Σελίδα 1 από 10 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 100

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή Επισκευή λάμπας οικονομίας

Πήρα μία λάμπα οικονομίας απο το alex pak. Η λάμπα είναι η pleomax prime 20W με Ε27 ντουι. Είδα ότι έγραφε παντού samsung και είπα καλή θα είναι...
    Δούλεψε 20 μέρες ακριβώς και απλά έσβησε και δεν άναψε από τότε. Η λάμπα δεν φαίνεται καμμένη. Το πρόβλημα είναι στο ηλεκτρονικό ballast.
    Την πήγα πίσω για αλλαγή. Στο κατάστημα μου λένε ότι αλλαγές(με κάτι άλλο) γίνονται μόνο μέχρι 15 μέρες αλλά μπορεί να μου την αλλάξει με μια ίδια αν έχει. Έψαξε και δεν βρήκε αλλη και εδώ και 2 μήνες δεν έχει φέρει(και μάλλον δε θα φέρει γιατι το βλέπω να κλείνει...) και επειδή δεν μου ξύνονται άλλα 7€, λέω να την φτιάξω.

Λοιπόν, την άνοιξα και βρήκα μια δίοδο στην γέφυρα ανόρθωσης καμμένη και μία αντίσταση η οποία ήταν 0,5W αγνώστων Ω συνδεμένη ανάμεσα στην φάση και στην είσοδο την πλακέτας. Ο ουδέτερος συνδέεται απευθείας στην πλακέτα.
    Έβγαλα και τα 2 τρανζίστορ (τα οποία γράφουν ebp f6 i3003.) αλλά δεν ξέρω πως να τα μετρήσω γιατι δεν βρίσκω το datasheet. Δεν φαίνονται πάντως βραχυκυκλωμένα όπως και να τα μέτρησα.

Οι ερωτήσεις μου ειναι:
    Πόσα Ω είναι η αντίσταση? (Φαίνονται 4 μαύρες λωρίδες επειδή κάηκε. Έχει άπειρα Ω και όταν την πιέζω αλλάζει και δείχνει ότι να ναι)
    Ποιό είναι το datasheet των τρανζίστορ?
    Να κοιτάξω και τίποτα άλλο?

Σχετικές φωτογραφίες:

Το avatar του χρήστη ikaros1978
    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγελης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

ενα φεγγαρι ειχα ασχοληθει και γω ετσι σαν και σενα να δω (απο περιεργεια) τι παιζει με αυτα τα πλακετακια.Και το πορισμα που εβγαλα ειναι οτι υπευθυνο για την ολη ζημια ειναι ο πυκνωτης (η πυκνωτες σε καποια αλλα μοντελα) που ειναι παραλληλα στην λαμπα και η ποιοτητα αυτου παιζει μεγαλο ρολο στην διαρκεια ζωης της λαμπας.Τωρα τα υπολοιπα (τρανζιστορ κτλ) δεν παει το μυαλο μου.

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

εφοσον ειναι samsung γιατι δεν παιρνεις τηλ να σε βοηθησουν!!!!

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ikaros1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ενα φεγγαρι ειχα ασχοληθει και γω ετσι σαν και σενα να δω (απο περιεργεια) τι παιζει με αυτα τα πλακετακια.Και το πορισμα που εβγαλα ειναι οτι υπευθυνο για την ολη ζημια ειναι ο πυκνωτης (η πυκνωτες σε καποια αλλα μοντελα) που ειναι παραλληλα στην λαμπα και η ποιοτητα αυτου παιζει μεγαλο ρολο στην διαρκεια ζωης της λαμπας.Τωρα τα υπολοιπα (τρανζιστορ κτλ) δεν παει το μυαλο μου.
    Μιλάς για την ζωή της λάμπας(δεν έχει πάθει τίποτα) ή για το ballast?
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από takisegio Εμφάνιση μηνυμάτων
    εφοσον ειναι samsung γιατι δεν παιρνεις τηλ να σε βοηθησουν!!!!
    Αν μιλάς για εγγύηση, τώρα ανοίχτηκε, οπότε και να πάρω άχρηστο θα έιναι.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγελης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

πως ξερεις οτι η λαμπα δεν εχει παθει τιποτα?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

πως ξερεις οτι η λαμπα δεν εχει παθει τιποτα?
    Υποθέτω. Μετράω ακριβώς 2,3Ω σε κάθε άκρη.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγελης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Α οκ.τι να σου πω...τοτε που τα εψαξα δεν θυμαμαι αν ειχα μετρησει και ποσο ηταν τα ακρα αυτα.Μπραβο παντως που το ψαχνεις...σιγουρα κατι θα κερδισεις.Για να δουμε..θα εμφανιστει και καποιος τριτος εξισου περιεργος με μας που να ανοιξε τετοια λαμπα και να επαιξε,ωστε να δουμε κατι πιο εγκυρο?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Α οκ.τι να σου πω...τοτε που τα εψαξα δεν θυμαμαι αν ειχα μετρησει και ποσο ηταν τα ακρα αυτα.Μπραβο παντως που το ψαχνεις...σιγουρα κατι θα κερδισεις.Για να δουμε..θα εμφανιστει και καποιος τριτος εξισου περιεργος με μας που να ανοιξε τετοια λαμπα και να επαιξε,ωστε να δουμε κατι πιο εγκυρο?
    Μια Τ8 18W που μέτρησα τώρα, έχει 3,1Ω σε κάθε άκρο, οπότε εντάξει είναι η λάμπα.

Και μόνο την αντίσταση να μάθω τι τιμή έχει, μου φτάνει.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Η αντίσταση είναι μαυρισμένη/κάρβουνο ή δεν δείχνει απλά τιμή στο πολύμετρο?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Danza Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η αντίσταση είναι μαυρισμένη/κάρβουνο ή δεν δείχνει απλά τιμή στο πολύμετρο?
    Τα χρώματα της είναι κάρβουνο. Αμα τα ξύσω, τοτε φεύγει η μαυρίλα και δεν μένει τίποτα. Το πρώτο έρχεται λίγο προς το καφέ αλλά δεν είμαι σίγουρος.
    Στο πολύμετρο όπως είπα πιο πριν, δίχνει άπειρη αντίσταση και αμα την πιέσω(στο κέντρο) μικραίνει η τιμή. Λογικά αν την πιέσω παραπάνω θα διαλυθεί..

Σελίδα 1 από 10 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας