Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 100

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων

Επειδή το ένα απ' τα δύο νήματα της λάμπας σου είναι καμμένο!
    Εννοείς ότι αν το ένα απο τα δύο νήματα είναι καμμένο, τότε αν έχω ballast με προθέρμανση, η λάμπα δεν θα ανάψει?

Αυτή η προθέρμανση είναι η καθυστέρηση του ανάματος, το τρέμουλο μέχρι να ανάψει ή ο χρόνος που κάνει από τότε που την ανάβουμε μέχρι να ζεσταθεί και να αποδώσει το 100% της φωτεινότητας της?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχουν και ηλεκτρονικά ballast χωρίς προθέρμανση.
    Άρα εννοείς ότι όλα τα απλά ballast είναι χωρίς προθέρμανση? Δηλαδή απλό ballast έχει μέσα το φωτιστικό ασφαλείας?

Γιατί δεν καταλαβαίνω τι μου λες? Είναι σαν να μου λες να λύσω γρίφους στα κινέζικα!

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοείς ότι αν το ένα απο τα δύο νήματα είναι καμμένο, τότε αν έχω ballast με προθέρμανση, η λάμπα δεν θα ανάψει?
    εφόσον θέλει προθέρμανση και το νήμα (αντίσταση προθέρμανσης) είναι κομμένο πως θα προθερμανθεί ώστε να έρθει το αέριο σε κατάσταση ιονισμού;
    Αρα δεν θα ανάψει ή θα "παλέψει" πολύ το ballast μέχρι να καταφέρει να την ανάψει και πάντα με αμφίβολα αποτελέσματα.

Αυτή η προθέρμανση είναι η καθυστέρηση του ανάματος, το τρέμουλο μέχρι να ανάψει ή ο χρόνος που κάνει από τότε που την ανάβουμε μέχρι να ζεσταθεί και να αποδώσει το 100% της φωτεινότητας της?
    όχι δεν είναι αυτό, αλλά συμβαίνει τότε (μέχρι να έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες για να ανάψει).

Άρα εννοείς ότι όλα τα απλά ballast είναι χωρίς προθέρμανση?
    τα απλά, αφήνουν ρεύμα να διαρρέει μέσα από τα νήματα και μέσω του στάρτερ για την προθέρμανση. Αρα τα απλά ballast γενικά έχουν προθέρμανση (π.χ. τα συνηθισμένα φωτιστικά με το πηνίο και το στάρτερ).
    Να τονίσω ότι δεν είναι όλα τα ηλεκτρονικά μπαλάστ χωρίς προθέρμανση, ούτε όλα τα απλά με προθέρμανση.
    Αν η λάμπα συνδέεται με δυο ακίδες (μια από κάθε πλευρά) τότε δεν χρησιμοποιείται προθέρμανση.

Δηλαδή απλό ballast έχει μέσα το φωτιστικό ασφαλείας?
    οχι

Γιατί δεν καταλαβαίνω τι μου λες? Είναι σαν να μου λες να λύσω γρίφους στα κινέζικα!
    Μένεις ετεξεταστέος! (στα κινέζικα)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klik : 14-05-12 στις 18:16 Αιτία: επιπλέον επεξηγήσεις

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον klik για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (15-05-12)

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

Kαλησπέρα σε όλη τη παρέα...Εχω ασχοληθεί κατα καιρους με τις λάμπες είτε νεον ειτε οικονομικές. Δοκιμαζα τα πολύπλοκα κυκλωματα των χαλασμενων λαμπων και μετά πειραματίστικα για να δω πόσο πιο απλά μπορούν να γίνουν...ετσι κατέληξα σε ένα κύκλωμα απλό με 6 υλικά που ειναι 3 διπλά υλικά

2Χ 330n πολυεστερικους
    2Χ 100 Οhm 1W
    2X 4007 diode

σκεφτείτε λίγο πως με αυτά τα 6 υλικά αναβουν λαμπες νεον...4waττ και 8watt

μπορεί να γίνει? θελω απαντήσεις...και αιτιολόγηση

uvlampcircuit.JPG2 παράλληλοι πυκνωτές και 2 αντιπαραλληλες διοδοι με 2 αντιστάσεις των 100Οhm μπορούν να οδηγήσουν μια λαμπα 4 W
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη agis68 : 14-05-12 στις 20:05
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Το avatar του χρήστη xkosm
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από agis68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...ετσι κατέληξα σε ένα κύκλωμα απλό με 6 υλικά που ειναι 3 διπλά υλικά
    Αφου κατεληξες σε καποιο κυκλωμα δειξτο και σε μας.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από agis68 Εμφάνιση μηνυμάτων

uvlampcircuit.JPG2 παράλληλοι πυκνωτές και 2 αντιπαραλληλες διοδοι με 2 αντιστάσεις των 100Οhm μπορούν να οδηγήσουν μια λαμπα 4 W

Ευχαριστω Αγι πολυ καλη δουλεια, με τοσα λιγα υλικα να αναβεις μια λαμπα 4w!

Το φως που βγαζει η λαμπα ειναι καλο; μήπως τρεμοσβηνει;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xkosm : 14-05-12 στις 23:11

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    εφόσον θέλει προθέρμανση και το νήμα (αντίσταση προθέρμανσης) είναι κομμένο πως θα προθερμανθεί ώστε να έρθει το αέριο σε κατάσταση ιονισμού;
    Αρα δεν θα ανάψει ή θα "παλέψει" πολύ το ballast μέχρι να καταφέρει να την ανάψει και πάντα με αμφίβολα αποτελέσματα.

όχι δεν είναι αυτό, αλλά συμβαίνει τότε (μέχρι να έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες για να ανάψει).

τα απλά, αφήνουν ρεύμα να διαρρέει μέσα από τα νήματα και μέσω του στάρτερ για την προθέρμανση. Αρα τα απλά ballast γενικά έχουν προθέρμανση (π.χ. τα συνηθισμένα φωτιστικά με το πηνίο και το στάρτερ).
    Να τονίσω ότι δεν είναι όλα τα ηλεκτρονικά μπαλάστ χωρίς προθέρμανση, ούτε όλα τα απλά με προθέρμανση.
    Αν η λάμπα συνδέεται με δυο ακίδες (μια από κάθε πλευρά) τότε δεν χρησιμοποιείται προθέρμανση.

οχι

Μένεις ετεξεταστέος! (στα κινέζικα)
    Ωραία μέχρι εδώ. Δεν κατάλαβα όμως, για ποιό λόγο πρέπει να βάλω στην λάμπα (που θέλω να δοκιμάσω αν είναι καμμένη) κύκλωμα που να μην έχει προθέρμανση, αφού πρέπει να προθερμανθεί πρώτα, αλλιώς δε θα ανάψει η θα ανάψει δύσκολα.

ΥΓ. Μπορείτε να με βρίζετε όσο μου απαντάτε, δεν έχω πρόβλημα!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Ιεραπετρα

Προεπιλογή

Πρεπει να βαλεις κυκλωμα που να μην εχει προθερμανση, επειδη εσυ ετσι κιαλλιως ΔΕΝ μπορει να προθερμανεις ΚΑΙ τα δυο νηματα.
    ΟΧΙ δεν ειναι απαραιτητο να προθερμανθει πρωτα για να αναψει σωστα. Με προθερμανση , αρκει μαι ταση 400-500βολτ που την δεινει το σταρτερ σε συνδιασμο με το μπαλαστ (το ασπρο πηνειο που μοιαζει με μετασχηματιστη ). Μετα το αναμα , αρκει η χαμηλοτερη ταση του δικτυου απο μονη της, να αναγκαζει την λαμπα να μεινει αναμενη.

Χωρις προθερμανση, χρησιμοποιουμε μια πολυ μεγαλυτερη ταση της ταξης των 800-1500βολτ,-εξαρταται απο την ισχυ της λαμπας- που αυτη η μεγαλη ταση , ειναι στην πραξη καποιοι παλμοι υψηλης τασης, απαραιτητοι για το κρυο ξεκινημα. Μετα το αναμα, αρκει η ταση των 300 βολτ του δικτυου.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον καπιστρι για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (15-05-12)

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από καπιστρι Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρεπει να βαλεις κυκλωμα που να μην εχει προθερμανση, επειδη εσυ ετσι κιαλλιως ΔΕΝ μπορει να προθερμανεις ΚΑΙ τα δυο νηματα.
    ΟΧΙ δεν ειναι απαραιτητο να προθερμανθει πρωτα για να αναψει σωστα. Με προθερμανση , αρκει μαι ταση 400-500βολτ που την δεινει το σταρτερ σε συνδιασμο με το μπαλαστ (το ασπρο πηνειο που μοιαζει με μετασχηματιστη ). Μετα το αναμα , αρκει η χαμηλοτερη ταση του δικτυου απο μονη της, να αναγκαζει την λαμπα να μεινει αναμενη.

Χωρις προθερμανση, χρησιμοποιουμε μια πολυ μεγαλυτερη ταση της ταξης των 800-1500βολτ,-εξαρταται απο την ισχυ της λαμπας- που αυτη η μεγαλη ταση , ειναι στην πραξη καποιοι παλμοι υψηλης τασης, απαραιτητοι για το κρυο ξεκινημα. Μετα το αναμα, αρκει η ταση των 300 βολτ του δικτυου.
    Ωραίος!! Είχα και εγώ τις ίδιες απορίες όπως και ο Νίκος (PCman) αλλά ήμουν εκτός για λίγες μέρες και δεν είχα γράψει κάποιο post...
    Βέβαια τώρα μου δημιουργήθηκε μια ακόμα απορία. Γιάννη... αν θυμάμαι καλά (εσύ πρέπει να ήσουν) είχες γράψει σε ένα άλλο post ότι βραχυκυκλώνοντας τα 2 καλώδια από τα πηνία (όχι τα πηνία μεταξύ τους) μπορείς να "επισκευάσεις" την λάμπα. Εκεί... τι συμβαίνει...? Ακυρώνεις τα πηνία αλλά πως αναβει τελικά η λάμπα? Πως βρίσκεις υψηλή τάση στο κυκλωματάκι που έχει ο οικονομικός λαμπτήρας?

(θα ψάξω να βρω το post για το οποιο μιλάω και θα κάνω edit για να το βάλω εδώ)

edit: το βρήκα,

Μιλαω για το post #29 σε αυτό το link:
    http://www.hlektronika.gr/forum/show...t=59782&page=3

ΚΟΛΠΟ: σχεδον ολες οι καμενες λαμπες επισκευαζοντε. Ειδικα οι λαμπες φθορισμου με ηλεκτρονικο σταρτερ,(ιδια τεχνολογια με αυτες τις μπαγιονετ και βιδωτες οικονομικου τυπου, μονο το σχημα του τυπωμενου αλλαζει),οταν καει η λαμπα (καμενα τα νηματα που κοκκινιζουν στα ακρα δεξια και αριστερα, εκει που μαυριζουν οι λαμπες),τοτε τις επισκευαζεις απλα τυλιγοντας μερικες σπειρες συρμα στους ακροδεκτες των νηματων, βραχυκυκλωνοντας τους.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ενα βραχυκυκλωμα στην αριστερη μερια, και αλλο διαφορετικο απο το πρωτο,στην δεξια μερια. ΟΧΙ την αριστερη με την δεξια μεταξυ τους
    Αν δουλεψει, που μαλλον αυτο θα γινει, τοτε η λαμπα δεν ξανακαιγεται ποτε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 14-05-12 στις 23:32

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Εμένα με καλύψατε! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την ανοχή!

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xkosm Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφου κατεληξες σε καποιο κυκλωμα δειξτο και σε μας.

Ευχαριστω Αγι πολυ καλη δουλεια, με τοσα λιγα υλικα να αναβεις μια λαμπα 4w!

Το φως που βγαζει η λαμπα ειναι καλο; μήπως τρεμοσβηνει;
    ευχαριστώ...οχι δουλευει μια χαρα και για καιρό αρκετό...τις χρησιμοποιώ για να φωτίζω τα βιτρω που φτιάχνω και αν εβαζα κυκλωμα του εμπορίου θα επρεπε για 2-3λάμπες να δίνω ενα σωρό λεφτά...μια μερα επαιζα με το 220 (περίεργο) και βρήκα αυτή τη λύση...αν βάλεις 470n μπορεις να ανάψεις μεγαλύτερες λαμπες πχ 8W αλλά μια φορά το εκανα....
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Άγη, με ένα μόνο πυκνωτή σε σειρά δεν ανάβει;

Σελίδα 8 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι