Μαίρη, χάλασε το σύστημα που ψύχει το εξωτερικό του φούρνου, αποτελείται από τον θερμοστάτη και τον ανεμιστήρα.
Λες ότι παρουσιάστηκε το πρόβλημα μετά που καθάρισες τον φούρνο... μπορεί να πειράχθηκε κάποια καλωδίωση, φίσα κλπ.
Μαίρη, χάλασε το σύστημα που ψύχει το εξωτερικό του φούρνου, αποτελείται από τον θερμοστάτη και τον ανεμιστήρα.
Λες ότι παρουσιάστηκε το πρόβλημα μετά που καθάρισες τον φούρνο... μπορεί να πειράχθηκε κάποια καλωδίωση, φίσα κλπ.
Καλημέρα,
τον ανεμιστήρα τον έλεγξα και δουλεύει άρα είναι ο θερμοστάτης? και αν ναι τι τύπου θερμοστάτη να αναζητήσω και να αλλάξω στη κουζίνα?
Ξέχασα επίσης να ρωτησω,εως ότου την επισκευάσω μπορώ να χρησιμοποιώ το φούρνο και αν καίει?
Kαταρχήν να σου καταστήσω σαφές ότι χειρίζεσαι υψηλή τάση, οπότε, αν δεν έχεις την απαιτούμενη γνώση, μην επιχειρήσεις να αλλάξεις τον θερμοστάτη μόνη σου.
Δεν είναι σίγουρο ότι φταίει ο θερμοστάτης, πρέπει να ελεγθεί όπως και το κύκλωμα.
Σαφώς και δεν δουλεύεις τον φούρνο μέχρι να επισκευασθεί.
Όπως καταλάβατε οι γνώσεις μου είναι ελλιπής απλός έχω μάθει εδώ και χρόνια από μεράκι να επισκευάζω τα πάντα(tv-video-dvd-πλυντήριο) στο σπίτι μόνη, κουζίνα είναι η πρώτη φορά που χαλαει και καταλαβαίνω ότι χρειάζεται επαγγελματία.
Ωστόσο αν υπάρχει manual με το κύκλωμα της κουζίνας θα ήθελα να το έχω ,κάτι θα μάθαινα παραπάνω.
ευχαριστώ
Γεια σου Mary ...Σύμφωνα με αυτά που μας περιγράφεις .... ως πιθανό θεωρώ ότι οι μονώσεις που έχει γύρω γύρω ο κάδος του φούρνου σας ( δεν τις βλέπεις αν δεν ανοίξεις το πίσω καπάκι) Και προσοχή !!! μακριά από τα ρεύματα !!! . Έχω τύχει παλιά περίπτωση όπου ποντικοί "έφαγαν" την μόνωση γύρω γύρω από τον κάδο του φούρνου ... με αποτέλεσμα να ζεσταίνετε και εξωτερικά όλη η κουζίνα.
Καλημερα! Εχω προβλημα με το φουρνο neff, δεν μπορω να ψησω τιποτα σε γλυκο, οσα προγραμματα και να εχω δοκιμασει το γλυκο βγαινει ξεροψημενο απο εξω και παντα υγρο απο μεσα. Μπορει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω ή τι δεν κανω σωστα τεςπα. Ακουω ενα βουητο οταν αναβω τις αντιστασεις που μαλλον ειναι το φουρφουρι που διωχνει τον αερα εξω απο το φουρνο, υπαρχει περιπτωση να μενει υργασια στο εσωτερικο γι αυτο δεν μπορω να ψησω? Ειναι 3 χρονων φουρνος, ο πανακριβος αυτος με το σπαστο χερουλι και τα πολλα προγραμματα που ακομα λιγο και θα τον διαολοστειλω. Εχω πεταξει του κοσμου τα κεικ ημαρτον!!!!