καλα τα λετε αλλα δεν μασ ειπε ο φιλος που θελει να την χρησιμοποιησει
παντος για πλακετες πολυ βρωμικες τις εχω πλεινει με σουαζ αυτο που πλενουν τις μηχανες των αυτοκηνιτων
το αποτελεσμα τελειο και χωρις προβλημα μετα απο αρκετα χρονια
Μαλλον εννοεις εμενα που ανοιξα το θεμα. Για πλακετες φυσικα το θελω. Φοβαμαι να τις καθαρισω με οτιδηποτε υδατοδιαλυτο (σαπουνι πλυντηριου, σουαζ, κ.τ.λ.) καθως οι πλακετες που χρησιμοποιω εχουν στοιχεια που θα μπορουσαν να κρατησουν νερο οπως π.χ. τα ρελε και αλλες μικρες ηλεκτρομηχανικες διαταξεις που δεν συμπαθουν το νερο ουτε μπορουν να επαναλιπανθουν ευκολα. Χρησιμοποιω αυστηρα contact cleaner (το απλο συνηθως αλλα και αυτο για τα ποτενσιομετρα οπου πρεπει να διατηρηθει η λιπανση), και σε πιο ακινδυνα τμηματα τους (ειναι αρκετα μεγαλες συνηθως) υγρο για τζαμια που εξατμιζεται και γρηγορα. Δεν εχω την πολυτελεια του χρονου να την αφηνω να στεγνωνει 1-2 μερες απο τα νερα. Στο 10λεπτο την ξαναχρησιμοποιω. Απλα το cleaner εχει ακριβυνει αρκετα οποτε προχωραω στην επομενη λυση. Αυτα. Το σουαζ παντως ειναι ισως το καλυτερο καθαριστικο για κουτια κατασκευων και ερμαρια. Τα κανει καινουργια!
Μπορείτε να μου πείτε τι είναι αυτό το σουαζ και που το βρίσκουμε ;
Είναι το υγρό σαπούνι που χρησημοποιούν τα πλυντήρια αυτοκινήτων για να πλένουν τους κινητήρες απο τα γράσσα και τα λάδια.
ΠΟΛΥ δυνατο καθαριστικό. Μπορεί να "θαμπώσει" ορισμένα μέταλα (φυσικά ή νικελωμένα) οπότε θέλει προσοχή στην χρήση.
Το βρίσκεις στα βενζιναδικα φυσικά. Την τελευταια φορά το είχα πληρώσει γύρω στα 10 ευρώ το μπουκάλι αν θυμάμαι καλά.
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008496130421
LinkedIn: http://gr.linkedin.com/in/tzanlissotirios
Σωτήριος Τζανλής. - SV1JRT
Μπορεις να το βρεις και σε χρωματοπωλεια ή μαγαζια με ειδη καθαρισμου. Προτεινω την χρηση με γαντια ή τουλαχιστον τη ελαχιστη δυνατη επαφη. Κανει εγκαυμα οπως τα πολυ δυνατα απορρυπαντικα. Απο αλογιστη χρηση (πλυσιμο αυτοκινητου και μηχανης με αποτελεσμα βρεγμενα παπουτσια για αρκετη ωρα) βρεθηκα με μια εβδομαδα αναρρωτικη, χημικο εγκαυμα στο ποδι και μια ουλη εδω και 3 χρονια. Σουαζ φυσικα ξαναδουλεψα. Η ευθυνη ηταν δικη μου που δεν του εδωσα την απαραιτητη προσοχη. Δεν το φανταζομουν τοσο δυνατο! Οταν μας προειδοποιουν οτι κατι θελει προσοχη, δεν το παιρνουμε αψηφιστα-ΝΑΙ μπορει να συμβει και σε εμενα!
Ειναι χρησιμο υλικο. Δουλεψτε το αλλα με συνεση (δεν θα σε καψει μολις σταξει επανω σου!!!!) Αλλα μην λουστεις με αυτο!!!
και εγώ flux off βάζω
αλλά μετά ψιλό κολλάει η πλακέτα