Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Θέμα: NEFF FD7207

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Βεροια

Προεπιλογή

Καλημερα! Εχω προβλημα με το φουρνο neff, δεν μπορω να ψησω τιποτα σε γλυκο, οσα προγραμματα και να εχω δοκιμασει το γλυκο βγαινει ξεροψημενο απο εξω και παντα υγρο απο μεσα. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω ή τι δεν κανω σωστα τεςπα. Ακουω ενα βουητο οταν αναβω τις αντιστασεις που μαλλον ειναι το φουρφουρι που διωχνει τον αερα εξω απο το φουρνο, υπαρχει περιπτωση να μενει υργασια στο εσωτερικο γι αυτο δεν μπορω να ψησω? Ειναι 3 χρονων φουρνος, ο πανακριβος αυτος με το σπαστο χερουλι και τα πολλα προγραμματα που ακομα λιγο και θα τον διαολοστειλω. Εχω πεταξει του κοσμου τα κεικ ημαρτον!!!!

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maria-elena Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... όσα προγράμματα και να έχω δοκιμάσει το γλυκό βγαίνει ξεροψημένο από έξω και πάντα υγρό από μέσα...
    Θα προθερμάνεις το φούρνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία (λ.χ. αερόθερμο και 150°C), μόλις σβήσει το λαμπάκι βάζεις τη φόρμα στο ράφι (2η θέση από κάτω) και μετά από 15-20 λεπτά θα ανεβάσεις σε 180-183°C. Δεν θα ανοίξεις καθόλου την πόρτα πριν πάρει καφετί χρώμα το μίγμα (περίπου στα 25'). Δοκιμάζεις με μαχαίρι αν έχει ψηθεί και εφόσον δεν κολλάει το μαχαίρι το αφήνεις άλλα 5 λεπτά μέσα. Οταν το βγάλεις το αφήνεις 5 λεπτά στη φόρμα και μετά το αναποδογυρίζεις και το αφήνεις να στεγνώσει (περίπου 30').
    G
    .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Βεροια

Προεπιλογή

Σ΄ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Στο βιβλιο παντως λεει οτι δεν χρειαζεται να προθερμανεις καθολου το φουρνο. Τι στο καλο μηπως αυτο ειναι το κολπο? Αυριο θα σας γραψω ακριβως το μοντελο, αυτη την στιγμη εμαι στη δουλεια.
    Εΐναι γενικα σαν φουρνοι περισσοτερο δυνατοι απο τους υπολοιπους ή το αντιθετο?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μην τα πετάς τα κέικ .... δώστα σε μένα (όπως έχουν) ... σε μένα τον φουκαριάρη ....που μια ζωή , όλο "Μαύρη" φτώχεια περνάω,
    "Μαύρο παλιό" κρασί πίνω = Το καλύτερο ,
    "Μαύρο" ψωμί τρώω = Το ακριβότερο, και
    "Μουχλιασμένο" τυρί = Ροκφόρ
    "Μαύρο χαβιάρι" = Το καλύτερο και ..
    "Μαύρα τσιγάρα"επίσης! = Πούρα
    Αν προσθέσω και το....
    "Μαύρο" Κέικ = Τζάμπα

Έχω σωτηρία για ένα καλύτερο μέλλον !!

Άλλαξε το μπροστινό (καντράν) πρόσοψη καπάκι πριν τον ανεμιστήρα (στηρίζεται σε 4 βίδες συνήθως) .
    Αυτό το καντράν έχει από πίσω του ειδικές αεροτομές που βοηθούν να διανέμουν τον αέρα "κυκλικά" μέσα στον φούρνο.

Αν έχει σκουριάσει αυτό το καντράν από ( μέσα με τις αεροτομές) δεν κατανέμεται καλά ο κυκλικός αέρας με αποτέλεσμα να μην ψήνει ομοιόμορφα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 07-11-11 στις 10:33

Το avatar του χρήστη GREG
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    gr
    Περιοχή
    ΖΑΠΕΙΟ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maria-elena Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα! Εχω προβλημα με το φουρνο neff, δεν μπορω να ψησω τιποτα σε γλυκο, οσα προγραμματα και να εχω δοκιμασει το γλυκο βγαινει ξεροψημενο απο εξω και παντα υγρο απο μεσα. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω ή τι δεν κανω σωστα τεςπα. Ακουω ενα βουητο οταν αναβω τις αντιστασεις που μαλλον ειναι το φουρφουρι που διωχνει τον αερα εξω απο το φουρνο, υπαρχει περιπτωση να μενει υργασια στο εσωτερικο γι αυτο δεν μπορω να ψησω? Ειναι 3 χρονων φουρνος, ο πανακριβος αυτος με το σπαστο χερουλι και τα πολλα προγραμματα που ακομα λιγο και θα τον διαολοστειλω. Εχω πεταξει του κοσμου τα κεικ ημαρτον!!!!
    προθερμανση χρειαζεται ΠΑΝΤΑ .....σε χαμηλη θερμοκρασια
    (150-180) αυτο ισχυει σε ολους τους φουρνους ......
    οταν ειναι υγρο απο μεσα ....ειναι κλασικο προβλημα ...
    ΘΕΛΕΙ ΚΙΑΛΛΟ ΨΗΣΙΜΟ ...δεν πρεπει να παιζει κατι αλλο ....
    το βουητο ..ειναι ο ανεμιστηρας ....αναβει στη λειτουργια FAN
    και οχι με τις αντιστασεις ........ αυτον εχω κι εγω ....καλος ειναι
    δεν εχω καποιο παραπονο (3χρονια τον εχω)
    επισης ξεχασε τα προγραμματα ......
    ελπιζω να βοηθησα.....
    are you looking for antique radios .??????

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Βεροια

Προεπιλογή

" καλε μου ανθρωπε" Grec πες μου πως θα ψησω μια ριμαδοδοση κεικ στο πανω κατω? σε ποια σχαρα, σε ποια θερμοκρασια, ποση ωρα?. Σαν νεα νοικοκυρα αισθανομαι ασχετη οταν δεν μπορω να κανω ουτε κεικ.
    Κυριακίδης πολυ καλο! Αλλα πολυ τυρανια βρε παιδι μου!!! Εχεις ακομα να περασεις ενα σταδιο .... απο τη μαυρη φτωχεια στην μαυρη και αραχνη!!!!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μαρία
    Περιοχή
    Γερμανία-Μόναχο

Προεπιλογή

maria-elena
    Καλημέρα καινούργια νοικοκυρά,σαν παλιά νοικοκυρά που είμαι ελπίζω ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μου ίσως σου φανούν χρήσιμες.Εφτιαξα την πρώτη τούρτα μου στα 13 μου και στα 14 μου αγόρασα τον πρώτο μου τσελεμεντέ.Ηταν της Χρύσας Παραδείση.
    Το ψήσιμο διαρκεί μία ώρα,Στα πρώτα 15 λεπτά το μείγμα ζεσταίνεται,τα επόμενα 15 λεπτά το μείγμα διογκούται,τα επόμενα 15 λεπτά το μείγμα στερεοποιήται και στα τελευταία 15 λεπτά ψήνεται.
    Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί ένα κέικ.Οσο για το ύψος της σκάρας,προτίμησε να το έχεις χαμηλά.Επάνω ψήνουμε,κουλουράκια ,μπισκότα,κ.τ.λ.π.
    Προθέρμανε τον φούρνο κανένα 5 λεπτο ή 10 λεπτο και όταν βάλεις το κέικ ο φούρνος να είναι ζεστός,όχι όμως σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ,γιατί θα καεί σίγουρα απο πάνω.Αν ο φούρνος σου είναι καινούργιος και σχετικά μικρός στο μέγεθος,θα ζεσταθεί πολύ γρήγορα.Ισως και οι 165 βαθμοί το πολύ 170 είναι υπεραρκετοί,.Τα πρώτα τρία τέταρτα μην ανοίγεις τον φούρνο,αργότερα όταν έχει στερεοποιηθεί το κέικ δεν υπάρχει πρόβλημα και να τον ανοίξεις και άν δεις ότι παρακοκκίνησε επάνω βάλε ἐνα κομάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολα.Κανένα πεντάλεπτο πριν κλείσεις τον φούρνο σου βάλε στους 150 βαθμούς και εάν θέλεις άστο κανένα πεντάλεπτο επιπλέον.
    Καλή επιτυχία στο επόμενο κέικ σου.

Το avatar του χρήστη lepouras
    Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Προεπιλογή

μια και πιάσατε την μαγειρική και μια συνταγή για τεμπέληδες βιαστικούς.σαν εμένα.

http://www.sintagespareas.gr/sintage...e-5-lepta.html
    http://cheflesskitchen.wordpress.com...0%CF%84%CE%AC/

τελικά έχει μείνει τίποτα που να μην απαντάμε σε αυτό το φόρουμ?
    Να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος της δράσης,και να δρας σαν άνθρωπος της σκέψης...
    Ποτέ δεν νικάς έναν ηλίθιο ,θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε κερδίσει λόγο πείρας.
    www.drakotrypa.gr

Παρόμοια Θέματα

1. [Neff] NEFF ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ
    από klik στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-11, 00:13
  2. Service Manual Neff
    από dal_kos στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-10, 19:02

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι