Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    May 2009
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    14

    Προεπιλογή

    τα κρυσταλλακια δεν ειναι τοσο ευκολο να παθουν αλλα τουλαχιστον το Y2 στα 8 ΜΗz αποτελει να κρυσταλλικο φιλτρακι σε συνεργασια με τους 2 πυκνωτες, και δεν φαινεται να επιρρεαζει την μη λειτουργια της συσκευης,πιθανοτερα υπαιτιο ισως το Y1 που ειναι και clock του τσιπ που βρισκεται,αλλα αν υπηρχε ενας απλος παλμογραφος η ενας μετρητης συχνοτητας θα βοηθουσε γενικως την κατασταση ..πολλα ζηταω ε;παντως ειναι λιγο υπουλο το προβλημα και θελει υπομονη Γιαννη,καλη επιτυχια ευχομαι.

  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Apr 2012
    Περιοχή
    Πάρος
    Μηνύματα
    65

    Προεπιλογή

    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω (πάντα φιλικά); και τα δύο resonators αποτελούν clock για τα αντίστοιχα ολοκληρωμένα. Ειδικά δε το Υ2 δίνει παλμό στο ολοκληρωμένο (μικροελεγκτής) που θα "ανιχνεύσει" το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου Play για το power on. Εννοείται ότι θα πάρω και τα δύο για αλλαγή και βλέπουμε.
    Συχνόμετρο θα έχω τέλος του μήνα, παλμογράφο (ένα πολύ παλιό που μου είχαν δώσει), πρέπει να δω αν δουλεύει, αν μετράει σωστά και θα έρθει κι αυτός να πάρει θέση στο μικροσκοπικό εργαστήριο μου!

    Μέχρι τότε σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σου.

  3. #3

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    May 2009
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    14

    Προεπιλογή

    Οντως Γιαννη κατεβασα το datasheet του S3C821A που φοραει τον Y2 και ειναι XTin ΧΤουτ sub clock, οκ αλλαξε τους και θα δειξει...στο HAMFEST ...θα κατεβεις; 73!

  4. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Apr 2012
    Περιοχή
    Πάρος
    Μηνύματα
    65

    Προεπιλογή

    Θα το ήθελα πολύ αλλά....
    Κάποτε όταν ήμουν Αθήνα πήγαινα όπου ήταν όλες τις μέρες (Ασπρόπυργο, Γκάζι, Πειραιώς, Περιστέρι). Τώρα από το νησί και τη συγκεκριμμένη περίοδο απο δύσκολο ως ακατόρθωτο.
    Θα ποστάρω τις προσπάθειες επισκευής.
    Ευχαριστώ...

  5. #5

    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Apr 2012
    Περιοχή
    Πάρος
    Μηνύματα
    65

    Προεπιλογή

    Τελικά δεν μπόρεσα να βρω ceramic resonators (ουτε 8, ούτε 16,9344MHz). Στο ebay έχει μόνο 8MHz.
    Οπότε θα ψάξω να βρω κρυστάλλους σε αυτές τις συχνότητες και θα προσθέσω εξωτερικά τους load capacitors.
    Θα ενημερώσω...

  6. #6

    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Apr 2012
    Περιοχή
    Πάρος
    Μηνύματα
    65

    Προεπιλογή

    Άλλαξα τον resonator των 8MHz, αλλά δεν υπήρξε διαφορά. Τελικά θα παραγείλω απο ebay κρύσταλλο των 16.9344MHz και θα ενημερώσω πάλι.

  7. #7

    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Εγγραφή
    Apr 2012
    Περιοχή
    Πάρος
    Μηνύματα
    65

    Προεπιλογή

    Βρήκα κρύσταλλο 16.9344MHz, έβαλα Load capacitors αλλά η συσκευή παραμένει νεκρή.
    Και τελικά η "λύση" ήρθε ανέλπιστα στα Jumbo. Με €10 αγοράσα ένα φορητό CD/MP3 με ίδιες δυνατότητες/εξόδους με το νεκρό JVC. Τόσο ίδιες που το άνοιξα για να διαπιστώσω ότι τα ολοκληρωμένα είναι ίδια με αυτά που φορούσε το JVC (περίπου 14 χρόνια πριν).
    Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές σε κάτι μνήμες ή σε package ενός IC (αντί through hole σε SMD), αλλά κατά τα άλλα το ίδιο.
    Ο κινέζος είναι πολύ μπροστά!
    Τώρα αν κάποια στιγμή μου τη δώσει μπορεί να τα βάλω διπλά-διπλά να αντιπαραβάλω μετρήσεις μπας και φτιάξω και το JVC (θα είμαι λίγο μαζοχιστής ),
    Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου.

Παρόμοια Θέματα

  1. [Κινητό Τηλέφωνο] Nokia n78 νεκρό
    από PCMan στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-10-12, 18:09
  2. UPS MGE nova 1100 avr νεκρό......
    από mariosinsuex στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-03-12, 16:55
  3. Sony Ericsson W610i νεκρό
    από marios στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-09, 22:05

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας