θαναση τα φωτα σου σουχω στειλει και pm
θαναση τα φωτα σου σουχω στειλει και pm
Αλλαξα την αντισταση σειρας σε 47Ω και ηρθε το πρασινο φως...και μολις εβαλα τις ψυκτρες τσαφ...ακομα 2 φετ σπιτι τους
Νομιζω ξερω το λαθος και μυριζομαι πως η μ@μ@κι@ ειναι δικη μου, εχει διπλα απο καθε 3αδα φετ ενα διοδιο σε κελυφος ιδιο με τα φετ, οποτε μολις ακουμπησαν ολα μαζι στη ψηκτρα χωρις μονωση τσαφ τσουφ
Τωρα μενει να τα αλλαξω και τα 6 και να μονωσω τα διοδια
Ερωτηση..αξιζει αντι για 3 χ 15Α σε καθε μπρατσο να βαλω απο 1 στα 60Α?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spirakos : 22-02-12 στις 15:11
Την αμφισβήτηση τη δεχόμαστε σαν προσβολή στην ανθρωπιά μας
Σπυρο προσεχε μην καψεις ολα τα φετ μετρα και τις διοδους αν ειναι ενταξει δεν ξερω αν ειδες με τον παλμογραφο τον παλμο.
Μπορεις να βαλεις λιγο ποιο ισχυρα αλλα καλα ειναι να ειναι τριαδα γιατι ετσι μειωνεται η αντισταση (RDS(on) που παρουσιαζουν δηλαδη αν ειναι 0,4Ω με τρια παει 0,1Ω αυτο ειναι καλο γιατι μικρες απωλειες και ποιο μικρη θερμοκρασια,ποια φετ εχει IRFP460?
Ποσα αμπερ ειναι η μηχανη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spirakos : 22-02-12 στις 17:57
Θα βαλεις αυτα που ανεβαζω στο PDF ειναι τα καλυτερα IGBT που υπαρχουν αυτα βαζω και εγω μην ψαχνεις κατι αλλο ειναι δοκιμασμενα.
Θα τα βρεις στον Φανο.
-nikos- (22-02-12)
δεν νωμιζω να ειναι αληθεια γιατι οι ανορθωμενες ηλεκτροκολησεις ειναι
ητε τριφασικες ητε ινβερτερ
που σημενει συνεχες μεν παλμικο δε [και συνηθως υψησυχνο]
οι μπαταριες δινουν μεν τα αμπερ [ρωη] και τα βολτ αλλα δεν δινουν παλμο.
αλλιως θα
ανωρθοναμε τις απλες και δεν θα αγωραζαμε ινβερτερ.
-
Θανο ευχαριστουμε [εγω τουλαχιστον] για το μοσφετ.
Να μαι παλι, εδωσα ταση σε ενα 7812 που λογικα αυτο τροφοδοτει τον ταλαντωτη, και εβαλα παλμογραφο να μετρησω παλμο με ολα τα φετ ξεκολημενα
Τι ειδα, ενα τριγωνο προς πριονι περιπου 50mV καμια 100Ηζ, μου φανηκε τελειως λαθος και μετρησα ενα ενα τα ποδια του 3845, παντου το ιδιο
Η κυματομορφη μοιαζει πολυ με αυτη των 100Ηζ ripple της ανορθωσης, και ετσι πρεπει να ειναι..
Παω να μετρησω DC στα ποδαρακια του 3845 και σχεδον ολα εδειξαν 12βολτ, μετα μετραω τα ποδια μεταξυ τους χωρις ταση αλλα δεν υπηρχαν βραχυκυκλωματα παρα μονο μεταξυ στα ποδια 2-5
Τι γινεται οεο?
Υπαρχει δυνατοτητα να φωτογραφισεις την κυματομορφη?
Γραψε αναλυτικα τι μετρας στα ποδια του 3845.
1)Με παλμογραφο το - συνδεδεμενο στα μηδεν και το προμπ σε καθε ποδι,
2)Με πολυμετρο με τον ιδιο τροπο τα μετρησα ολα για DC
3)Με το τζιτζικα τα μετρησα μεταξυ τους
Ειμαι σιγουρος οτι τα 50mV και πολλα λεω ειναι κυματωση, πολυ γνωριμη μορφη
DSC01148.jpg
Επισης με το ενα ακρο πολυμετρο στο 0 το αλλα ακρο οπου και αν το βαλω δειχνει 12VDC,
φαντασματα?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spirakos : 14-05-12 στις 21:19
Λογικο να βλεπεις πριονι γιατι γυρω απο τα IGBT η MOSFET υπαρχουν και αλλα υλικα που πρεπει να αλλαξεις κατι μικρες διοδους και ενα τρανζιστορ σε καθε καθε οδηγηση.
Το πριονι οφειλεται σε καμενες διοδους οδηγησης των IGBT.