Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 47

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από billys7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμένα πάντως στα τηλεκοντρόλ μου επειδή τα προσέχω, συνήθως χαλάνε οι επαφές των πλήκτρων, τις οποίες επιδιορθώνω πολύ εύκολα κολώντας τους λίγο αλουμινόχαρτο.
    οπα καινουριο αυτο δε το ξερα!

εγω σε οσα εχω πιασει στα χερια μου ως τωρα κ οχι μονο τηλεκοντρολ αλλα κ ασυρματα τηλεφωνα,9 στις 10 βλαβες ηταν μπιχλα κ λαδιλα απτα δαχτυλα κατω απτο λαστιχο κ πανω στη πλακετα οποτε με ενα γενικο πλυσιμο με οινοπνευμα κ σαπουνι γινοταν καινουριο.μια φορα ειχα πετυχει ξεκολημενο κρυσταλακι.

Το avatar του χρήστη manos_3
    Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    ira

Προεπιλογή

Και εμένα στο δικό μου τηλεκοντρόλ συνέχεια κολάει και κυρίως το πλήκτρο "8" και το πλήκτρο της έντασης.Το έχω ανοίξει τουλάχιστον 5 φορές και το καθαρίζω με μπατονέτες,οινόπνευμα κ.τ.λ. και θα δουλεύει καλά για 2 μέρες.Μετά πάλι τα ίδια...Φταίνε οι κ*λ*σκόνες και τα λάδια....

Προεπιλογή

εμενα μου εχει καψει 2 φορες το λεντ υπερυθρων...τι μπορει να φταιει????

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    ira

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Abello Εμφάνιση μηνυμάτων
    εμενα μου εχει καψει 2 φορες το λεντ υπερυθρων...τι μπορει να φταιει????
    Μάλλον καμιά αντίσταση που τροφοδοτεί το LED εχει αλλάξει την τιμή της.Τσέκαρε τις, ξεκολώντας το ένα ποδαράκι τους.....

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manos_3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μάλλον καμιά αντίσταση που τροφοδοτεί το LED εχει αλλάξει την τιμή της.Τσέκαρε τις, ξεκολώντας το ένα ποδαράκι τους.....
    θα το δοκιμασω αυριο και θα σου πω.....Ευχαριστω!!!!!!!

Το avatar του χρήστη ggr
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manos_3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και εμένα στο δικό μου τηλεκοντρόλ συνέχεια κολάει και κυρίως το πλήκτρο "8" και το πλήκτρο της έντασης.Το έχω ανοίξει τουλάχιστον 5 φορές και το καθαρίζω με μπατονέτες,οινόπνευμα κ.τ.λ. και θα δουλεύει καλά για 2 μέρες.Μετά πάλι τα ίδια...Φταίνε οι κ*λ*σκόνες και τα λάδια....
    Στην περιπτωση που αναφερεις το πιο πιθανο ειναι οτι απο τους πολλαπλους καθαρισμους εχει φθαρει η επιστρωση του γραφιτη στα συγκεκριμενα πληκτρα .

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    ira

Προεπιλογή

Ναι ε.............

Το avatar του χρήστη pavlakis
    Μέλος
    Όνομα
    Παυλος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Υπαρχει καποιος ευκολος τροπος,κυκλωμα απλο,με το οποιο να μπορουμε να ελεγχουμε αν το led υπερυθρων ή ο κρυσταλλος ειναι χαλασμενα.
    Ρωτωντας πας στην πολη.

Το avatar του χρήστη jeik
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Πρώην Βασίλειο της Μακεδονίας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pavlakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπαρχει καποιος ευκολος τροπος,κυκλωμα απλο,με το οποιο να μπορουμε να ελεγχουμε αν το led υπερυθρων ή ο κρυσταλλος ειναι χαλασμενα.
    ειπανε τα παιδια , κοιτας το τηλεκοντρολ μεσα απο την καμερα του κινητου αν φωτοβολει το λεντακι ή βαλτο διπλα σε ενα απλο ραδιοφωνο στα βραχεα και ακους εναν επαναλαμβανομενο ηχο.
    KEΡAIA , Το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ μιας επιτυχιας .
    Α΄, και το ΥΨΟΣ.
    -------------------------------------------------
    TESLACOM - electronics
    ---------------------------------------------

Το avatar του χρήστη typografos
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Φάνης
    Περιοχή
    Ναύπλιο

Προεπιλογή Έλεγχος τηλεκοντρόλ

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FM1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ..............Ο πιο απλός έλεγχος ενός remote είναι με την κάμερα του κινητού που διαθέτει ΙR αισθητήρες αλλά και με έναν ηχητικό ανιχνευτή υπερύθρων που από τον ήχο και μόνο καταλαβαίνεις εάν ο κρύσταλλος βγάζει καθαρό σήμα ή όχι....
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jeik Εμφάνιση μηνυμάτων
    ειπανε τα παιδια , κοιτας το τηλεκοντρολ μεσα απο την καμερα του κινητου αν φωτοβολει το λεντακι ή βαλτο διπλα σε ενα απλο ραδιοφωνο στα βραχεα και ακους εναν επαναλαμβανομενο ηχο.
    Ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος ελέγχου τηλεκοντρόλ αλλά θα ήθελα να διορθώσω κάτι:

Όλες οι κάμερες (αυτές με CCD) που έχουν τα κινητά και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ΔΕΝ έχουν IR αισθητήρες. Και μάλιστα οι κατασκευαστές των φωτ. μηχανών κάνουν ότι μπορούν για να απαλείψουν το χαρακτηριστικό των CCD να είναι ευαίσθητα στην IR ακτινοβολία έτσι ώστε οι φωτογραφίες μας να μην βγαίνουν με περίεργα χρώματα...

Για το σκοπό αυτό πάντα και σε όλες τις φωτογραφικές μηχανές τοποθετούν μπροστά ένα IR φίλτρο για να κόψουν όσο μπορούν αυτή την ακτινοβολία. Δύσκολο γιατί το φίλτρο αυτό κόβει και άλλες συνιστώσες και έτσι μειώνεται η ευαισθησία του σάντουιτσ IR-FILTER + CCD.

Έτσι λοιπόν ένα μικρό ποσό ακτινοβολίας περνάει από το το φίλτρο και φαίνεται η φωτοβολία ενός IR led (ως λευκό χρώμα) από μια κάμερα κινητού ή από μια φωτογραφική μηχανή με LIVE VIEW.

Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς είναι το IR FILTER δείτε εδώ: http://www.abe.msstate.edu/~jwooten/camera/lense.html που κάποιοι θέλουν να το πετάξουν...

EDIT: και εδώ με NIKON D70 http://www.astrosurf.com/~buil/d70/ircut.htm

Η μέθοδος πάντως με το ραδιόφωνο (που συνήθως πιάνει τις υψηλές αρμονικές της διαμορφωμένης παλμοσειράς που εφαρμόζεται στο IR led) στο 99% των περιπτώσεων μας καλύπτει... (1 % να μη δουλεύει το led)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη typografos : 19-06-09 στις 21:54
    ReliabilityConsistencyFeedback - NeverAchievable

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. συγκολληση πλακετας τηλεκοντρολ
    από photonic στο forum Επισκευές Λοιπών Συσκευών
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-04, 00:50
  2. Επισκευη TV
    από D-NAME στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-04, 16:06