θέματος.

Τάσο να είσαι σίγουρος ότι ο klik γνωρίζει αυτά που θα σου πω παρακάτω.

Το αν μια ασφάλεια είναι 250V ή 5kV δεν έχει καμία σημασία όσο η ασφάλεια αυτή είναι καλή (δηλαδή όχι καμένη), διότι πολύ απλά, όσο είναι καλή, η τάση στα άκρα της είναι 0V (ή εν πάσει περιπτώσει πολύ μικρή). Τα 0V βέβαια είναι πολύ λιγότερα τόσο από τα 250V, όσο και από τα 5kV.

Το πρόβλημα είναι τη στιγμή που καίγεται η ασφάλεια. Η ασφάλεια των 5kV έχει μέσα ένα ελατήριο που προφανώς δεν είναι για διακόσμηση, αλλά έχει τον εξής ρόλο: Την ώρα που καίγεται η ασφάλεια, μόλις λιώσει το συρματάκι της, το ελατήριο που πριν ήταν τεντωμένο μαζεύει, και έτσι στο σημείο που λιώνει το σύρμα, το κενό που δημιουργείται, από κει που ήταν μισό χιλιοστό, γίνεται 10. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε η υψηλή τάση που θα αναπτυχθεί στο διάκενο να μην μπορεί να το γεφυρώσει σχηματίζοντας τόξο.

Στην απλή ασφάλεια των 250V το διάκενο δεν θα μεγαλώσει απότομα, και έτσι θα έχεις ένα τόξο που θα το γεφυρώνει. Δηλαδή η ασφάλεια θα καεί, αλλά ρεύμα θα συνεχίσει να περνάει (για κάποιο χρόνο τουλάχιστον), και μάλιστα δημιουργώντας τόξο.

Σου συστήνω να μην ξαναχρησιμοποιήσεις τον φούρνο μέχρι να βάλεις τη σωστή ασφάλεια (αυτή που έβαλες δεν ήταν λάθος μόνο ως προς την τάση, αλλά και ως προς το ρεύμα) και αυτός που σου την έδωσε λέγοντας πως κάνει, θέλει σκότωμα (αν λάβουμε υπόψη πως μάλλον και ο ίδιος τα ίδια έκανε σε φούρνους που του έφεραν για φτιάξιμο)

Ευτυχώς για σένα, 5kV 0.7A είναι εύκολο να βρεις δεδομένου ότι αυτό είναι το ένα από τα δύο νούμερα που φέρνει γνωστός εισαγωγέας ο οποίος δίνει στα περισσότερα μαγαζιά της χώρας (το άλλο νούμερο που φέρνει είναι 0.9Α)

Εννοείται βέβαια ότι δεν έπρεπε να έχεις απαίτηση να τη βρεις στον Καυκά δεδομένου ότι αυτό είναι μαγαζί που πουλάει ηλεκτρολογικό υλικό, όχι ηλεκτρονικά εξαρτήματα ή ανταλλακτικά οικιακών συσκευών.

7. 5 μέλη ευχαρίστησαν τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

andyferraristi (24-02-20), diony (24-02-20), Κυριακίδης (24-02-20), ezizu (24-02-20), Panoss (24-02-20)

Το avatar του χρήστη apavlidis
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας Παυλίδης
    Περιοχή
    Καβάλα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tzortzakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχω ενα φουρνο μικροκυματων το οποιο ξαφνικα σταματισε να ζεστενη
    πιθανοτητα ειναι η λυχνια ? η πως , τι , και που να ελενξω κατι αν πιθανος καποιος ξερει θα περιμενω .... BOSHE ειναι η μαρκα του,,,
    αν ειχα χρηματα θα επερνα αλλο,,,....
    Αρχίζεις από το πιο απλό.. Την ασφάλεια (γυάλινη) αν έχει καεί. Αν ναι τότε βάζεις μια ίδια στα ίδια χαρακτηριστικά με την παλιά. Αν την ξανακάψει σημαίνει ότι κάπου έχει βραχυκύκλωμα είτε το μαγκνετρον είτε ο πυκνωτής της υψηλής. Για τα υπόλοιπα καλό είναι αν δεν γνωρίζεις, να απευθυνθείς σε κάποιον τεχνικό να γνωρίζει. Αν έχει καεί το μαγκνετρον, προχωράς απευθείας στην αγορά καινούριου

Στάλθηκε από το 5047U μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    -Αγόρασε Philips, είναι καλή.
    -Είσαι μαλ@κας;

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-11, 22:25
  2. προβλημα σε φουρνακι
    από pheilippe στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-11, 20:43
  3. προβλημα με φουρνο μικροκυματων