Οντως Γιαννη κατεβασα το datasheet του S3C821A που φοραει τον Y2 και ειναι XTin ΧΤουτ sub clock, οκ αλλαξε τους και θα δειξει...στο HAMFEST ...θα κατεβεις; 73!
Οντως Γιαννη κατεβασα το datasheet του S3C821A που φοραει τον Y2 και ειναι XTin ΧΤουτ sub clock, οκ αλλαξε τους και θα δειξει...στο HAMFEST ...θα κατεβεις; 73!
Θα το ήθελα πολύ αλλά....
Κάποτε όταν ήμουν Αθήνα πήγαινα όπου ήταν όλες τις μέρες (Ασπρόπυργο, Γκάζι, Πειραιώς, Περιστέρι). Τώρα από το νησί και τη συγκεκριμμένη περίοδο απο δύσκολο ως ακατόρθωτο.
Θα ποστάρω τις προσπάθειες επισκευής.
Ευχαριστώ...
Τελικά δεν μπόρεσα να βρω ceramic resonators (ουτε 8, ούτε 16,9344MHz). Στο ebay έχει μόνο 8MHz.
Οπότε θα ψάξω να βρω κρυστάλλους σε αυτές τις συχνότητες και θα προσθέσω εξωτερικά τους load capacitors.
Θα ενημερώσω...
Άλλαξα τον resonator των 8MHz, αλλά δεν υπήρξε διαφορά. Τελικά θα παραγείλω απο ebay κρύσταλλο των 16.9344MHz και θα ενημερώσω πάλι.
Βρήκα κρύσταλλο 16.9344MHz, έβαλα Load capacitors αλλά η συσκευή παραμένει νεκρή.
Και τελικά η "λύση" ήρθε ανέλπιστα στα Jumbo. Με €10 αγοράσα ένα φορητό CD/MP3 με ίδιες δυνατότητες/εξόδους με το νεκρό JVC. Τόσο ίδιες που το άνοιξα για να διαπιστώσω ότι τα ολοκληρωμένα είναι ίδια με αυτά που φορούσε το JVC (περίπου 14 χρόνια πριν).
Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές σε κάτι μνήμες ή σε package ενός IC (αντί through hole σε SMD), αλλά κατά τα άλλα το ίδιο.
Ο κινέζος είναι πολύ μπροστά!
Τώρα αν κάποια στιγμή μου τη δώσει μπορεί να τα βάλω διπλά-διπλά να αντιπαραβάλω μετρήσεις μπας και φτιάξω και το JVC (θα είμαι λίγο μαζοχιστής),
Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου.