Επίσης, θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να ρυθμίσω τη μέση συχνοτητα κλπ. Παλμογράφο έχω, αλλά δεν έχω ιδέα πως γινεται και τί αλλο χρειαζεται. Είναι κάτι που θα ήθελα να μάθω, κάθε πληροφορία δεκτή!
Από πάνω φαίνεται καλύτερα
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Costis Ni : 23-05-11 στις 15:48
Εφοσον το ραδιοφωνο παιζει σωστα μην πειραξεις τα πηνια μεσης συχνοτητας.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, σωστά φαίνεται να παίζει, αλλά το θέμα είναι να μαθουμε και τίποτα. Γι αυτό είμαι εδώ για να μάθω από αυτούς που γνωρίζουν. Εψαξα για αυτό το θέμα στο φόρουμ εδώ αλλα και αλλού, και πουθενά δε βρήκα πώς γίνεται αυτή η εργασία. Είναι μαγική τέχνη; :P
Κανενα λινκ κανένας;;;;
Εκτος απο τον παλμογραφο θες και γεννητρια υψηλων συχνοτητων αλλα και γνωσεις στο θεμα αυτο που ειναι δυσκολη δουλεια,για μενα μην πειραξεις τιποτα γιατι μπορεις να χαλασεις το συντονισμο του δεκτη.
Για ρύθμιση βαθμίδων Μ.Σ. χρειάζεσαι βομπουλέιτορ (συνδυασμός γεννήτριας σάρωσης-παλμογράφου).
Για απλή ευθυγράμμιση γεννήτρια.
Θα σου έλεγα να καθαρίσης τις επαφές του μεταγωγικού διακόπτη πρώτα.
Κωστα...κα' αρχην καλοριζικο !!!...η κατασταση απ' οτι βλεπω ειναι αριστη!!!.....Τα πηνια μεσης συχνοτητας δεν τα πειραζεις...Οπως ανεφερε πολυ σωστα ο Θανος χρειαζεται πολυ εξειδικευμενο εξοπλισμο για να τα "πειραξεις"...εκτος απο γεννητρια sweep marker..θα χρειαστεις παλμογραφο που θα συγχρονιζεται με τη γεννητρια για να "ευθυγραμμισεις" το συστημα μεσης συχνοτητας.....πρεπει βασει σχεδιου να ξερεις ακριβως το καθε πηνιο ποιο τμημα της καμπυλης if επηρεαζει...και τα πηνια αυτα ρυθμιζονται και απο πανω και απο κατω..ειναι διπλά...Αν εχει κερι πανω στα φεριτακια και δεν μπηκε "χερι" μαστορα,ειναι κριμα να το χαλασεις, κατα την ταπεινη μου γνωμη θα το βεβηλωσεις αυτο το εργο τεχνης....Φροντισε να αλλαξεις τους ηλεκτρολυτικους -εαν ειναι αλλοιωμενοι- ψαξε για τις λαμπες και κυριως την φωρατρια και την τελικη του ηχου...και αν μπορεις σκαναρισε καλυτερα το σχεδιο και διατηρησε το ως "κορην οφθαλμου ".....Βαλε κεραια και ψαξε στα βραχεα (KW -SW) στα 31m να πιασεις το BBC!!!....που εκπεμπει ακομα...επισης για λιγοτερα παρασιτα κλεισε οποια λαμπρα φθοριου εχεις εκει κοντα.........Καλες ακροασεις!!!!