Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 42

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Μα αν έχεις από κάτω το 75% και πάνω το 25%, τότε ο preheater δεν θα είναι ακριβώς προθερμαντήρας αλλά θερμαντήρας,
    επιπλέον με τον preheater δεν μπορείς να εστιάσεις ούτε στο περίπου καν "θα πρέπει να "ζεστάνεις" περιφέρεια κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεσαι"

Δεν ξέρω Γιώργο δεν μου ακούγεται καθόλου σωστό,
    μήπως εννοείς ότι οι σταθμοί έχουν μεγαλήτερη ισχύ στο preheater παρά στον αέρα ή στην λάμπα?

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    επιπλέον με τον preheater δεν μπορείς να εστιάσεις ούτε στο περίπου καν "θα πρέπει να "ζεστάνεις" περιφέρεια κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που χρειάζεσαι"

Δεν ξέρω Γιώργο δεν μου ακούγεται καθόλου σωστό,
    μήπως εννοείς ότι οι σταθμοί έχουν μεγαλήτερη ισχύ στο preheater παρά στον αέρα ή στην λάμπα?
    Aκριβως αυτο λεω και στα δυο που ρωτας.Ο preheater ζεσταινει ολη την πλακετα για να μην υπαρχουν στρεβλωσεις απο ανομοιομορφη κατανομη θερμοκρασιας.Γιαυτο πρεπει να εχει μεγαλη ισχυ.Συνηθως σε 4-5 λεπτα ολοκληρη πλακετα απο Xbox την φερνει στους 180 C οποτε μιλαμε για μεγαλη ισχυ,συνηθως πανω απο KW,στο 1.5 περιπου.
    Αν δεν βαριεσαι διαβασε εδω: http://forums.cvxgameconsolerepair.c....php?f=46&t=66 και εδω: http://forums.cvxgameconsolerepair.c...057&hilit=8280
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 28-02-12 στις 00:27
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Ναι πρέπει να έχει μεγαλύτερη ισχύ γιατί απευθύνεται σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, ενώ με τον αέρα/λάμπα χρειαζόμαστε μικρότερη ισχύ γιατί την εστιάζουμε σε κάποιο σημείο (στο ολοκληρωμένο).

Σίγουρα αν ανεβάσεις την θερμοκρασία στο pcb στους 180°C με τον preheater, ε τότε δεν χρειάζεσαι καν τον αέρα/λάμπα απλά σηκώνεις το bga.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σίγουρα αν ανεβάσεις την θερμοκρασία στο pcb στους 180°C με τον preheater, ε τότε δεν χρειάζεσαι καν τον αέρα/λάμπα απλά σηκώνεις το bga.
    Οχι γιατι αυτη ειναι η θερμοκρασια απο κατω.Απο πανω εχει 20-30 βαθμους λιγοτερο οποτε πραγματι του δινεις μια με τον αερα και το σηκωνεις αμεσως.

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Θα τα διαβάσω Γιώργο, αλλά νομίζω πως η κάθε πλακέτα έχει ένα όριο θερμοκρασίας (180 μου ακούγονται αρκετά).

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Τα είδα λίγο από ότι κατάλαβα χρησιμοποιούν τον preheater σαν heater, Γιώργο σίγουρα έτσι η διαδικασία γίνεται ευκολότερη αλλά είναι σωστή?

Proper PCB Preheating
    One of the keys to insuring a proper reflow cycle is getting to and maintaining the proper preheat temperature. This is accomplished with a PCB preheater which heats the board to between 75 and 125� C prior to the application of heat to the part area requiring rework. This part of the rework process is a critical component as done properly it minimizes PCB warpage during component removal while at the same time limiting the thermal shock to the PCB. The maximum temperature is determined by the thermal expansion of the PCB. In order to maintain the integrity of the PCB laminate the maximum preheat temperature is set approximately 10�C or below the Tg (glass transition temperature) of the PCB material. Higher thermal preheat temperatures minimize the potential thermal distortion and shock to the PCB during the reflow process.
    από εδώ Proper PCB Preheating http://www.solder.net/technical/bga1.asp

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Τι να σου πω..Εγω που ψιλοκαταλαβα συμφωνα με τα λεγομενα τους τι παιζει βαζω τον preheater τερμα (αυτον εδω: http://www.allendale-stores.co.uk/pc...heater-kit.jpg) που ειναι και μικρος,και μετα απο 6-7 λεπτα που ξεκιναω τον αερα απο πανω εχω δει μεγαλη διαφορα..

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας