Απο οτι θυμαμαι απο τον στρατο τετοια μαραφετια δουλευαν με μια πολυ μικρη μπαταρια 1,5 η 3 volt ηταν μην σε παρω στον λαιμο μου ομως δεν ειμαι σιγουρος.
Απο οτι θυμαμαι απο τον στρατο τετοια μαραφετια δουλευαν με μια πολυ μικρη μπαταρια 1,5 η 3 volt ηταν μην σε παρω στον λαιμο μου ομως δεν ειμαι σιγουρος.
Τα πάντα εν σοφία ποιήσαντες! "...μείνετε στα ηλεκτρονικά σας και όλα καλά! Ο κόσμος κυλάει καλύτερα χωρίς τις υπόλοιπες συζητήσεις"
--X---
IEEE member since 1988
Αρη, αυτο που λες ειναι για προσωπικες συσκευες νυχτερινης ορασης(πολλαπλασιαστες αστρικου φωτος οπως ειναι γνωστες ολες οι συσκευες αυτου του τυπου στην στρατιωτικη ορολογια) οι οποιες χρησιμοποιουν μικρες μπαταριες οπως αναφερεις(βλ. σκοπευτικα EconOptics).Το μηχανημα που αναφερει εδω ο φιλος ειναι περισκοπιο παρατηρησης η και σκοπευσης απο αρμα μαχης(εαν καποιος φιλος εχει υπηρετησει στα Τεθωρακισμενα πιθανον να εχει εκπαιδευτει πανω σε αυτο και να μας δωσει παραπανω πληροφοριες για την χρηση του).
Μαλλον δυσκολο να βρεις πληροφοριες για τις τασεις λειτουργειας του εδω μεσα.Θα προτεινα να ψαξεις να βρεις το τροφοδοτικο του απο καπου, ισως απο εκει που βρηκες το ιδιο το περισκοπιο η ισως απο καποια μαντρα με παλια στρατιωτικα υλικα.Με μια μικρη ερευνα που εκανα βρηκα οτι ειναι το περισκοπιο νυχτερινης παρατηρησης του οδηγου, ειναι αμερικανικο της περιοδου δευτερου παγκοσμιου πολεμου, δεν εχει μεγαλη μεγενθυνση και δεν εχει σκοπευτικα.Ισως με αρκετη ερευνα να βρεις και αλλα στοιχεια που θα σε βοηθησουν...
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Βασει νομου περι "οπλων & εκρηκτικων" τα ηλεκτρονικα συστηματα στοχευσης,"φωτισμου" & καταδειξης στοχων απαγορευονται η κατοχη και χρησει αυτον
Ν 2168/1993 / Α-147 Οπλα-Πυρομαχικά-Εκρηκτικές ύλες-κλπ.θέματα
Καλημέρα. Το συγκεκριμένο όργανο είναι για νυχτερινήοδήγηση οχήματος- άρματος κτλ. Το να μηνπούμε με τη τάση λειτουργεί μου θυμίζει μεσαίωνα και``πυρά``. Εν πάσηπεριπτώσει γνωρίζω με τη τάση λειτουργει. Δεν ξέρω αν ο συντονιστής το επιτρέπει.
Phatt (10-02-12)
Δεν υπάρχει μεσαίωνας όταν κάποιος κατά ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ - ΕΠΙΘΥΜΕΙ να δώσει μια πληροφορία που γνωρίζει, γιατί πιστέυει ότι η προσφορά αυτής από εκείνον δεν είναι σωστή! Άλλωστε η πληροφορία αυτή είναι δεδομένο ότι υπάρχει μέσα στο εγχειρίδιο λειτουργείας και επισκευής της συσκευής... για όποιον το έχει, ξέρει & δεν βαριέται να το διαβάσει!!!
Όποιος δεν κάνει έστω αρχικώς τα παραπάνω που λέω στο τέλος, ΔΕΝ δικαιούται & να λάβει έτοιμη την πληροφορία τελικώς από άλλους, άφού ο Μεσαίωνας δεν δημιουργείται όταν κάποιος δεν λέει σε κάποιον αυτό που ο κάποιος ΔΕΝ διαβάζει μόνος του ενώ μπορεί!!!
Τα πάντα εν σοφία ποιήσαντες! "...μείνετε στα ηλεκτρονικά σας και όλα καλά! Ο κόσμος κυλάει καλύτερα χωρίς τις υπόλοιπες συζητήσεις"
--X---
IEEE member since 1988
ok συγνώμη για το ποστ μου μπορεί να θεωρηθεί και τρολλ , αλλά το μηχάνημα αυτό είναι στρατιωτικό υλικό (προδιαγραφές κατασκευής ) και να θέλει να το βάφτιση ο καθένας δεν αλλάζει, η δουλια του είναι να τοποθετηθεί σε σε στρατιωκο όχημα και όχι σε τρίποδα κάμερας....... (αν δεν το πιάνει ο νομός περί όπλων & εκρηκτικών το πιάνει ο νομός περι στρατιωτικόυ υλικού )
Δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω στο ερώτημα σου φιλέ
Σπυρο κατι εχεις καταλαβει λαθος, η συγκεκριμενη συσκευη δεν εμπιπτει στον νομο που επικαλεισαι, ειναι κριμα να μπερδεψεις καποιον.
Στο Αρθρο 1 παρ. 3β και γ του νομου που αναφερεις, γραφει τα εξης:
β. Συσκευές ή εγκαταστάσεις, που προορίζονται για το φωτισμό του στόχου ή του σκοπεύτρου του όπλου.
γ. Σκοπευτικές διόπτρες όπλων και πάσης φύσεως σκόπευτρα, ως και εξομοιωτές σκοποβολής.
Η συγκεκριμενη συσκευη ειναι συσκευη νυχτερινης παρατηρησης, δεν προσαρμοζεται με κανεναν τροπο σε οπλο και δεν ειναι σκοπευτικη, ουτε φωτιζει τιποτα.Με την ιδια λογικη οσες καμερες εχουν νυχτερινη ληψη θα πρεπει να ειναι παρανομες.
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Παναγιώτη προσαρμόζεται σε άρμα το οποίο είναι όπλο, για την ακρίβεια είναι κομμάτι του άρματος.
Anyway, κάτι άλλο θέλω να πω εγώ, εκείνες οι 2 γυάλινες κάψουλες που φαίνονται στη φωτό, μοιάζουν πολύ με την λυχνία ακτίνων Χ που είχε ένα μηχάνημα που δούλευα σε ένα εργαστήριο, περιθλασόμετρο λέγεται.
Και αν τελικά αποδειχτεί ότι λειτουργεί με υψηλή τάση >15ΚV ενισχύονται οι υποψίες μου. Μπορεί να κάνω λάθος γιατί από την φωτό δεν μπορώ να κρίνω αλλά θέλω τουλάχιστον να επιστήσω την προσοχή σας.
Προφανως και ειναι οπλο το αρμα μαχης, δηλαδη τι οπλο, ολοκληρο οπλικο συστημα πολλων τονων ειναι, αλλα η κοινη λογικη λεει οτι δεν ειχε αυτο στο νου του ο νομοθετης...