maria-elena
Καλημέρα καινούργια νοικοκυρά,σαν παλιά νοικοκυρά που είμαι ελπίζω ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μου ίσως σου φανούν χρήσιμες.Εφτιαξα την πρώτη τούρτα μου στα 13 μου και στα 14 μου αγόρασα τον πρώτο μου τσελεμεντέ.Ηταν της Χρύσας Παραδείση.
Το ψήσιμο διαρκεί μία ώρα,Στα πρώτα 15 λεπτά το μείγμα ζεσταίνεται,τα επόμενα 15 λεπτά το μείγμα διογκούται,τα επόμενα 15 λεπτά το μείγμα στερεοποιήται και στα τελευταία 15 λεπτά ψήνεται.
Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ.Οσο για το ύψος της σκάρας,προτίμησε να το έχεις χαμηλά.Επάνω ψήνουμε,κουλουράκια ,μπισκότα,κ.τ.λ.π.
Προθέρμανε τον φούρνο κανένα 5 λεπτο ή 10 λεπτο και όταν βάλεις το κέικ ο φούρνος να είναι ζεστός,όχι όμως σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ,γιατί θα καεί σίγουρα απο πάνω.Αν ο φούρνος σου είναι καινούργιος και σχετικά μικρός στο μέγεθος,θα ζεσταθεί πολύ γρήγορα.Ισως και οι 165 βαθμοί το πολύ 170 είναι υπεραρκετοί,.Τα πρώτα τρία τέταρτα μην ανοίγεις τον φούρνο,αργότερα όταν έχει στερεοποιηθεί το κέικ δεν υπάρχει πρόβλημα και να τον ανοίξεις και άν δεις ότι παρακοκκίνησε επάνω βάλε ἐνα κομάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολα.Κανένα πεντάλεπτο πριν κλείσεις τον φούρνο σου βάλε στους 150 βαθμούς και εάν θέλεις άστο κανένα πεντάλεπτο επιπλέον.
Καλή επιτυχία στο επόμενο κέικ σου.




Απάντηση με παράθεση
σαν εμένα.
