Δεν νομίζω να σου δώσουν μιας και το κατάστημα εισπράτει κάποιο κέρδος απο την ανακύκλωση με το πόσα τεμάχια επιστρέφει (καθώς τίποτα δεν γίνεται τσάμπα).......
Αλλά δεν χάνεις και τίποτα να κάνεις μια ερώτηση.........
Παιδια όχι. Τα καταστήματα δεν εισπράτουν τίποτα από ανακύκλωση, και με εξαίρεση κανένα στριμένο δε θα σας πουν όχι.
Παιδιά μου έδωσαν 2 λάμπες οικονομίας 18W και ενώ τα έχω αλλάξει όλα σχεδόν απο μέσα, δεν λένε να ανάψουν.
Άρχισαν να ανάβουν μαζί πριν από 2 χρόνια για 18 ώρες την μέρα και κάηκαν με διαφορά 1 βδομάδας. Η μία έσβησε έτσι απλά, και η άλλη τρεμόπαιζε αρκετή ώρα μέχρι να ανάψει. Στο τέλος άναψε αλλά μετά από λίγες μέρες κάηκε.
Στην μία βρήκα καμένη την αντίσταση που λέγαμε την προηγούμενη φορά, τα δύο mje150001 καμμένα (το ένα σκασμένο) και σχεδόν τις μισές αντιστάσεις. Άλλαξα τις αντιστάσεις και τα mje με mje150003.
Στην άλλη δεν βρήκα τίποτα καμένο... Όλα φαίνονται οκ. Παρ όλα αυτά, άλλαξα προληπτικά τα δύο mje150001 (με mje150003).
Πέρασα ξανά τις κολλήσεις σε όλες τις επαφές και έλεγξα όλους τους πυκνωτές. Όλα φαίνονται εντάξει και στις τιμές που πρέπει να είναι. Όταν όμως τις βάζω να ανάψουν τότε δεν ανάβουν..
Η λάμπα είναι κάτασπρη. Δεν έχει μαυρίλες πάνω και το κάθε πηνίο της έχει 12Ω αντίσταση.
Κάτι απ τα δύο φταίει.
Πως θα ελέγξω την λάμπα?
Πως θα ελέγξω το μπαλάστ?
http://www.en-genius.net/includes/files/col_081307.pdf
Οδηγος επισκευης λαμπων οικονομίας.Λιγα πραματα λεει ...
┃Γνώσεις ⇛ UNIX~Linux: Αρκετά καλές┃ Προγραμματισμός: Ναί ┃ ┃Αγγλικά: Πολύ καλά┃
┃Λειτουργικό ⇛ Fedora 16@32bit σε ASUS P5LD2-VM┃
┃Προδιαγραφές Desktop ⇛ CPU:Pentium 4@3 GHz 32bit┃Ram: 4-GB ┃
┃GPU :NVIDIA GeForce GT 440 GDDR5 1GB 3200 MHz┃8-ch HD Audio┃
Καλησπέρα παιδιά,
άνοιξα μια λάμπα οικονομίας και στο ένα πηνίο της λάμπας μετράω 4,9Ω ενώ στο άλλο άπειρη. Επίσης η λάμπα είναι λίγο μαυρισμένη...
Nα φανταστώ ότι πάει για πέταμα? Και αν τελικά η λάμπα σαν λάμπα πάει για πέταμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπόλοιπο κομάτι (πλακέτα και ντουί) και να κολήσω μερικά LEDs πάνω?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stafidas : 11-05-12 στις 15:35