Καμιά ιδέα για τις διαφορές μεταξύ των παρακάτω?
RMA-223-UV
RMA-223
NC-559-ASM-UV TPF
NC-559-ASM
ή είναι τα ίδια όλα?
και κάτι ακόμα αν τις αμόλυβδες μπάλες τις κάνω με 63/37 παίζει πρόβλημα?
Καμιά ιδέα για τις διαφορές μεταξύ των παρακάτω?
RMA-223-UV
RMA-223
NC-559-ASM-UV TPF
NC-559-ASM
ή είναι τα ίδια όλα?
και κάτι ακόμα αν τις αμόλυβδες μπάλες τις κάνω με 63/37 παίζει πρόβλημα?
Θαναση αν και δεχεται profile δεν το χρησιμοποιω.Ουσιαστικα κανω αυτο που δειχνει ο Σπυρος.
Το θεμα ειναι οτι επειδη ειναι μεγαλος και ζεσταινει ολοκληρη την πλακετα,οταν χρησιμοποιησεις τον αερα η θερμοτητα μενει σχεδον ολοκληρη πανω στο τσιπ γιατι και η πλακετα εχει παραπλησια θερμοκρασια.Ετσι η αποκολληση γινεται πολυ ευκολα..
Απ'οτι καταλαβα τα ιδια ειναι..Μπαλες αμολυβδες δεν νομιζω να πολυκυκλοφορουν οσες εχω δει ειναι με μολυβδο.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
toni31 (27-05-12)
Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο θέμα για να παραθέσω τις απορίες μου, αλλά πιστεύω ότι έχουν μια σειρά και αξία εδώ (εκτός αν οι διαχειριστές έχουν αντίθετη άποψη).
Απ΄ότι διάβασα σε όλο το θέμα ένα σημαντικό κομμάτι του reflow/rework είναι το flux,
γι΄αυτό και ρώτησα προηγουμένως για τις διαφορές μεταξύ των δύο NC-559-ASM-UV(TPF) και RMA-223-(TPF)UV που νομίζω είναι και τα ποιο διαδεδομένα (και αυτό της Warton που το συστήνει ο Κων/νος leosedf και είναι δοκιμασμένο). Κάπου διάβασα ότι το NC-559-ASM-UV(TPF) είναι no clean flux και δουλεύει σε αμόλυβδες ενώ το RMA-223-(TPF)UV (Rosin Mildly Activated) χρειάζεται καθάρισμα αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δύο είδη κολλήσεων. Εδώ ξεκινάνε οι απορίες αν το RMA είναι όπως τα λέει, γιατί σε πολλά tutorial το χρησιμοποιούν αφού στο τέλος αφήνει κατάλοιπα τα οποία δεν θέλουμε και δεν μπορούμε επαρκώς να τα καθαρίσουμε? Από την άλλη αν το NC 559 είναι για αμόλυβδες τότε μήπως υπάρχει πρόβλημα στις 63/37 με τις θερμοκρασίες?
Ισχύουν τα παραπάνω ή είναι αρβυλιές?
Μήπως δεν ενεργοποιείται το flux? Δεν ξέρω γι΄αυτό ρωτάω τις διαφορές, αλλιώς γιατί να το δίνουν για αμόλυβδες? Κάτι παίζει….δεν είναι τυχαίο.
Θα διακόψω λίγο την ροή της κουβέντα σας, έχει πάρει το μάτι μου κάποια stencil (heat directly), 293 τεμάχια σε τιμή σχεδόν 54$.
293PCS BGA heat directly reballing stencil templates.JPG
Για πείτε μου γνώμη, δεν χρειάζομαι κάποιο συγκεκριμένο και για το λόγο αυτό μιας και έχει ποικιλία, και δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα χρειαστώ, είναι δελεαστικό για αγορά. Τι λέτε?
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-293PCS...item3a74239cf9
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 11-06-12 στις 01:42
Από ποσότητα είναι δελεαστικά από ποιότητα δεν ξέρω, πάντως και εγώ στην θέση σου θα τα χτύπαγα.
Τώρα που το παρατήρησα, αν αθροιστούν όλα όσα περιγράφονται στην λίστα γίνονται 254 τεμάχια. Θα στείλω ερώτηση στον πωλητή να μου διευκρινίσει. Εδώ ένας άλλος πωλητής έχει το ίδιο προϊόν αναφέροντάς τα ως 272 τεμάχια, ενώ και αυτά είναι ακριβώς τα ίδια στην περιγραφή και προκύπτουν 254.