Γεια σας,
έχω ένα παλιό ψυγείο δεκαετίας 90 sikafrost comfort μηχανικό διπλού συμπιεστή ( μοντέλο kg42s000) που έχει αυτόματη απόψυξη για τη συντήρηση.
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι το μοτέρ της συντήρησης δουλεύει συνέχεια με αποτέλεσμα να μην κάνει απόψυξη, το μοτέρ να είναι αρκετά ζεστό και μου έκαψε και το δοχείο αποχέτευσης πίσω. Επίσης, μου πιάνει πάγο στην πλάτη του θαλάμου συντήρησης ψηλά πάνω και αριστερά ενώ χαμηλά και στα υπόλοιπα τοιχώματα η θερμοκρασία δεν είναι η επιθυμητή ( περίπου 11οC ) οπότε για αυτό φαντάζομαι δεν κόβει ο θερμοστάτης. ( Τα λάστιχα της πόρτας εκτιμώ ότι είναι οκ )
Ο θερμοστάτης της συντήρησης είναι 3 επαφών ( φάση, μοτέρ και διακόπτης φωτισμού) αλλά έχει 2 επιπλέον καλώδια άσπρα ( ένα σε κοινή επαφή με την εντολή στο μοτέρ και ένα σε κοινή επαφή με το διακόπτη φωτισμού) που δεν ξέρω πού πάνε. Έχει κάποιο θερμοστάτη στο στοιχείο ή κάποιο χρονοδιακόπτη κάπου μη εμφανή για την απόψυξη; Πως κάνει απόψυξη το συγκεκριμένο;
Επίσης, έχει στοιχείο σε όλα τα τοιχώματα ή μόνο πίσω στην πλάτη; Μήπως έχει πιάσει πάγο;
Αυτό που δε μου φαίνεται εντάξει είναι ότι από τις 6 σωλήνες του συμπυκνωτή πίσω μόνο οι 2 είναι ζεστοί στην αφή οι άλλοι είναι κρύοι. Ενώ της κατάψυξης είναι ζεστοί όλοι όταν λειτουργεί.
Ωμομέτρησα το μοτέρ και δείχνει να είναι εντός προδιαγραφών, επίσης δεν κάνει θόρυβο.
Η κατάψυξη λειτουργεί κανονικά και κόβει και ο θερμοστάτης της.

Απάντηση με παράθεση