Κάποιος είχε δώσει και αυτό το link στο forum, έχει μερικά σχέδια ακόμα.
Κάποιος είχε δώσει και αυτό το link στο forum, έχει μερικά σχέδια ακόμα.
The Professor (12-01-12)
Χρήσιμο το link!
Αν υπολογίσουμε οτι του PCMan είναι 20watt τότε το σχέδιο πρέπει να είναι:
bigluz20w.png
Αυτές οι λάμπες είναι φασόν (κόπια) οπότε δεν πιστεύω να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές εξαρτημάτων.
leosedf (12-01-12)
Βλέπω βάζουν απο 0,5Ω μέχρι 20Ω.
Λοιπόν, βρήκα μία 23W ίδιας μάρκας και την ξυλωσα. Έχει 15Ω αντίσταση απότε λέω να βάλω την ίδια. Αλλάζω και την δίοδο και λογικά είμαι οκ?
Να κάνω κάποια άλλη αλλαγή?
Να ρωτήσω γιατί κάηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα? Θα ξαναπάθει το ίδιο?
Μήπως έγινε κάποια υπέρταση στο δίκτυο?
Το αν ξαναπάθει το ίδιο είναι σχετικό φίλε, δεν σου εγγυάται κανείς για τίποτα απο την στιγμή που το κατάστημα σου δίνει δικαίωμα επιστροφής/αλλαγής μέσα σε 15 μέρες και την 20η μέρα έκανε μπούμ μπορείς να φανταστείς, σε δουλειά να βρησκόμαστε!
Αρχικά αλλάζεις την δίοδο, βάζεις και την αντίσταση και την δοκιμάζεις (καλού κακού κράτα μια απόσταση απο την λάμπα δεν βλάπτει).
Αν έχεις την καλοσύνη δες λίγο το σχέδιο που είναι απο πάνω και πες μας ποιά αντίσταση είναι η συγκεκριμένη ώστε να ξέρουμε καλύτερα αν χρειάζεται κάποια άλλη αλλαγή (που δεν νομίζω).
Μπορεί να έγινε κάποια υπέρταση αλλά δεν θα είχαν πρόβλημα και οι υπόλοιπες συσκευές?
Πιο πολύ ταιριάζει αυτό http://www.pavouk.org/hw/lamp/philipsgenie14w.png . Είναι σχεδόν όλα ίδια, ακόμα και τα τρανζίστορ. Βέβαια στο τέλος έχει 4 πηνία ενώ εμένα έχει 1. Επίσης χρησιμοποιεί 10Ω στην τροφοδοσία και όχι 15Ω.
Οι συσκευές έχουν μια ανοχή..... Να φανταστείς όταν έκανα beach party πήγα σαν βλάκας και έδωσα γκάζι στην γεννήτρια (που δεν είχε σταθεροποιητή) και έστειλα 260vAC στους ενισχυτές, στο λάπτοπ και στον μίκτη. Έκαψα μόνο 2 λάμπες πυρακτώσεως (κοινές) ενώ όλα τα άλλα δούλεψαν και δουλεύουν ακόμα!
10Ω με 15Ω δεν θα έχει τόσο τραγική διαφορά.... Δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις, αν ήταν είχαν όμως διαφορά 20+ Ω τότε θα είχαμε θέμα!
Ωραίος τότε προχώρα στην αντίσταση! Η δίοδος είναι ίδια οπότε θα είσαι 5Ω παραπάνω στην αντίσταση.....![]()
Μάγκες δεν βλέπω να κοιμόσαστε σήμερα!!!!