Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα πρόβλημα με την τηλεόραση μου.
Storytime.
Έχω μια τηλεόραση samsung 65" 8k και το μοντέλο είναι το QE65Q800T.
Η τηλεόραση είναι πολύ ακριβή και έχει πάει προς επισκευή σε πολύ έμπιστο τεχνικό καθως η samsung δεν εχει motherboard για αγορά....
Θα σας πω τι έγινε, άνοιξε την τηλεόραση η γυναίκα μου και μετά απο 5 λεπτά η οθόνη έγινε μπλέ, την έκλεισε και απο εκεί και έπειτα δεν ξαναάνοιξε ποτέ.
Θα σας πω επίσης πως όταν την βάζω στην μπρίζα ακούγεται ένα τσακ που πρέπει να είναι κάποιο ρελεδάκι.
Ο τεχνικός μου είπε πως το πρόβλημα είναι στην motherboard.
Η απάντηση του είναι αυτή:
Οι πληροφορίες της συσκευής:
MAINBOARD: BN62-00910A DFVC2026 BN41-02752A-000 (θεωρώ ότι το BN41-02752A αρκεί (προσοχή στα revision οπτικά!)
ΤΣΙΠ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ: SAMSUNG QUANTUM PROCESSOR II SBZR9RA V00
Οι ύποπτες μετρήσεις (ομική αντίσταση σε σχέση με το ground) που παίρνω είναι στα πηνία L2405 που είναι στα 3ohm και στο πηνίο L324 6ohm. Θεωρώ ότι το φυσιολογικό θα ήταν 10-20ohm.
Επίσης, όταν τροφοδοτώ τη mainboard με 13v στην αντίστοιχη υποδοχή της πλακέτας, ζεσταίνεται άμεσα ένα συγκεκριμένο σημείο του επεξεργαστή και σηκώνει 0.85Αmper το πιθανότερο αδικαιολόγητα. Σε standby θα έπρεπε να ήταν πολύ χαμηλά θεωρώ.
Αν έχετε συναντήσει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στην ιδια τηλεόραση ή αν έχετε κάποια motherboard ίδια ωστε να πάρουμε κάποιες μετήσεις θα μας ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση με παράθεση