την ιδια τηλεοραση εχω και δεν "κλειδωνει" ο ηχος!!!βρες service manual.το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα στη μοναδα του ηχου
την ιδια τηλεοραση εχω και δεν "κλειδωνει" ο ηχος!!!βρες service manual.το πιο πιθανο ειναι να εχει προβλημα στη μοναδα του ηχου
Υποθεση εκανα με βαση αυτα που τους ειπανε απο το σερβις, γιατι δεν την ειδα την τηλεοραση.Στις 28 του μηνα αν παω Τριπολη θα τη δω.Απλως μου φαινεται περιεργο οταν σου λενε οτι κλειδωσε ο ηχος , τουλαχιστον το δικο μου σκεπτικο ειναι ,οτι εχει σχεση με κλειδωματα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι θεμα λογισμικου,γι αυτο μου φαινεται καπως.
Θα δουμε παντως
δεν κλειδωνει ο ηχος αλλα η εικονα, εχει χιονια,βαζοντας τον κωδικο επανερχεται.κοιτατο πλαινο βυσματων ακουστικων μηπωσ εχει μπει κατι μεταλλικο και βραχυκυκλωνει.αυτα...τα λεμε οταν την δεισ!!
Ευχαριστω Παναγιωτη,αληθεια μηπως ξερεις τον κωδικο;βρηκα ενα μανουαλ και λει οτι κρατωντας πατημενα τα πληκτρα της φωνης σου εμφανιζει το μενου για επαναπρογραμματισμο της τν,αυτο λες κι εσυ;
αν θυμαμαι καλα ναι, διοτι το εχω χασει
Καλησπερα,λοιπον η παραπανω τν επεσε στα χερια μου,μπηκα στο μενου και την ξαναρυθμισα αλλα παλι τιποτα,ουτε απο την εξοδο για ακουστικα,οποτε λεω ας την ανοιξω,την ανοιξα και γινοταν χαμος απο σκονη,με ενα πινελακι την καθαρισα και βγαζω την πλακετα εξω.Το ολοκληρωμενο του ηχου ειναι το an7523n.Ξαναπερασα τις κολησεις ξανα και την βαζω σε λειτουργια.Τωρα οταν την ενεργοποιω κανει ενα μπλοπ το ηχειο(που δεν εκανε πριν)αλλα στην οθονη εμφανιζεται μονο οριζοντια λευκη γραμμη στο κεντρο,καμια ιδεα;
Μαλλον βρεθηκε το προβλημα,οπως ηταν ανοιχτη η τν περασα το καλωδιο τροφοδοσιας απο πανω της και μου επεσε,καθως επεσε κοπηκε το πηνιοσυρμα (φωτο).Να το θερμανω ωστε να φυγει η μονωσηκαι να το κολησω ξανα ή θα χει κανα προβλημα;
τελικα το ενωσα με καλαι καιλειτουργει η εικονα αλλα απο ηχο,καθολου,αυριο θα παω στα μαγαζια μηπως βρω το an7523n και βλεπουμε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leeperik : 29-10-10 στις 18:13
Epanerxomai sto thema(signomi gia ta aglika alla den allazei to pliktrologio).Allaksa to chip ixou(an7523n)alla kai pali tipota.Ti mporei na einai?provlima sto tuner?
ειναι κακη πρακτικη να αλλαζουμε ολοκηρωμενα και αλλα διαφορα πριν κανουμε καποιους απλους αλλα βασικους ελεγχους ....
μετα απο το datasheet του 7523 ποιο ποδαρακι ειναι η εισοδος ???? ερχεται σημα εκει ??? πιο ποδαρακι ειναι η τροφοδοσια ?? ερχεται ταση εκει ???? πιο ποδαρακι ειναι η εξοδος ???? εχουμε εξοδο εκει ??? μεσολαβει ηλεκτρολυτικος στην εξοδο του ολοκληρωμενου ???? αν εχει εξοδο φτανει μεχρι το βυσμα των ακουστικων ( εχει διακοπτη αυτο επανω του )??? συνεχιζει απο εκει και μετα ??? το μεγαφωνο δουλευει ????...
αυτα ....αν δεν γινουν ολα αυτα και δεν εισαι και πιο προσεκτικος στη δουλεια σου προφανως το επομενο "ποδαρακι" θα ειναι το δικο σου που θα κλωτσαει την τιβι προς την ανακυκλωση ( ελπιζω )
αβε
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη east electronics : 07-11-10 στις 15:19 Αιτία: πειναω ....
Λοιπον θελω να σας ευχαριστησω οσους με βοηθησατε με το προβλημα παραπανω.Τελικα ητανε το option bit το θεμα.Την λυση μου την δωσανε μεσα απο την ιστοσελιδα της Philips οπου και εχουνε κανει την εξης μαγκια στην υποστηριξη επιλεγεις τη συσκευη και το μοντελο,μολις στο εμφανισει κλικαρεις τη συσκευη και σου βγαζει κατι σαν και αυτο πατας πανω δεξια "για live chat πατηστε εδω" και μεσω chat σου δινουν μια λυση.Προσωπικα αν και Παρασκευη απογευμα μιλησα με μια ευγενικη κοπελα και υστερα απο λιγο μου εστειλε link με αρχειο οπου περιειχε ανα μοντελο και σασι τα option bit.Αυτο ηταν μεσα σε λιγα λεπτα η τν ηταν κομπλε.Δεν θελω να κανω διαφημηση αλλα η βοηθεια ηταν αμεσοτατη.Περιμενα ν μου πει περαστε απο το σερβις να το ελενξουμε.