Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 100

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #30
    Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Εγγραφή
    Jun 2011
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής
    Μηνύματα
    189

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από καπιστρι Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρεπει να βαλεις κυκλωμα που να μην εχει προθερμανση, επειδη εσυ ετσι κιαλλιως ΔΕΝ μπορει να προθερμανεις ΚΑΙ τα δυο νηματα.
    ΟΧΙ δεν ειναι απαραιτητο να προθερμανθει πρωτα για να αναψει σωστα. Με προθερμανση , αρκει μαι ταση 400-500βολτ που την δεινει το σταρτερ σε συνδιασμο με το μπαλαστ (το ασπρο πηνειο που μοιαζει με μετασχηματιστη ). Μετα το αναμα , αρκει η χαμηλοτερη ταση του δικτυου απο μονη της, να αναγκαζει την λαμπα να μεινει αναμενη.

    Χωρις προθερμανση, χρησιμοποιουμε μια πολυ μεγαλυτερη ταση της ταξης των 800-1500βολτ,-εξαρταται απο την ισχυ της λαμπας- που αυτη η μεγαλη ταση , ειναι στην πραξη καποιοι παλμοι υψηλης τασης, απαραιτητοι για το κρυο ξεκινημα. Μετα το αναμα, αρκει η ταση των 300 βολτ του δικτυου.
    Ωραίος!! Είχα και εγώ τις ίδιες απορίες όπως και ο Νίκος (PCman) αλλά ήμουν εκτός για λίγες μέρες και δεν είχα γράψει κάποιο post...
    Βέβαια τώρα μου δημιουργήθηκε μια ακόμα απορία. Γιάννη... αν θυμάμαι καλά (εσύ πρέπει να ήσουν) είχες γράψει σε ένα άλλο post ότι βραχυκυκλώνοντας τα 2 καλώδια από τα πηνία (όχι τα πηνία μεταξύ τους) μπορείς να "επισκευάσεις" την λάμπα. Εκεί... τι συμβαίνει...? Ακυρώνεις τα πηνία αλλά πως αναβει τελικά η λάμπα? Πως βρίσκεις υψηλή τάση στο κυκλωματάκι που έχει ο οικονομικός λαμπτήρας?

    (θα ψάξω να βρω το post για το οποιο μιλάω και θα κάνω edit για να το βάλω εδώ)

    edit: το βρήκα,

    Μιλαω για το post #29 σε αυτό το link:
    http://www.hlektronika.gr/forum/show...t=59782&page=3

    ΚΟΛΠΟ: σχεδον ολες οι καμενες λαμπες επισκευαζοντε. Ειδικα οι λαμπες φθορισμου με ηλεκτρονικο σταρτερ,(ιδια τεχνολογια με αυτες τις μπαγιονετ και βιδωτες οικονομικου τυπου, μονο το σχημα του τυπωμενου αλλαζει),οταν καει η λαμπα (καμενα τα νηματα που κοκκινιζουν στα ακρα δεξια και αριστερα, εκει που μαυριζουν οι λαμπες),τοτε τις επισκευαζεις απλα τυλιγοντας μερικες σπειρες συρμα στους ακροδεκτες των νηματων, βραχυκυκλωνοντας τους.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ενα βραχυκυκλωμα στην αριστερη μερια, και αλλο διαφορετικο απο το πρωτο,στην δεξια μερια. ΟΧΙ την αριστερη με την δεξια μεταξυ τους
    Αν δουλεψει, που μαλλον αυτο θα γινει, τοτε η λαμπα δεν ξανακαιγεται ποτε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 14-05-12 στις 23:32

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας