Σε οικία του 1965 θεωρήσαμε καλό ύστερα απο μια ανακαίνιση να τοποθετήσουμε και ένα αντιηλεκτροπληξιακό . Σημειωτέον ότι στις πρίζες που υπήρχαν δεν είχε ούτε γειώσεις .Αφού έγιναν λοιπόν όλα τα σχετικά ανεβάζουμε τον γενικό με όλους τους άλλους ασφαλοδιακόπτες καταναλώσεων ( φώτα, κουζίνα ,κλιματιστικά κλπ) κατεβασμένους και πέφτει το αντιηλεκτροπληξιακό.
Ο ηλεκτρολόγος δεν είμαι ,είμαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με κάποιες σχετικές γνώσεις περί ηλεκτρισμού και προσπαθώ να καταλάβω με απλή λογική τι μπορεί να συμβαίνει και πέφτει το ρελέ χωρίς καμία κατανάλωση. Ο ηλεκτρολός τα παράτησε γιατί δεν μπόρεσε να βρεί την διαρροή.
Είναι δυνοτόν στον πίκακα κάποιο καλώδιο που αντιστοιχεί σε γείωση να συνδέθηκε αντί ουδετέρου ή το αντίστροφο;Τι μπορεί άλλο να συμβαίνει;Όλες οι απόψεις ευπρόσδεκτες.
Καλές γιορτές για όλους και με υγεία
Τελικά γείωση τοποθετήθηκε στην μονοκατοικία...??Μέσα στα σχετικά που έγιναν άλλαξαν κάποιες καλωδιώσεις και μπήκαν γειώσεις στις πρίζες??
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.