Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1143

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη dovegroup
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    ATHENS

Προεπιλογή

Χρόνια πολλά σε όλους.
    Επιτέλους μετά απο ολική ανασυγκρότηση και αναδόμιση των γερασμένων ματιών μου αποφάσισα να πάρω ενα AOYUE 852A+ γισ τπτ παλιοreworking.

Αφού έβγαλα την βίδα της αντλίας τον ξεκίνησα Α100 F51 και τι πώς αμάν...τι κομπρεσέρ και γεννήτρια θορύβου είναι αυτό ρε παιδιά τρέμει όλος ο πάγκος και σου παίρνει το κεφάλι.
    Το έβαλα stand by στο 1 λεπτό για να μην τα σπάει και χαμήλωσα την πίεση στο minimul level.

Ανοιξα καπάκι να δώ μήπως και έχει τπτ στον αέρα τπτ αντλίες κολλημένες με ταινία και αντι αυτού είδα να είναι δεμένη η αντλία με πλαστικά δεματικά!!!
    Τώρα τα φώτα σας ωτοασπίδες πουλάνε ειδικά γι αυτό, γιατί δεν δίνουν μαζί όταν το αγοράζεις και αν ναί που βρίσκω
    Πέρα απο το αστείο έτσι είναι αυτός ο σταθμός μπορεί να το βεβαιώσει κάποιος συμφορουμίτης ή έπεσα σε επισκευασμένο απο μαθητευόμενο Γερμανό Ninja?
    Ευχαριστώ και καλές γιορτές σε όλους.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    παυλος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

εμενα ειναι μαιμου aoyue 968 το ιδιο προβλημα ειχα και εγω ετρεμε
    ολος ο παγκος εβαλα ενα βαρος απο πανω απο τον σταθμο και σταματησε να τριζει.

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dovegroup Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρόνια πολλά σε όλους.
    Επιτέλους μετά απο ολική ανασυγκρότηση και αναδόμιση των γερασμένων ματιών μου αποφάσισα να πάρω ενα AOYUE 852A+ γισ τπτ παλιοreworking.

Αφού έβγαλα την βίδα της αντλίας τον ξεκίνησα Α100 F51 και τι πώς αμάν...τι κομπρεσέρ και γεννήτρια θορύβου είναι αυτό ρε παιδιά τρέμει όλος ο πάγκος και σου παίρνει το κεφάλι.
    Το έβαλα stand by στο 1 λεπτό για να μην τα σπάει και χαμήλωσα την πίεση στο minimul level.

Ανοιξα καπάκι να δώ μήπως και έχει τπτ στον αέρα τπτ αντλίες κολλημένες με ταινία και αντι αυτού είδα να είναι δεμένη η αντλία με πλαστικά δεματικά!!!
    Τώρα τα φώτα σας ωτοασπίδες πουλάνε ειδικά γι αυτό, γιατί δεν δίνουν μαζί όταν το αγοράζεις και αν ναί που βρίσκω
    Πέρα απο το αστείο έτσι είναι αυτός ο σταθμός μπορεί να το βεβαιώσει κάποιος συμφορουμίτης ή έπεσα σε επισκευασμένο απο μαθητευόμενο Γερμανό Ninja?
    Ευχαριστώ και καλές γιορτές σε όλους.
    Άκη βάζω μια φωτογραφία του CIF852 (κάτι σε αντίγραφο του AOYUE 852) που έχω εγώ. Η αντλία είναι δεμένη όντως με δεματικά, αλλά μπορώ να πω ότι δεν κάνει πολύ θόρυβο, εκτός αν έχω κάτι ξεχασμένο πάνω στο σταθμό....
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη dovegroup
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    ATHENS

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τι απαντήσεις πραγματικά θα στείλω ενα email και θα τους πάρω ενα τηλέφωνο να τους ευχαριστήσω για το προϊόν πολλά σε ένα που μου πούλησαν, τώρα μπορώ να την πέσω στους Γερμανούς που το πατρονάρουν και έχουν και τα logo τους (τρομάρα τους) τιμή τους και καμάρι τους και τα manual μόνο είς την Γερμανικήν...λές και το προϊόν είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση...ά κάνουν πρόβες για την Ευρώπη με Γερμανική κηδεμονία μάλλον...
    Ναι το προϊόν είναι στο ίδιο χάλι με το CIF852 του Θανάση πιό πάνω και υποτίθεται οτι είναι AOYUE 852Α+, ο Κωνσταντίνος που είναι και χρόνια χρήστης της AOYUE τι λέει?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    παυλος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

στα μαιμου γινεται αυτο οχι στα γνησια Aoyue εμενα ειναι PT968 πολωνικος κλωνος
    και το βιβλιο για βαρος που εβαλα απο επανω ελατωθηκε ο θορυβος, μεσα το ιδιο ειναι και
    σε εμενα με δεματικα πιασμενη η αντλια εγω βρηκα μεσα και ζελοτειπ χυμα το κουτι φταιει πιστευω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paul333 : 27-12-11 στις 11:59

Το avatar του χρήστη ST10
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στέφανος
    Περιοχή
    Crete

Προεπιλογή

Χαιρετω τους χρηστες του forum και απο εδω. Τα συγχαρητηρια μου για την φοβερη δουλεια που γινεται και σ'αυτο το topic. Το εχω διαβασει σχεδον ολο και εχω παρει αρκετες χρησιμες πληροφοριες.
    Με το BGA ασχολουμαι ερασιτεχνικα οπως και γενικοτερα με τα ηλεκτρονικα. Εχω ομως ενα (ή και λιγα παραπανω :p ) προβληματακι.

Καταρχην εκτος απο pre-heater που απουσιαζει απο το εργαστηριο μου, ολα τα υπολοιπα εργαλεια νομιζω οτι τα εχω. Σταθμος, gel flux amtech γνησια αλλα και την...κινεζικη , Reballing KIT αυτο το κλασσικο μπλε απο ebay, μπαλακια 0.6 / 0.5 κλπ ετοιμα επισης απο ebay + εξωτερικο θερμομετρο. Εμπειρια βεβαια το πιο σημαντικο απ'ολα οπως ειπα ειδικα σ'αυτον τον τομεα εχω μηδαμινη.

Οπως και να 'χει το εριξα στα πειραματα με μια κατεστραμμενη motherboard αφαιρωντας ενα επισης κατεστραμμενο nvidia graphic component και παλευω τουλαχιστον να πετυχω το reballing.
    Το κυριο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης : Δουλευωντας καταρχην με Universal Stencil (δεν εχω κατι ακριβες για το συγκεκριμενο chipset), κανω τα εξης κατα σειρα :

1) Βγαζω οτι υπολλειμα solder εχει μεινει, καθαριζω κλπ ωστε να ειναι το chipset ετοιμο.
    2) Απλωνω λιγη amtech gel flux.
    3) Κουμπωνω το chipset στο kit, βαζω πανω το stencil, βαζω τις μπαλιτσες, αφαιρω stencil...
    .....μεχρι εδω εστω και αν εχω αρκετα περισσια μπαλακια λογω του unversal stencil πες ολα καλα...by the book τουλαχιστον με βαση οσα ξερω, βλεπω στο youtube και διαβαζω εδω απο το forum....
    4) Εδω πλεον αρχιζουν τα προβληματα. Ειτε αρχικα με λιγο preheat ζεστου αερα απο τον σταθμο ειτε οχι, ακολουθω ενα κλασσικο temperature profile . Φτανω στους 245 που θεωρητικα ειναι temperature peak και αρχιζω να κατεβαινω αλλα μονο κολλημενα δεν ειναι τα μπαλακια μολυβδου. Κανωντας αρκετες δοκιμες ειδα (ανεξαρτητως την ποσοτητα gel flux που εχω απλωσει ΠΡΙΝ βαλω τα μπαλακια...μιας που ΜΕΤΑ απ'οτι καταλαβα δεν ειναι αναγκαιο να προσθεσεις και αλλη) πρεπει να φτασω κοντα στους 400 βαθμους ( ! ) για να κολλησουν. Μαλιστα αυτην την θερμοκρασια την μετρησα με εξωτερικο θερμομετρο δεν ειναι σταθμου. Φυσικα (νομιζω) επακολουθο της τοσης υψηλης θερμοκρασιας ειναι ενα ψιλο-μπαχαλο με μπαλακια που κολλαννε μεταξυ τους, ανισοκατανομη υψους κλπ κλπ. Η πιεση αερα ειναι 2/5 ή και λιγο παραπανω.

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι κατι προφανες γινεται λαθος ή απλα δεν το εχω προσεξει στη θεωρια ωστε να το εφαρμοσω καν στη πραξη. Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια. Βαζω και μια φωτογραφια "τερας" απο την τελευταια αποπειρα για να καταλαβετε περιπου τι ακριβως ενοω με συννενωση των solder balls, ανισοκατανομη κλπ. Στο ολοκληρωμενο σαν σχημα μην δινετε και πολη σημασια ειναι κατεστραμενο & σπασμενο just for testing.

Ευχαριστω!

1.jpg

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Στέφανε με τα universal είναι κατά πολύ δυσκολότερο (θέλει αρκετέςςςςς δοκιμές/εμπειρία),
    θα πρέπει να πάρεις το συγκεκριμένο stencil, σχετικά με την θερμοκρασία οι 400 είναι στον αέρα όχι στο bga.

Αν η θερμοκρασία στο bga φτάσει ~220°C τότε σίγουρα θα κολλήσουν!

Υγ.
    Θέλει καλό καθάρισμα με φυτίλι/flux πρωτού βάλεις τα μπαλάκια.

Το avatar του χρήστη ST10
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στέφανος
    Περιοχή
    Crete

Προεπιλογή

Σπυρο σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
    Για την θερμοκρασια ναι οντως εχεις δικιο, καθως ακομα και με το εξωτερικο θερμομετρο αν και ειμαι πολυ κοντα στο ολοκληρωμενο το εξαρτηματακι που εχει μετραει στον αερα.
    Διαθετει αλλο ενα εξαρτημα που υποθετω οτι ακουμπαει το συρματακι του πανω σε chipset...ελα ομως που οταν το δοκιμασα..αρχισε να καιγεται το λαστιχενιο περιβλημα απο τον θερμο αερα! Κατι και εδω παει πολυ λαθος ειτε απο εμενα ειτε απο την ποιοτητα του..κινεζικου θερμομετρου.

1.jpg

Οσο για το stencil ειναι μεσα στο προγραμμα μου να παραγγειλω μερικα να δοκιμασω και με αυτον τον τροπο.
    Τωρα για την ολη διαδικασια του reballing... βλεπω οτι υπαρχουν και διαφοροι τροποι. Για παραδειγμα σε μερικα βιντεο στο youtube καποιοι προσθετουν gel flux οχι μονο πριν την τοποθετηση των solder balls αλλα και αργοτερα αφου αυτες εχουν τοποθετηθει.
    Γενικοτερα αν εχετε και καποια αλλη ιδεα κυριως ως προς το προβλημα που κανει αρκετες μπαλες να ενωνονται μεταξυ τους και να δημιουργειται αυτο το χαος... μπορειτε να μου πειτε.

Ευχαριστω και παλι.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας