Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gt1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Έδωσα 12v κατευθείαν στα λαμπάκια και δούλεψαν χωρίς να καούν για αρκετή ώρα.
Ο ενισχυτής θέλω να δουλέψει τα λαμπάκια δεν με ενδιαφέρουν προς το παρών οπότε θα δώσω 24 στα 2 κόκκινα και ότι γίνει..
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
τι εννοείς 24???
Θέλεις -24 0 +24.
Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gt1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ έδωσα +24 0 +24 το τροφοδοτικό έκλεισε από προστασία και ο ενισχυτής δεν δούλεψε, σε ποιο καλώδιο πρέπει να δώσω -24 και σε ποιο +24?
Νομίζω ότι κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά.Δεν μιλάτε για συμμετρικό τροφοδοτικό DC ,αλλά για μετασχηματιστή. Οι μετασχηματιστές δίνουν εναλλασόμενη τάση ( AC ,δηλαδή χωρίς πολικότητα ) και εσείς μιλάτε για συνεχή τάση ( DC ,δηλαδή με πολικότητα ).
Για να συνδέθεί σωστά ο μ/τ * ,θα πρέπει να συνδέσεις την μεσαία λήψη, του δευτερέυοντως τυλίγματος του μ/τ,στο μαύρο καλώδιο και τις δύο ακριανές λήψεις του δευτερέυοντως του μ/τ, στα δυο κόκκινα καλώδια αντίστοιχα.Ο μετασχηματιστής,εν ολίγοις, θα πρέπει να έχει δευτερεύων με τάση 2x24V ( δηλαδή 24-0-24 ).Τα δύο μπλέ καλώδια,δεν ξέρω αν είναι τροφοδοσία μόνο για τα λαμπάκια,ή είναι και για κάποιο άλλο κύκλωμα του ενισχυτή, που ίσως να πρέπει να τροφοδοτηθεί και αυτό ( π.χ. κύκλωμα προστασίας ),για να λειτουργήσει ο ενισχυτής.

* μ/τ= μετασχηματιστής.

Φιλικά.