Μάλλον από το παρασιτικό θόρυβο που δημιούργησε το τροφοδοτικό έκανε κάποιο eeprom config.
Μάλλον από το παρασιτικό θόρυβο που δημιούργησε το τροφοδοτικό έκανε κάποιο eeprom config.
Τι είναι αυτό?
Έτσι κι αλλιώς πρώτα χάλασε η εικόνα και μετά το τροφοδοτικό...
Αν όμως είχε κάποιο πρόβλημα λήψης θα περίμενα, με τις λίγες γνώσεις που έχω, να επηρεάζεται κάπως και ο ήχος.
Αυτό που δεν ξέρω, είναι στην υποδοχή που μπαίνει η κεραία, διαχωρίζεται κάπως η λήψη της εικόνα από τον ήχο?
Γιατί άλλες συχνότητες έχει μια εικόνα και άλλες ένας ήχος...
Και αν διαχωρίζεται, πως θα τσεκάρω τι φταίει-αν φταίει???
Γειά σας και καλό μήνα!
Σήμερα και η δική μου TV "κόλλησε" (SONY --W4000)!
Με μια "ολική επαναφορά" η εικόνα επανήλθε αλλά έχασε τα προσυντονισμένα κανάλια..
Μετά έκανα πάλι "αυτόματο συντονισμό" και αλλαγή θέσης στις μνήμες.
(παρόμοιο θέμα: http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=57821)
Αν λειτουργούν τα menu δοκίμασε την "επαναφορά".
G
.
Δοκίμασα το menu...
Έκανα αυτόματη εύρεση καναλιών και το πρόβλημα παραμένει...
Έχω όμως ένα δεδομένο...
Τόσο καιρό δεν είχα τσεκάρει το teletext, το οποίο δουλεύει...Άρα οι πληροφορίες από τον σταθμό έρχονται.
Οι υγροί κρύσταλλοι είναι ΟΚ.
Τι συμβαίνει?
Πως μπορεί να έρχονται όλα από την κεραία και να μην έχω εικόνα, αφού το σήμα είναι καλό?
Η υποδοχή που μπαίνει η κεραία λέγεται tuner και αυτό βγάζει "συνήθως" μια ενδιάμεση συχνότητα (IF) που είναι 38,9MHz (για την Ευρώπη) και μετά αυτή η συχνότητα πάει στους φωρατές που διαχωρίζεται το σήμα εικόνας (0-5MHz) και το ήχου (διαμορφωμένο στους 5,5MHz).
Μερικά ψηφιακά tuner βγάζουν απευθείας video και ήχο, αλλά όπως είπε και ο Γιώργος κοίτα αν έχει κάποια ολική επαναφορά.
Μάλιστα, κατάλαβα...
Και τώρα τι κάνουμε???