Αυτά που λες είναι απίστευτα φίλε μου...
Απίστευτη αγένεια. Κακοήθεια από έναν διαδικτυακό ξερόλα που τελικά αποδεικνύεται αδαής. ..
Αυτά που λες είναι απίστευτα φίλε μου...
Απίστευτη αγένεια. Κακοήθεια από έναν διαδικτυακό ξερόλα που τελικά αποδεικνύεται αδαής. ..
παιδια ηρεμηστε μια απλη κουβεντα κανουμε και ενωνουμε τις γνωσεις μας.γιατι ερχεστε σε αντιπραθεσεις?οι πιο πολοι απο εμας εχουμε αρκετες γνωσεις που μπορουμε να τις ενωσουμε και να βοηθησουμε και τους αλους που δεν ξερουν.φυσικα και μεταξυ μας να βοηθηθουμε γιατι κανενας δεν τα ξερει ολλα.
Συμφωνω απολυτα οτι ειναι αγενης ο τροπος σου FILMAN. Σε λιγο θα φοβομαστε να δωσουμε μια συμβουλη ,μηπως και μας ξεφωνησουν! Απαραδεκτο για τεχνικο να μην μπορεις να πεις την γνωμη σου ακομη και αν ειναι λαθος , γιατι μονο ετσι θα φτασεις τελικα στη λυση.Μεσα απο το ΔΙΑΛΟΓΟ.
Πριν κανα μηνα ηρθε στα χερια μου μοτερ απο διαδρομο που δεν λειτουργουσε. Το δικο μου σιγουρα ηθελε αλλαγη καρβουνακια, αφου ειχαν φαγωθει τελειως. Ομως ακομη και αν το μοτερ δουλευε κανονικα, ακομη και αν η πλακετα εδεινε τα αναμενομενα βολτ,ο διαδρομοσ δεν κουνιοταν. Δεν ο ειδα ο ιδιος αλλα υποψιαζομαι , προβλημα στη ζωνη ,ή η πλακετα δεν δινει αρκετα αμπερ για τη περιστροφη
"Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"
γι αυτο ειχα κοπει μηχανες 2;
και ηταν τοσο ευκολο...
Υπάρχουν νύχτες που οι λύκοι είναι σιωπηλοί και το φεγγάρι μόνο ουρλιάζει...
http://greek-electrical-engineer.blogspot.com/
Κοίτα φίλε SRF όντως όταν θα μειώσεις την τάση σε δεδομένη αντίσταση τα Α θα πέσουν και λογικό απο τον νόμο του Ohm και για αυτό όταν πλέον θέλεις να δουλέψεις έναν κινήτηρα σε 110 V αλλάζεις την συδεσμολογία των πηνείων αυτό που είπα πιο πάνω και δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός όταν ο κινητήρας στην εφαρμογή που έχει πρέπει να κινήσει ένα φορτίο(ιμάντας κλπ.) και δεν έχεις σωστή τάση στα άκρα του προσπαθώντας να υπερνικήσει την αδράνεια του φορτίου που έχει θα σηκώσει κάποια Α!! Δεν νομίζω να κάνω κάποιο λάθος αν πάλι κάνω διορθώστε με αλλά ο χλευασμός δεν νομίζω πως βοηθάει κανέναν!
Αγαπητέ gsouf η ανάρτησή μου (που ούτε καν χλεύαζα κανέναν)δεν απευθυνόταν σε εσένα, αν δεν το κατάλαβες... αλλά σε όποιον πολυυυυύ ευγενικά του είπε ο FILMAN
"Αυτά που λες είναι απίστευτα φίλε μου..." για όσες σαφώς ΠΑΝΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ έγραψε! Πχ:
προσβάλλοντας ίαως ??? στο τέλος, ως "ευγενής" που είναι άλλωστε, κάποιον που του είπε ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Συνέχισε μάλιστα & στο σχόλιο του JOUN
και που "πετάχτηκαν" & κανά δυό ομοιου επιπέδου του, να κρίνουν ως αγενή τον FILMAN αλλά όχι ως πανάσχετο & προκλητικό τον ανωτέρω "φωστήρα", που θέλει να πάμε να μας διδάξει κιόλας ο "πρύτανης" ώστε κάποτε να "μάθουμε την δουλειά & να κάνουμε επιτέλους & κάτι μόνοι μας σε αυτήν την ζωή, αντί να γράφουμε φούμαρα" !
Ο λόγος που έγραψα κάτι μετά από πολλούς μήνες... είναι ακριβώς η έκφραση του JOUN Α! Και τα συμπλέοντα "γιοσουφάκια" ας με χαρακτηρίσουν & εμένα αγενή... Άλλωστε όταν δεν ξέρεις κάτι σου μοιάζει αγενής όποιος σου πει πεί ορθά κοφτά ότι είσαι λάθος!
Όπως είπα... Πραγματικά... το επίπεδο καθημερινά βελτιώνεται, άρδην πλέον!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SRF : 23-11-10 στις 10:47
Τα πάντα εν σοφία ποιήσαντες! "...μείνετε στα ηλεκτρονικά σας και όλα καλά! Ο κόσμος κυλάει καλύτερα χωρίς τις υπόλοιπες συζητήσεις"
--X---
IEEE member since 1988
Θα συμφωνήσω με τον filman στο τεχνικό μέρος της απάντησης.
Θα συμφωνήσω και με τον dalai όμως για το επίπεδο της συζήτησης.
Safetec, αυτά που λες έρχονται σε αντίθεση με αυτά που ξέρω. Μπορείς να διευκρινίσεις τί ακριβώς θέλεις να πεις?
Αναφέρεις τις γραμμές υψηλής τάσης. Εκεί όμως θέλουμε να μεταφέρουμε συγκεκριμένη ισχύ, άρα την θεωρούμε πάνω κάτω σταθερή. Επομένως αυξάνουμε την τάση ώστε να μειώσουμε το ρεύμα.
Στο μοτέρ όμως γιατί η ισχύς πρέπει να είναι σταθερή? Αυτό δεν το έχεις απαντήσει. Αυτό πρώτα από όλα πες μας.
Λές δηλαδή ότι αν ρίξω την τάση του από τα 220 V στα 180 V η ένταση θα αυξηθεί ώστε να διατηρηθεί η ισχύς σταθερή. Αν συνεχίζω να ρίχνω την τάση τί θα γίνει? Αν πέσει στα 100 V? Στα 50? Στα 10? Στο 1.5 που λέει και ο SRF?
Δεν έχω τίποτα να απαντήσω στον (un)safetec, μια χαρά του απάντησαν και ο SRF και ο JOUN. Το μόνο που μου μένει να κάνω είναι να βρω το πλέον χρήσιμο ποστ για αυτόν που άνοιξε το θέμα.
Το γεγονος οτι ο φιλαρακος πρυτανης-της-πιατσας-που-τα-ξερω-ολα-και-τρωω-τα-πτυχια-σας-για-πρωινο εχει εξαφανισθει νομιζω κατι λεει..
Εκτος και κανω λαθος η τον πλακωσαν οι μηχανικοι για βοηθεια και δεν ξερει ποιον να πρωτοξελασπωσει..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε